Täällä vahdin minä! Ompele jämäkankaista hauska ovistoppari – nappaa ohje ja tulostettavat kaavat
Ompelu
Täällä vahdin minä! Ompele jämäkankaista hauska ovistoppari – nappaa ohje ja tulostettavat kaavat
Rennosti pötköttelevään ovistoppari-mäyräkoiraan saat upotettua jämäkankaat tai farkunlahkeet. Painava hiekkatäyte antaa mäykylle tarpeellista lisävoimaa. Ohjeen lopussa on tulostettava pdf-tiedosto, josta saat mäyräkoiran kaavat.
Julkaistu 6.9.2023
Unelmien Talo&Koti

Mäyräkoira-ovistoppari – tarvikkeet:

  • kankaanpaloja selkä- ja vatsaosaan, korviin, häntään sekä vatsaan tulevaan hiekkapussiin
  • täyte- ja levyvanua
  • hiekkaa
  • napit silmiksi ja nenänpäähän
  • ompelukone ja ompelutarvikkeet.
Mäyräkoiralla on puolisen metriä pituutta. Selkäpuoli on leikattu hajonneiden farkkujen lahkeiden takaosasta, muut kankaat ovat jämiä aikaisemmista ompelutöistä.

Mäyräkoira-ovistoppari – ohje:

1. Tulosta mäyräkoiran kaavat. Skaalaa kaavat haluamaasi kokoon kopiokoneella tai käsin piirtäen.

2. Vartalon selkäosa ommellaan kahdesta osasta, jotta hännän saa sujautettua peräpäähän pystyyn. Sauma tulee keskelle selkää. Alapuoli eli vatsa tehdään yhdestä osasta. Jos sinulla on vain pieniä kankaanpaloja, voit ommella mäykyn vartalon raidalliseksi.

3. Leikkaa selkäosan puolikkaat kankaasta kaavan mukaan, lisää 7 mm:n saumanvarat. Ompele osat yhteen selästä, mutta jätä taakse hännän mentävä aukko. Silitä sauma auki. Aseta selkäosa vatsakankaalle oikeat puolet vastakkain, kiinnitä nuppineuloilla. Ompele, mutta jätä kylkeen täyttöaukko äläkä ompele korvien kohdalta. Leikkaa vatsaosa irti kankaasta. Leikkaa kaarevissa kohdissa lovia saumanvaroihin.

4. Käännä vartalo oikein päin. Käytä tarvittaessa apuvälineenä tylppää keppiä tai vastaavaa.

5. Ompele häntä ja korvat ja käännä ne oikein päin. Täytä häntä vanulla töpäkäksi. Silitä korvat litteiksi. Työnnä häntä ja korvat paikoilleen ja ompele ne käsin kiinni.

6. Ompele mäykyn vatsaosaa hieman pienempi pussi tiiviistä kankaasta ja täytä se hiekalla. Täytä raajat ja pää vanulla, kierrä hiekkapussin ympärille kerros pari levyvanua ja työnnä se paikalleen. Varmista, että vanua on kaikkialla vartalossa. Ompele täyttöaukko kiinni käsin.

7. Ompele napit silmiksi ja nenänpääksi. Mäykky on valmis!

Voit käyttää kaavaa myös pehmolelun tai lämpötyynyn ompeluun. Silloin vain tarvitset täytteeksi vanua tai kauranjyviä.
Mäykky herätti lähipiirin lapsissa vimmatun hellimistarpeen. Voit tehdä samalla kaavalla pehmolelun täyttämällä mäykyn pelkällä vanulla.
Kommentoi »