Lämpöinen pipo on ulkoilijan paras kaveri – kokosimme 11 ihaninta pipo-ohjettamme, joista moni on myös ilahduttavan helppo
Tee itse
Lämpöinen pipo on ulkoilijan paras kaveri – kokosimme 11 ihaninta pipo-ohjettamme, joista moni on myös ilahduttavan helppo
Lämmin ja viimalta suojaava pipo tulee aina tarpeeseen. Pipojen neulominen on kiitollista puuhaa, sillä valmista syntyy sukkelasti – jopa illassa tai parissa. Kokosimme yhteen parhaat pipo-ohjeemme.
8.12.2022
 |
Meillä kotona

1. Silkinpehmeä Lohtu-pipo on talven suosikkiasuste

Pehmoinen Lohtu-pipo onnistuu, vaikka neuloisit vasta ensimmäistä pipoasi. Helppo pipo neulotaan nelinkertaisesta silkki-mohairlangasta. Asusteen juju on erivärisessä käänteessä – kokeile saman värin vaaleampaa ja tummempaa sävyä tai räväkämmin vaikka vastavärejä. Kurkkaa Lohtu-pipon ohje!

2. Palmikkoneulepipo yhdistää kaksi klassikkoa

Tässä palmikkoneulepipossa perinteistä palmikkokuviota maustaa leveät raidat. Suloinen tupsu viimeistelee pipon ilmeen. Voit täydentää palmikkosetin neulomalla hattuun sopivat lapaset. Katso palmikkoneulepipon ohje!

3. Moneen tyyliin sopiva miesten pipo

Klassinen miesten pipo on aina tyylikäs valinta, jonka voi yhdistää vaivattomasti moneen asuun. Kavennusten ansiosta pipo on hyvin istuva. Katso ohje ja neulo miesten pipo parissa illassa!

4. Korvaläppäpipo lämmittää kovemmassakin pakkasessa

Nostalginen korvaläppäpipo neulotaan kahdesta kappaleesta. Ulkopuolelle jäävä pinta valmistuu paksusta villalangasta ja vuorikappale pehmeästä silkki-mohairista. Kappaleet ommellaan toisiinsa, ja lopuksi hattu viimeistellään nyöreillä. Nappaa korvaläppäpipon ohje.

5. Pipo kunnon kierteillä

Tämä pipo saa hauskan ilmeensä kierteisistä silmukkaraidoista. Myssy näyttää suloiselta yksi- tai monivärisellä langalla toteutettuna. Pipoa voi käyttää kumminpäin tahansa, jos neulot resorin nurjat silmukat kiertäen ja jätät hatun ilman tupsua. Kierrepipon ohjeen löydät täältä.

6. Klassinen palmikkopipo toimii vuodesta toiseen

Palmikkopipo näyttää hyvältä joka tilanteessa. Myssy ihastuttaa muhkealla pinnallaan ja efektivärisellä tupsullaan. Helppo pipo valmistuu sutjakasti, sillä se neulotaan paksuhkosta langasta. Nappaa palmikkopipon ohje!

7. Tähkäpään pipo

Tähkä-kirjoneulepipon yksinkertaisen kaunis kuvio sopii mainiosti myös aloittelevalle kirjoneulojalle. Tupsu tehdään sävy sävyyn kirjoneuleen kanssa. Kurkkaa Tähkä-pipon ohje!

8. Runsas palmikkopipo pitää kylmän loitolla

Muhkea lettipipo pitää viiman takuulla poissa, sillä myssy neulotaan kaksinkertaisella langalla. Pipossa ei ole lainkaan resoria, joten reuna rullautuu hieman. Pipon pinnassa komeilee runsas palmikkokuvio, joka saa lisää näyttävyyttä jos höyrytät valmista pipoa hieman. Ohjeen koko on nuorelle. Katso lettipipon ohje!

9. Helmeilevää pintaa oikeilla ja nurjilla silmukoilla

Onko tässä talven suloisin pipo? Helmineulepipossa yhdistyvät hempeä väri ja kaunis helmineulepinta. Helmineule on helppo tekniikka, jossa neulotaan vuorotellen oikeita ja nurjia silmukoita. Kurkkaa helmineulepipon ohje!

10. Aina trendikäs cousteau-pipo

Tutkimusmatkailija Jacques Cousteaun mukaan nimetty punainen pipo on todellinen klassikko, joka neulotaan joustinneuleesta. Tälle pipolle löytyy varmasti käyttöä kesät talvet. Ohjeessa on kaksi kokoa: lapselle ja aikuiselle. Nappaa cousteau-pipon ohje!

11. Vauvan myssy suojaa perheen pienintä

Vauvan myssy neulotaan ihanan pehmeästä merinovillalangasta, joka ei ärsytä herkkää ihoa. Myssyssä on korvaläpät ja nyöri, jonka voi sitoa leuan alle. Ohjeessa on kolme kokoa: vastasyntyneelle, 3–6 kuukauden ja 9–12 kuukauden ikäiselle. Nappaa vauvan myssyn ohje täältä!

Kommentoi »