Maku

Pallogrillaamisen salat

2


Pallogrillaamisen salat

Pallogrillillä on oma vankkumaton kannattajajoukkonsa. Tulen kanssa hääräilyssä on oma viehätyksensä, ja hiilistä se aromi syntyy.
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Mika Haaranen

Jyrki Sukulan pallogrillausvinkit

  • Asettele hiilet grilliin pyramidin muotoiseksi keoksi.
  • Ruiskuta sytytysainetta hiiliin ja anna sen imeytyä noin 10 minuuttia.
  • Sytytä hiilet ja anna palaa. Hiillos on valmis, kun se hehkuu oranssinpunaisena, noin 20 minuutin kuluttua.
  • Hiilet palavat kuumemmin ja epätasaisemmin kuin kaasu, mikä asettaa hiukan lisähaastetta grillaajalle.
  • Ylä- ja alailmaluukulla säädellään lämpöä. Mitä enemmän tuli saa ilmaa, sitä kuumemmin se palaa. Eli mitä enemmän ilmaluukut ovat peitettynä, sitä miedompi lämpö kuvun alla on.
  • Hauduttamisessa ja kypsyttämisessä kupu on alhaalla ja ilmaluukut pienellä, esimerkiksi broileria tai grillikylkeä valmistettaessa. Kääntele lihoja varovasti kupua availlen.
  • Jos haluat päästää grillistä ylimääräisiä savuja ulos, säädä yläilmaluukut auki ja alailmaluukut kiinni.
Julkaistu: 28.4.2010