Jouluasetelma kerää katseet – 12 ihanaa ideaa
Sisustus
Jouluasetelma kerää katseet – 12 ihanaa ideaa
Joulua ei ole mikään pakko levittää koko kotiin – keskitä se piirongin päälle tai vaikka tarjottimelle. Kokoa jouluasetelma vaikka kynttilöistä, pipareista, joulukukista... Mahdollisuudet ovat rajattomat! Inspiraatiota saat näistä suloisista jouluasetelmista.
5.12.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Syötävän suloinen jouluasetelma koostuu hyasinttiruukusta ja parista kynttilästä. Koristeet on kaivettu keittiökaapeista. Appelsiiniviipaleet kuivuvat alle sata-asteisessa uunissa pari kolme tuntia. Uuninluukku kannattaa jättää hiukan raolleen, jotta kosteus pääsee haihtumaan.
Mikä loisi joulutunnelmaa paremmin kuin olkipukki? Helsinkiläiskodin ikkunalaudalla kaksi pukkia on sommiteltu sirojen havu- ja eukalyptuskranssien alle.
Kävyistä, lasituikuista ja havunoksista syntyy klassinen asetelma metallivadille. Sarvi tuo sommitelmaan tuulahduksen Lappi-henkeä.
Tässä asetelmassa esiteitä sitoo yhteen väri. Himmeä, valkoinen keramiikka saa tehokasta vastapainoa kiiltävistä joulupalloista. Marjaisa oksa antaa jouluasetelmalle korkeutta ja syvyyttä.
Pieneen soppakulhoon istutettu hyasintti ja somat pikkuesineet luovat yhdessä tunnelmallisen kokonaisuuden.
Herkkupöydän ei tarvitse notkua antimia ylenpalttisesti. Kerrosvadissa on tarjolla vihreitä omenoita ja pikkukulhossa makeita suupaloja. Loppu onkin sitten silmänruokaa.
Isoon kulhoon koottu hyasintti- ja havuasetelma saa ripauksen leikkisyyttä hauskasta kärpässienestä.
Huonekuusen katveeseen on kerätty asetelmaksi jouluista rekvisiittaa, kuten kynttilä ja karkkipurkkeja. Kuusikin on saanut oksilleen muutaman hentoisen tähtikoristeen.
Isoisä on nikkaroinut tyttärelleen ja tämän perheelle puisen jouluseimen. Se pääsee aina esille jo viikkoja ennen joulua. Tällä kertaa seimi koristaa ikkunalautaa lastenhuoneessa.
Koristavatko kotisi seinää poronsarvet? Ripusta niihin muutama joulupallo ja jatka palloteemaa myös ympärille. Kun koristeet ovat suurin piirtein samansävyisiä, teho moninkertaistuu. Samaa ideaa voi soveltaa myös naulakkoon.
Oksista tehty tähti, havut ja sievät lasipurkit luovat yhdessä pelkistetyn tyylikkään asetelman. Huomaatko: kuusen lisäksi myös männyn oksat sopivat joulukotiin ihanasti!
Tämä jouluasetelma on tehty vanhan, nettikirpparilta ostetun oven eteen. Pikkukuusen jalkana on vanha Riihimäen lasitölkki. Ohoh, onpas tuikkuja tullut poltettua paljon!

Juttua muokattu 11.12.2019: Osa jutun kuvista korvattu uusilla.

Kommentoi »