Luonnon väripalettia, pulleita sohvia ja hotellitunnelmaa – katso ajankohtaiset olohuonetrendit ja nappaa ideat omaan kotiin
Sisustus
Luonnon väripalettia, pulleita sohvia ja hotellitunnelmaa – katso ajankohtaiset olohuonetrendit ja nappaa ideat omaan kotiin
Olohuoneissa näkyy nyt maanläheisiä sävyjä, pyöreitä muotoja ja runsaita hotellityylisiä tekstiilejä. Poimimme Naantalin asuntomessujen oleskelutilojen inspiroivimmat ideat.

Olohuonetrendit Naantalin asuntomessuilla – 4 kiinnostavaa poimintaa

1. Luonnonvärit sisustuksessa

Kallioisen metsämaiseman inspiroimat maanläheiset värit toistuvat olohuoneiden kalusteissa ja tekstiileissä. Ruskean ja pellavan sävyt sekä vihreä ovat oleskelutilojen värit. Seinien pääväri on edelleen valkoinen.

Viisto ruutuikkuna luo oleskelutilaan huvilamaisen tunnelman, jota täydentää pehmeillä luonnonväreillä toteutettu rento sisustus. VM Carpetin suuri paperinarumatto rajaa oleskelutilan ruokailutilasta. Sirot kalusteet ovat Iskusta, tyynyt Annon. Sisustussuunnittelu Annika Tirkkonen. Kohde 25, Chalet Pihla.
Mustaraamiset ikkunat jäsentävät modernin hirsitalon olohuonetta. Woodnotesin nukkamaton rajaamassa oleskeluryhmässä on ajatonta tyyliä ja pehmeät murretut värit. Muhkea kulmasohva, nojatuolit ja lasipöytä Adeasta. Timberwisen tammiparketti, sävy Amore Brown. Skovbyn ruokapöytä ja Carl Hansen & Sønin tuolit, Vepsäläinen. Sisustussuunnittelu Piia Kalliomäki. Kohde 14, Villa Myötätuuli.
Messualueen mäntymaisema korostuu pellavansävyisissä olohuoneissa.

2. Tilanjakaja keskellä huonetta

Matalaselkänojainen sohva asemoidaan keskelle huonetta erottamaan oleskelutila ruokailutilasta. Sohvaa ei enää sijoiteta seinänkorkuisten ikkunoiden eteen, sillä luontomaisemista halutaan nauttia sohvalta.

Loft-tyylisestä tilasta on rajattu makuutila puoliseinällä, jolla on taiteilija Mirja Ilkan maalaus. Skannon matala Tufty-Time-moduulisohva on sijoitettu näköalapaikalle. Nevotexin runsaat laskosverhot suojaavat auringonpaahteelta. Ruokapöydän sävykäs marmorikansi on teetetty Abl-laatoissa. Kaarevat puutuolit ovat Boknäsista, lattia on betonia. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 8, Betoniviidakko.
Paljas hirsiseinä ja Valmistulen Nordpeis-takka luovat kodikkaan tunnelman luonnon väreillä ja materiaaleilla sisustettuun oleskelu- ja ruokailutilaan, jota rajaa HT Collectionin sohva. Puinen sohvapöytä, ruokailuryhmän kalusteet ja matto ovat Cobellosta. Maalaus, Noora Laaksonen. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 5, Jukkatalon Knaapi.
Jordi Alcarazin puukehyksinen Dragging the night (2022) -teos täydentää skandinaavista sisustusta, Makasiini Contemporary. Huoneen keskelle sijoitettu Vippin sohva on olohuoneen tilanjakaja. Dusty Decon villamatto kokoaa kalusteet kodikkaaksi kokonaisuudeksi. Massproductionsin vihreät nojatuolit, Frederician rahi, Zeus Noton metalliset sohvapöydät, Vippin paperiset riippuvalaisimet, Carl Hansen & Sønin tamminen ruokapöytä ja tuolit ovat Nomartista. Pure Oak -laminaattilattia on Pergon. Sisustussuunnittelu Helena Karihtala. Kohde 4, Kannustalon Auma.

3. Sirot ja pulleat sohvat

Sohvissa ja nojatuoleissa on pyöreitä muotoja ja eläväpintaisia verhoilumateriaaleja. Muhkeaan sohvaan yhdistetään siro sohva- ja sivupöytä, jotta kokonaisuus säilyy ilmavana.

Talon kaarevat muodot toistuvat sisätilojen rakenteissa. Rimoista ja lasista rakennetun näyttävän seinäkkeen toteutti Huj-rakennus. Eteisen viilupintaiset kaapistot, Puuvaja. Moduulisohva ja metallipöydät, Bendo Living. Nukkamatto, Sepri. Parketti, Timberwise. Sisustussuunnittelu Avabel Design. Kohde 15, Wing.
Olohuoneen kirjahylly on koottu K-Raudan Cello-liimapuulevyistä. Hyllyn edessä on liukukiskossa liikuteltava rimoitettu seinäke, joka peittää osan hyllystä, esimerkiksi television saa piiloon tarvittaessa. Sohvapöytä on osa Tapio Anttilan K-Raudalle suunnittelemaa DIY-mallistoa. Kohde 10, K-Rauta Villa Aalto.

4. Hotellityyliä tekstiileissä

Laskosverhot ja isot vaaleat villamatot tuovat sisustukseen pehmeyttä ja runsautta. Verhojen paluu on ilahduttava ilmiö uusissa omakotitaloissa, joissa on seinien korkuisia ikkunapintoja. Tekstiiliverhoilla on myös ääniä vaimentava merkitys.

Putiikkihotellityyli näkyy pehmeissä muodoissa ja verhojen runsaudessa. Nojatuolit, Soft-kaluste. Sohva, Kuusilinna. Sohvapöytä ja rahi, Slettvoll. Teetetyt keittiön kaapistot ovat savutammiviilua. Ruokapöytä, Koolmat. Viccarben tuolit ja Pholcin riippuvalaisin, Finnish Design Shop. Sisustussuunnittelu Jutta Karihtala ja Aleksi Rusi. Kohde 28, Naantalin Aurinkolinna.
Ikkunoiden ympäröimä oleskelutila tarjoaa ihanteellisen paikan isoille huonekasveille. Lattiassa on Gresimportin Arles Blanco -laatat, joilla on päällystetty myös lasikantisen sohvapöydän kuutionmalliset jalat. Siro nahkainen nojatuoli on Skannosta. Sisustussuunnittelu Seija Strand. Kohde 22, Casa los Pinos.

Kommentoi »