Viritä jouluvalot ulos ja nauti tunnelmasta! 12 inspiroivaa ideaa pihalle ja puutarhaan
Piha ja puutarha
Viritä jouluvalot ulos ja nauti tunnelmasta! 12 inspiroivaa ideaa pihalle ja puutarhaan
Jouluvalot tuovat ulos ihastuttavaa säihkettä ja valoa pimeisiin iltoihin. Ripusta jouluvaloja pihan ja puutarhan puihin, sisäänkäyntiin ja huvimajaan. Tunnelman täydentää jäälyhtyjen jono.
31.10.2017
 |
Viherpiha

Jouluvalot ulos: 12 inspiroivaa ideaa

1. Kieputa jouluvalot köynnökseen

Kotiin on aina kiva tulla, mutta erityisen ilahduttavaa on, kun valaistu sisäänkäynti tuikkii kutsuvasti. Jouluvaloin koristeltu havuköynnös, pieni kuusi ja minikasvihuone tekevät kotiintulosta suorastaan juhlavan.

2. Tee valaiseva piha-asetelma

Kokoa suureen ruukkuun lehtipuiden oksia. Esimerkiksi lepän oksat, joissa on pieniä kuivuneita käpyjä, sopivat upeaan piha-asetelmaan. Myös kiemuraiset peikonpähkinän oksat ovat näyttäviä ja koristeellisia. Ripusta oksille kimaltavia palloja ja viritä jouluvalot ulos jo ennen lumen tuloa.

3. Kokoa lyhdyistä ryhmä

Tee tervetulotoivotus käytöstä poistettujen potkukelkkojen ympärille. Simppelit sinkkiset myrskylyhdyt luovat valoaan pitkään polttoainesäiliön turvin. Markkinoilta löytyy paristokäyttöisiä led-myrskylyhtyjä, jotka sopivat myös ulos.

4. Korosta puita ja rakennuksia

Huvimaja, pergola ja muut pihan rakenteet kannattaa hyödyntää jouluvalojen ripustamisessa. Silloin puutarha ilahduttaa talvellakin. Jouluvalot tuovat myös upeasti esiin puiden muodot.

5. Valaise jouluvaloilla polut ja istuskelupaikat

Järjestä puutarhaan istuskelu- ja mietiskelypaikka, josta käsin voit ihailla sinistä hämärää. Metallisten telineiden avulla saat lyhdyt miellyttävästi eri tasoille. Kaariportin valokideköynnös kutsuu peremmälle.

6. Viritä tunnelmaa valoilla

Jouluvalot valaisevat somasti talvisen pihan. Ripusta juhlavaloja ulos pihan havukasveihin ja paviljongin metallirunkoon. Myös kasvihuone saa aivan uuden ilmeen hämärän laskeutuessa, kun valaiset sen myös sisältä.

7. Muista myös elävä tuli!

Kynttilän liekit loimottavat tunnelmallisesti paksuseinäisten jäälyhtyjen läpi. Jos lunta ei ole hangiksi lasti, voit nostaa jäälyhdyt ylemmäs isojen ruukkujen avulla.

8. Korosta valaisulla pihan yksityiskohtia

Lumiukko tai talvenkestävä puutarhapatsas ansaitsee tulla nähdyksi. Tee jäälyhtyjä runsaasti kerralla, niin niitä riittää joka puolelle puutarhaa.

9. Reunusta lyhtyrivillä

Satumainen näky johdattaa ovelle. Parinkymmenen jäälyhdyn jono talon sisääntulossa luo todella tenhoavaa tunnelmaa.

10. Luo kutsuvaa tunnelmaa jouluvaloilla

Talviset juhlat tähtikattoisessa huvimajassa vaativat hieman seikkailumieltä, lämmintä juomaa ja pientä syötävää. Täydennä valaistusta valkeilla kynttilöillä. Muista paloturvallisuus.

11. Ripusta valot käpyjen kaveriksi

Kaunis käpy- ja valoriipus sopii koristeeksi terassille, parvekkeelle tai huvimajaan. Kiinnitä kävyt toisiinsa ohuen rautalangan avulla ja ripusta sitten niiden päälle pienilamppuiset jouluvalot.

12. Korista kauniita asioita

Sirot pallomaiset jouluvalot on kieputettu vanhaan, osan ruuduistaan kadottaneeseen ikkunanpokaan. Saviruukkuihin asetellut ruusukynttilät täydentävät loisteen.

1 kommentti