Meidän Mökki

Pihavarasto puhkesi kukkaan! Sotkuisesta varastosta remontoitiin kaunis vierasmökki – kesäinen tapetti viimeistelee raikkaan ilmeen

Pihavarasto puhkesi kukkaan! Sotkuisesta varastosta remontoitiin kaunis vierasmökki – kesäinen tapetti viimeistelee raikkaan ilmeen
Vanhojen huonekalujen varastosta kuoriutui pintaremontilla viihtyisä tila vieraille. Kesäistä kukkatapettia katsellessa nukahtaa joka kerta hymy huulilla.
Julkaistu: 25.3.2022

Parikymmentä vuotta sitten rakennetusta vierasmökistä oli vuosien aikana muotoutunut sekalaisten romppeiden varasto. Kun mökki vaihtoi omistajaa, vanhat huonekalut ja petivaatteet saivat lähteä kierrätykseen, ja mökkiin vedettiin sähköt valoja varten.

Kuva on otettu ennen remonttia.
Kymmenneliöinen rakennus oli muuten käyttökuntoinen, mutta kellastuneet ja oksaiset puupaneelit kaipasivat raikastusta.

Pienen budjetin remontissa katto ja seinät maalattiin vesiohenteisilla maaleilla valkoisiksi ja lattialaudat harmaiksi. Väriä muuten maltilliseen sisustukseen saatiin asentamalla yhdelle seinälle kipsilevyn päälle Boråstapeterin Aurora-kukkatapetti.

Tapetin alla on kipsilevy. Jos uuden kipsilevypinnan nauhoittaa, kittaa ja maalaa ennen tapetointia, saa tapetin pois ilman, että kipsilevyn kartonkipinta vaurioituu.

Vieraita varten ostettiin Kiteen huonekalutehtaan massiivikoivuiset Avanti-sängyt ja Käinby1925-pellavalakanat.

Lämpöä ja pehmeyttä tuovat myös Lapuan kankureiden tyynyt ja peitot. Paljaat varpaat on mukava laskea Maymay Designin käsin virkatulle matolle.
Kun mökkiin saatiin sähköt, myös valaistus on nyt kunnossa.

Ikkunakarmeista rapsutettiin rispaantunut maali pois ja puuosat maalattiin valkoisiksi. Yhteen ikkunaan uusittiin hyttysverkko repeytyneen tilalle, ja verhoja varten asennettiin kiskot.

Koska toiveissa on, että aikuistuvat lapset ja ystävät tulisivat mökille usein, vierasmökki haluttiin sisustaa viihtyisäksi ja toimivaksi. Pienikokoiseen tilaan valittiin keveitä ja ilmavia huonekaluja, joita on tarvittaessa helppo siirtää.

Pieneen tilaan tuli keveitä ja ilmavia huonekaluja.

Nyt 90 sentin sängyt ovat huoneen laidoilla, mutta ne saadaan nopeasti yhdistettyä sydänkäpysille parivuoteeksi. Uudet ja siistit patjat, peitot ja tyynyt houkuttavat vieraita kellahtamaan unten maille – lepäämään ja rentoutumaanhan mökille on tultu.

Mökki sijaitsee isojen kuusten kainalossa, ja ikkunat ovat pienehköt. Lisävaloa saadaan Dyberg Larsenin japandityylisestä Haipot-kattovalaisimesta. Lukutoukkia varten sänkyjen viereen kiinnitettiin Normann Copenhagenin Rise-seinävalaisimet.

Keskikesän valoisina öinä ikkunoiden peitoksi voidaan vetää Marimekon keltaiset Kurjenpolvi-verhot, jotka löytyivät käytettyjen tavaroiden nettikirpputorilta.

Vierasmökin ainoa puute onnistuneen remontin jälkeen on, ettei siinä ole tulisijaa tai pattereita. Kuumavesipullon lämmittämän untuvapeiton alla tarkenee kuitenkin keväästä alkusyksyyn. Lattian viileyttä eristämään on yöpyjiä varten varattu kelta-harmaaraidallisia villasukkia.

Pirteät värit puhuttelevat. Mazen Bill-naulakossa roikkuu vieraskäyttöön hankittu vohvelinen kylpytakki, jotta saunaan tai uimaan on mukava hilpaista pihapolkua pitkin.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti