Unelmien Talo&Koti

Jouluasetelma kerää katseet – 12 ihanaa ideaa


Joulua ei ole mikään pakko levittää koko kotiin – keskitä se piirongin päälle tai vaikka tarjottimelle. Kokoa jouluasetelma vaikka kynttilöistä, pipareista, joulukukista... Mahdollisuudet ovat rajattomat! Inspiraatiota saat näistä suloisista jouluasetelmista.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Keittiönpöydän syötävän suloinen jouluasetelma koostuu hyasinttiruukusta ja parista kynttilästä. Koristeet on kaivettu kaapista. Appelsiiniviipaleet kuivuvat alle sata-asteisessa uunissa pari kolme tuntia. Uuninluukku kannattaa jättää hiukan raolleen, jotta kosteus pääsee haihtumaan.
Jouluasetelma voi kertoa myös tarinoita. Tässä perheessä joulupiparit leivottiin kissamuotilla perheen tuoreen tulokkaan, Molli-kissan kunniaksi. Hiippalakkilammas levittää iloista joulumieltä pelkällä utuisella katseellaan.
Hieman erilainen jouluasetelma! Täytetty lintu on saanut joulun kunniaksi kultakruunun päähänsä ja vadillisen aarteita vartioitavakseen.
Esineitä yhdistää väri. Himmeä valkoinen keramiikka saa tehokasta vastapainoa kiiltävistä joulupalloista. Marjaisa oksa antaa jouluasetelmalle korkeutta ja syvyyttä.
Herkkupöydän ei tarvitse notkua antimia ylenpalttisesti. Kerrosvadissa on tarjolla vihreitä omenoita ja pikkukulhossa makeita suupaloja. Loppu onkin sitten silmänruokaa.
Huonekuusen katveeseen on kerätty asetelmaksi jouluista rekvisiittaa, kuten kynttilä ja karkkipurkkeja. Kuusikin on saanut oksilleen muutaman hentoisen tähtikoristeen.
Omenoista saa pienellä ranneliikkeellä kivoja kynttilänjalkoja. Kynttiläpesät on helpointa kovertaa omenaporalla. Jouluasetelman koreuden viimeistelevät sävyihin soinnutettu narurusetti ja vihreä oksa. Kuva: Minna Mercke Schmidt.
Adventtikynttelikössä palavat jo kaikki neljä kynttilää! Joulumielisten asukkaiden lempijoululaulun sanat ovat päässeet kehyksiin. Maljakoissa on loppukesän luontoretkeltä poimittuja viljantähkiä ja heiniä.
Pikkuväki osallistuu mielellään joulukoristeiden tekoon ja tykkää myös nähdä luomuksiaan käytössä. Ruukkuvartaloinen tonttu taitaa olla perheen kuopuksen tuotantoa.
Onko kodissasi jo ennestään poronsarvet seinällä? Ripusta niihin muutama korea joulupallo ja jatka palloteemaa myös lähiympäristöön. Kun koristeet ovat suurin piirtein samansävyisiä, teho moninkertaistuu. Jouluasetelman ideaa voi soveltaa myös naulakkoon.
Tontut muuttivat juuri joulun alla omiin yksiöihinsä. Toinen jouluasetelman tontuista tykkää keinua katajanoksista punotussa kiikussa, toinen ihastella pienten joulupallojen välkettä. Tontut ovat Mailegin mallistosta, ja Riihimäen Lasin isoja lasitölkkejä kannattaa etsiskellä kirpputoreilta.
Tämä jouluasetelma on tehty vanhan, nettikirpparilta ostetun oven eteen. Pikkukuusen jalkana on vanha Riihimäen lasitölkki. Ohoh, onpas tullut poltettua paljon tuikkuja!

Lue lisää:

Julkaistu: 5.12.2016