Öljylämmitys kaipaa säännöllistä huoltoa
Rakenna ja remontoi
Öljylämmitys kaipaa säännöllistä huoltoa
Pientalon öljylämmitysjärjestelmä vaatii huomiota aika ajoin. Säännölliset huoltotoimet varmistavat, että lämpöä riittää ja energiaa säästyy.
14.10.2016
 |
Meidän Talo

Vaikka öljylämmityslaitteet ovat kehittyneet muun tekniikan tavoin, lämmityslaitteisto on yhä toimiakseen säännöllistä huolenpitoa vaativa kokonaisuus. Siksi huoltomiehen kutsuminen paikalle on hyvä ottaa osaksi normaaleja talon kunnossapitotöitä. Ongelmien odottaminen ei ole viisas tapa; esimerkiksi talvipakkasilla pysähtynyt lämmityslaitteisto voi merkitä talon nopeaa viilenemistä. Kun järjestelmä on kunnossa ja oikein säädetty, hormit pysyvät puhtaina. Jos piipusta tupruava savu on mustaa, alkaa olla korkea aika kutsua huoltomies paikalle.

Yleensä huollot ovat säännöllisiä, eli asentajat käyvät samoissa taloissa määrävälein. Huoltoja tekevät ammattilaiset tarkkailevat käyntien yhteydessä koko öljylämmityslaitteiston yleiskuntoa.

Jos haluaa tarkan selvityksen laitteistonsa tilanteesta, huoltoliikkeellä voi teettää laitteiston kuntoarvion. Sen perusteella tehdään korjaussuunnitelma turhilta investoinneilta välttymiseksi.

Huollata poltin säännöllisesti

  • Öljylämmitysjärjestelmän tärkein huollettava on poltin. Pienetkin häiriöt voivat aiheuttaa polttimen sammumisen.
  • Poltin on syytä huollattaa kahden vuoden tai 5 000 öljylitran välein. Toimintavarmuutta lisää huoltovälin lyhentäminen vuoteen.
  • Omin päin laitteita ei pidä mennä sorkkimaan. Öljylämmitysjärjestelmään liittyvä huoltotyö on luvanvaraista ja sen tekee alan ammattilainen.

Asiantuntija: toimitusjohtaja Juha Huusko, Lämmitysenergia Yhdistys ry

Lisätietoja:

Valtuutettuja urakoitsijoita voi hakea esimerkiksi Lämmitysenergiayhdistyksen sivuilla.

Lue lisää:

Kommentoi »