Maku

Pallogrillaamisen salat

Pallogrillaamisen salat

Pallogrillillä on oma vankkumaton kannattajajoukkonsa. Tulen kanssa hääräilyssä on oma viehätyksensä, ja hiilistä se aromi syntyy.
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Mika Haaranen
Mainos

Jyrki Sukulan pallogrillausvinkit

  • Asettele hiilet grilliin pyramidin muotoiseksi keoksi.
  • Ruiskuta sytytysainetta hiiliin ja anna sen imeytyä noin 10 minuuttia.
  • Sytytä hiilet ja anna palaa. Hiillos on valmis, kun se hehkuu oranssinpunaisena, noin 20 minuutin kuluttua.
  • Hiilet palavat kuumemmin ja epätasaisemmin kuin kaasu, mikä asettaa hiukan lisähaastetta grillaajalle.
  • Ylä- ja alailmaluukulla säädellään lämpöä. Mitä enemmän tuli saa ilmaa, sitä kuumemmin se palaa. Eli mitä enemmän ilmaluukut ovat peitettynä, sitä miedompi lämpö kuvun alla on.
  • Hauduttamisessa ja kypsyttämisessä kupu on alhaalla ja ilmaluukut pienellä, esimerkiksi broileria tai grillikylkeä valmistettaessa. Kääntele lihoja varovasti kupua availlen.
  • Jos haluat päästää grillistä ylimääräisiä savuja ulos, säädä yläilmaluukut auki ja alailmaluukut kiinni.
Julkaistu: 28.4.2010
Katso myös nämä