Pallogrillin käyttö – Jyrki Sukulan ammattilaisvinkeillä onnistut!
Ruoka
Pallogrillin käyttö – Jyrki Sukulan ammattilaisvinkeillä onnistut!
Pallogrillin käytössä on oma viehätyksensä, ja hiilistä se aromi syntyy. Jyrki Sukulan vinkeillä onnistut saamaan pallogrillistä kaiken irti!

Jyrki Sukulan vinkit pallogrillin käyttöön
- Asettele hiilet grilliin pyramidin muotoiseksi keoksi.
- Ruiskuta sytytysainetta hiiliin ja anna sen imeytyä noin 10 minuuttia.
- Sytytä hiilet ja anna palaa. Hiillos on valmis, kun se hehkuu oranssinpunaisena, noin 20 minuutin kuluttua.
- Hiilet palavat kuumemmin ja epätasaisemmin kuin kaasu, mikä asettaa hiukan lisähaastetta grillaajalle.
- Ylä- ja alailmaluukulla säädellään lämpöä. Mitä enemmän tuli saa ilmaa, sitä kuumemmin se palaa. Eli mitä enemmän ilmaluukut ovat peitettynä, sitä miedompi lämpö kuvun alla on.
- Hauduttamisessa ja kypsyttämisessä kupu on alhaalla ja ilmaluukut pienellä, esimerkiksi broileria tai grillikylkeä valmistettaessa. Kääntele lihoja varovasti kupua availlen.
- Jos haluat päästää grillistä ylimääräisiä savuja ulos, säädä yläilmaluukut auki ja alailmaluukut kiinni.