Pihvin paisto
Ruoka
Pihvin paisto
Pihvin paisto on helppoa, kun liha on laadukasta. Harjoitus tekee pihvimestarin.
27.10.2010
 |
Kotivinkki

Pihvin paisto – ohje:

  1. Ota pihviliha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ennen paistamista.
  2. Kuumenna paksupohjainen pannu kuumaksi. Laita pannulle tilkka öljyä ja voita. Pannu on paistovalmis, kun voi on kauniin ruskeaa.
  3. Jos haluat sisältä kokonaan punaisen­ pihvin, paista sitä 1 ½–2 minuuttia molemmin puolin. Puolikypsä pihvistä tulee, kun sitä paistetaan 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Kypsän pihvistä saa, kun sitä paistaa 4–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Muista, että paistoaika riippuu myös pihvin paksuudesta.
  4. Ripottele paistetulle pihville suola ja mausteet. Voit myös hauduttaa pihviä kypsemmäksi kastikkeessa.
  5. Pihvin mausteiksi sopivat esimerkiksi vasta rouhittu mustapippuri, yrttisekoitukset, rosmariini, timjami ja chilirouhe.
  6. Hyvä pihvi ei odota ruokailijaa, nauti se siis heti.
Kommentoi »