Palaneen messutalon tilalle rakennetaan uusi
Rakenna ja remontoi
Palaneen messutalon tilalle rakennetaan uusi
Seinäjoen asuntomessualueella paloi lähes valmis Honkatalon Riihi. Tilalle aiotaan rakentaa vastaava hirsitalo.
Julkaistu 1.2.2016
Meidän Talo

Tuli tuhosi rakenteilla olleen hirsitalon Seinäjoen asuntomessualueella perjantaiaamuna. Pelastuslaitos saapui puoli seitsemän aikaan sammuttamaan ilmiliekeissä roihuavaa taloa. Taloa ei kuitenkaan voinut pelastaa. Puolenpäivän aikaan lieskoja ei enää näkynyt, kun taloa jälkisammutettiin. Mustunut runko ja rikkoontuneet ikkunat olivat surullinen näky lähes valmiin asuntomessualueen keskellä.

Tuhoutunut talo oli moderni massiivihirsitalo, Honkatalon Riihi, kohdenumerolla 20. Talo sijaitsee asuntomessualueen taloista lähimpänä Kyrkösjärven rantaa. Se oli yksi kahdestatoista talosta, joista oli järvinäköala. Messualuetta ja järveä erottaa toisistaan patovalli, joten järvi ei näy alueella kaikkialla. Palon syytä selvitellään. Se oli saanut alkunsa talon alakerrasta.

Seinäjoen asuntomessujen projektipäällikön Kirsi Joensuun mukaan muille taloille ei aiheutunut tulipalosta vaaraa.

– Jos sammutustöitä ei olis päästy aloittamaan heti, vaaratilanne olisi ollut todellinen. Nyt näyttää siltä, että muille taloille ei ole aiheutunut edes savuvahinkoja. Näin ainakin rakentajat ovat viestineet. Viereisen talon talousrakennuksen seinää joudutaan ehkä hieman hiomaan, hän sanoo.

Rakentaja ja talotehdas ovat yhtä mieltä siitä, että tuhoutunut talo puretaan ja tilalle rakennetaan uusi samanlainen 200-neliöinen hirsitalo. Aikataulu ei Joensuun mukaan ole mahdoton.

– Onhan tässä viisi kuukautta aikaa. Messualueella on toinenkin talo, jota ei ole vielä edes aloitettu, Joensuu vertaa.

– Kun suunnittelutyö ja paperihommat on tehty, ei itse rakentamisessa välttämättä mene kauaa. Nyt vain odotetaan, että vakuutusyhtiö toimisi nopeasti.

Palanut talo oli lähes valmis. Talossa tehtiin jo sisäpuolen sisustustöitä.

Kirsi Joensuu teroittaa vakuutusten tärkeyttä jo rakentamisaikana.

– Vakuutukset on hyvä olla kunnossa ennen kuin tontille tuodaan mitään tavaraa. Kaikenlaista voi sattua, vaikka mitään näin ikävää ei kukaan tietenkään koskaan toivo.

Asuntomessujen historiassa on sattunut haavereita aikaisemminkin: Mäntyharjun loma-asuntomessuilla vuonna 2011 räjähti kaasupullo ja sytytti rakenteilla olevan saunan tuleen. Myös vuonna 2005 asuntomessuilla kärähti saunan katto. Näin tuhoisaa tulipaloa ei kuitenkaan ole aiemmin ollut.

Lue lisää:

Kommentoi »