Pihvin paisto
Ruoka
Pihvin paisto
Pihvin paisto on helppoa, kun liha on laadukasta. Harjoitus tekee pihvimestarin.

Pihvin paisto – ohje:
- Ota pihviliha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ennen paistamista.
- Kuumenna paksupohjainen pannu kuumaksi. Laita pannulle tilkka öljyä ja voita. Pannu on paistovalmis, kun voi on kauniin ruskeaa.
- Jos haluat sisältä kokonaan punaisen pihvin, paista sitä 1 ½–2 minuuttia molemmin puolin. Puolikypsä pihvistä tulee, kun sitä paistetaan 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Kypsän pihvistä saa, kun sitä paistaa 4–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Muista, että paistoaika riippuu myös pihvin paksuudesta.
- Ripottele paistetulle pihville suola ja mausteet. Voit myös hauduttaa pihviä kypsemmäksi kastikkeessa.
- Pihvin mausteiksi sopivat esimerkiksi vasta rouhittu mustapippuri, yrttisekoitukset, rosmariini, timjami ja chilirouhe.
- Hyvä pihvi ei odota ruokailijaa, nauti se siis heti.