Puun lämpöä, pehmeitä muotoja ja näyttäviä viherkasveja – kurkkaa kiinnostavat olohuonetrendit ja poimi ideat omaan kotiin

Puun lämpöä, pehmeitä muotoja ja näyttäviä viherkasveja – kurkkaa kiinnostavat olohuonetrendit ja poimi ideat omaan kotiin
Olohuoneisiin tuodaan nyt kodikkuutta paneloiduilla seinillä, pyöreälinjaisilla kalusteilla ja kookkailla huonekasveilla. Sohvan voi sijoittaa vaikka keskelle huonetta tilanjakajaksi. Tutustu Lohjan asuntomessujen inspiroivimpiin oleskelutiloihin.
Julkaistu: 19.7.2021

Olohuonetrendit Lohjan asuntomessuilla – 4 inspiroivaa poimintaa

1. Klassiset värit

Valkoinen on messutaloissa hallitseva seinien väri, jonka kliinisyyttä pehmentävät paneloidut tehosteseinät ja puusyiden kuvioimat parketit. Sininen ja ruskea ovat vahvoja aksenttivärejä, joita suositaan kalusteissa ja tekstiileissä.

Puusäleikkö rajaa eteistilan olohuoneesta ja tuo lämpöä vaaleaan tilaan, jossa on yhdistelty pyöreitä ja kulmikkaita kalusteita. Air 100 -sohva, HT-Collection. Lasikantisen Mineral-sohvapöydän jalkoina ovat marmorilohkareet. Woodgrain-taso on HK Livingin. Pörröinen villamatto on Cobellosta. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 13, Jukkatalo Jalava.
Loungetyylisessä oleskelutilassa on erimuotoisia rentoja istuimia. Sohva ja ruokailuryhmä ovat Vepsäläiseltä. Puustellin saarekkeen taustalla on Johanna Oraksen vahva seinämaalaus. Riippuva biotakka on Glamm Firen Perola ja lasiovet Liunen. Sisustussuunnittelu Aulis Lundell oy. Kohde 7, Pyörre.
Japandi-tyylinen olohuone on jaettu Eclisse Syntesis Line -liukuovilla kahteen oleskelutilaan, joista on näkymä viherkatolle. Sirot nahkakalusteet ja kaksiosainen puupöytä ovat Boknäsista. Läpikuultava riippuvalaisin on B. Livingin. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 8, Talo Sensu.

2. Sohva vaihtaa paikkaa

Ikkunoista avautuva näkymä määrää sohvan sijoittelun. Sohvaa ei enää sijoiteta lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden eteen vaan keskelle huonetta tilanjakajaksi tai perinteisesti seinän viereen.

Avoimeksi jätetty ikkunan edusta tuo avaruutta pieneen olohuoneeseen. Adean pyöreälinjaiset istuimet ja tammisäleillä verhottu Väre-sohvapöytä tekevät tilasta intiimin ja kutsuvan oleskelupaikan. Tammiparketti on Upofloorin. Seinän keraamiset kukat on tehnyt Katja Huotari ja Muisto-maalauksen Katja Hyytiälä art. Sisustussuunnittelu Sanna Siik-Keskisarja. Kohde 4, Kastelli Veistos.
Päätyseinän reliefimäinen tammipanelointi on toteutettu Timberwisen Designparketilla. Seinään integroitu kaasutakka on Suomen sisustustakan. Sohvaryhmää rajaa Woodnotesin matto ja Bastan sohva. Kattoa kiertävät kiskot ja spotit ovat Numinosin, laattalattia Sauna Managerin. Sisustussuunnittelu Harri Koskinen. Kohde 10, Joutsela

3. Pyöreät muodot

Messukodeissa ovat suosiossa pyöreälinjaiset, pehmeät nojatuolit ja matalat klassiset sohvat. Sohvapöydissä voi nähdä puumateriaaleja ja lasikansia. Veistosmaiset ja möhkälemäiset jalkarakenteet ovat selvästi nousussa.

Matala sohvaryhmä korostaa viistokattoisen tilan korkeutta. Vitran sininen Polder-nappisohva ja Ilmari Tapiovaaran Kiki-penkki muodostavat vahvan kontrastin sohvaryhmän vaaleille klassikkokalusteille. Aallon 400-nojatuolit, kromirunkoinen Wassily-lepotuoli, Noguchi-sohvapöytä ja keraaminen Teti-pöytä ovat Artekista. Matto on Woodnotesin. Seinällä katseen kiinnittävät Kuutti Lavosen Milory- ja Contemplation -kivilitografiat. Sisustussuunnittelu Helena Karihtala. Kohde 3, Suomi.
Maanläheinen ote ja hienostunut tyyli kulkevat käsi kädessä. Kotimaisuus on sisustuksen kantava teema. Ruokailuryhmä, Nikari. Sohva, Kuusilinna. Senkki, Lundia. Kohde 15, Ainoa Fiksu.

4. Huonekasveissa on kokoa

Sisustuksen viimeistelevät isot, muodokkaat ruukut ja korkeat viherkasvit. Etenkin lyyraviikuna ja isolehtinen banaani ovat näyttäviä kasveja, joilla skandinaaviseen selkeyteen saa vehreyttä ja kodikkuutta.

Jykevät hirsiseinät inspiroivat puuta ja rouheita pintoja suosivaan sisustukseen. Arkkitehtuurissa on huomioitu hienosti upeat järvinäköalat. Veistosmainen tulisija on Schmid Ekko G U100 -kaasutakka Suomen sisustustakasta. Takan sävy toistuu tasapainottavasti ikkunanpuitteissa. Tammilankkuparketti on Timberwisen, ja puupöydät ovat Lamuksen valmistamat. Pellavamatto, Roots Living. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 9, Villa Nordic Stories.
Mustaraaminen ikkuna terästää valkoista olohuonetta, jonka sisustuksessa on yhdistetty nahkaa, metallia ja villaa. Sohva on Kuusilinnan ja kurvikas metallipöytä Kristina Damin. Ketomatto on Finarten, maalaus Jani Hynysen. Sisustussuunnittelu Emma Koskinen ja Johanna Hernesniemi. Kohde 11, Ormax Aurinko Hiidenkoti.
2 kommenttia