Maku

Pallogrillin käyttö – Jyrki Sukulan ammattilaisvinkeillä onnistut!


Pallogrillin käytössä on oma viehätyksensä, ja hiilistä se aromi syntyy. Jyrki Sukulan vinkeillä onnistut saamaan pallogrillistä kaiken irti!
Kuvat Mika Haaranen

Jyrki Sukulan vinkit pallogrillin käyttöön

  • Asettele hiilet grilliin pyramidin muotoiseksi keoksi.
  • Ruiskuta sytytysainetta hiiliin ja anna sen imeytyä noin 10 minuuttia.
  • Sytytä hiilet ja anna palaa. Hiillos on valmis, kun se hehkuu oranssinpunaisena, noin 20 minuutin kuluttua.
  • Hiilet palavat kuumemmin ja epätasaisemmin kuin kaasu, mikä asettaa hiukan lisähaastetta grillaajalle.
  • Ylä- ja alailmaluukulla säädellään lämpöä. Mitä enemmän tuli saa ilmaa, sitä kuumemmin se palaa. Eli mitä enemmän ilmaluukut ovat peitettynä, sitä miedompi lämpö kuvun alla on.
  • Hauduttamisessa ja kypsyttämisessä kupu on alhaalla ja ilmaluukut pienellä, esimerkiksi broileria tai grillikylkeä valmistettaessa. Kääntele lihoja varovasti kupua availlen.
  • Jos haluat päästää grillistä ylimääräisiä savuja ulos, säädä yläilmaluukut auki ja alailmaluukut kiinni.
Julkaistu: 28.4.2010