Kotivinkki

Näyttelijä Armi Toivanen: ”Kun kuulen ensimmäisen kerran keväällä tervapääskyn äänen, saattaa tulla tippa linssiin"

Näyttelijä Armi Toivanen: ”Kun kuulen ensimmäisen kerran keväällä tervapääskyn äänen, saattaa tulla tippa linssiin"
Näyttelijä Armi Toivasen paras satsaus on oma koti, jonka ikkunoista voi tuijottaa tervapääskyjen kiitämistä – ja ennustaa niistä säätä. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ihan paras satsaus

Oma koti on minulle tosi tärkeä, jonkinlainen turvasatama. Vaikka tykkään olla seurassa, sekin on ihanaa, kun saa laittaa oven kiinni ja olla yksin. Ympäröivä maailma on jotenkin niin iso, että tuntuu hyvältä, kun on oma paikka, jossa saa halutessaan olla tavoittamattomissa.

Ihan paras neuvo

Näyttelijänurani alussa vanhempi kollega sanoi, että teatteritila on pyhä: Sen vapaus on siinä, että sen ulkopuolelle saa jättää oman elämän ja kaiken valituksen ja murheen. Tämä mahdollistaa sen, että näyttelijä voi olla rohkeasti auki ja läsnä omien tunteidensa kanssa.

Ihan paras päivä

Kun kuulen ensimmäisen kerran keväällä tervapääskyn äänen, saattaa tulla tippa linssiin. Se kirskunta on kesän merkki. Kotonani on paljon ikkunoita, ja makuuhuoneeni ikkuna on puistoon päin. Herään aikaisin lintujen kanssa ja tuijotan sitä kiitämistä. Omasta mielestäni ennustan hyvin seuraavan päivän sään tervapääskyjen liikkeistä.

Ihan paras päätös

Kaksi vuotta sitten päätin lähteä New Yorkiin opiskelemaan näyttelijäntyötä. Löysin siellä itsestäni paljon uusia puolia, joita en tiennyt minussa olevan – esimerkiksi pedagogisen puoleni. Nykyään annan muun muassa yksityistunteja.

Ihan paras elämys

Muutama vuosi sitten kuulin Benjamin Clementinea Berliinissä. Hän on huikea, erikoinen muusikko, joka runoilee, säveltää ja tekee orkestraatioita – aivan ihmeellistä musiikkia. Hän soitti vanhassa sirkusteltassa flyygeliä paljain jaloin. Itkin läpi keikan, se oli kuin uskonnollinen kokemus, niin puhdistava.

Ihan paras tapa rentoutua

Olen Järvi-Suomesta kotoisin, ja järvi on minulle isompi juttu kuin meri. Järvessä uiminen syyskuun alussa heti aamulla rentouttaa. Kesällä ei ole parempaa paikkaa kuin laituri.

Paras…

Juoma: Vesi

Tuoksu: Koiran anturan tuoksu

Matkakohde: Pariisi

Kulkupeli: Spora

Keittiöväline: Terävä veitsi

Kännykkäsovellus: Google Maps

Kirja: Ingmar Bermanin Laterna Magica

Elokuva: Aamiainen Tiffanyllä

Tv-ohjelma: Fleabag

Vaate: Kaikki takit

Kosmetiikkatuote: Ikääntyvän naisen naamarasva

Biisi: Benjamin Clementinen I Won’t Complain

Artisti: David Bowie

Herkku: Suklaarusinat

Kahvila: Cafe Brahe

Kaupunki: New York

Vuodenaika: Kesä

Huonekalu: Nojatuoli

Kasvi: Kielo

Aamupala: Suklaacroissant

Jälkiruoka: Jälkiruokaviini

Radiokanava: Radio Helsinki

Arkiruoka: Pasta

Mauste: Suola

Iltarutiini: Naamanpesu

Julkaistu: 4.5.2020
Kommentoi »