Pese alusvaatteet oikein
Sisustus
Pese alusvaatteet oikein
Kaikki pikkarit ja liivit taas pyykkikorin pohjalla? Näin alusvaatteet kannattaa pestä.
Julkaistu 26.11.2015
Kotivinkki
  • Hikiset urheiluliivit on syytä pestä joka treenin jälkeen, mutta arkiliiveissä käytä harkintaa. Jos et ole hikoillut tai liiveissä ei ole tahroja, tuulettaminen raikastaa. Joskus riittää nopea käsinpesu: laske altaaseen lämmintä vettä, pumppaa hieman käsisaippuaa käsiisi, hiero sillä liivejä ja huuhtele.
  • Kurkkaa lappua. Moni leikkaa hankaavat pesuohjeet pois, mutta niitä on syytä noudattaa. Pitsiset, somistetut alusvaatteet on hyvä pestä käsin, muut voi heittää koneeseen. Täyspuuvillaiset kestävät 60 asteen pesun. Käytä hienopesuohjelmaa ja nestemäistä pesuainetta.
  • Lajittele pyykki huolella. Älä pese alusvaatteiden kanssa esimerkiksi likaisia puutarhakamppeita.  Pesupussi suojaa rintaliivejä ja muita hepeneitä. Samaan pussiin voi panna useammatkin liivit, kunhan koneessa on väljää.
  • Käsinpesu hoituu näin: tee ämpäriin tai lavuaariin pesuliuos vedestä ja nestemäisestä pesuaineesta. Kastele vaate ennen kuin upotat sen pesuveteen. Huuhtele lopuksi hyvin.
  • Hajuvesi voi syödä herkimpiä tekstiilejä. Jos tykkäät tuoksutella, pese liivit usein. Tarkka suihkauttaa hajuveden ennen pukeutumista.

Vinkit antoi kotitalousneuvoja Hanna Pikkarainen Uudenmaan Martoista.

Kommentoi »