Unelmien Talo&Koti

Narsissikranssi tuo kotiin kevään! Askartele kranssi paperinarusta ja nauti kukoistuksesta vuodesta toiseen

Narsissikranssi tuo kotiin kevään! Askartele kranssi paperinarusta ja nauti kukoistuksesta vuodesta toiseen
Nyt on aika nauttia keväästä, kerätä pajunkissoja ja askarrella kaunis narsissikranssi kotia koristamaan! Paperinaru on kiva materiaali, sillä sen käsittely on helppoa, sävyt ovat herkullisia ja valmis kranssi kestää koristeena vuodesta toiseen.
Julkaistu: 27.3.2019

Narsissikranssi – tarvikkeet:

 • paperinauhaa 0,8 (100 % paperi, 100 g = n. 92 m) sävyssä 100 g limenvihreä (28)
 • paperinarua 0,8 (100 % paperi, 200 g = 175 m) n. 2,2 m sävyssä keltainen (10) ja 20 m sävyssä ruohonvihreä (11)
 • vahvaa paperinarua 0,16 (100 % paperi, 60 g = n. 10 m) 72 cm sävyssä keltainen (10) ja 84 cm valkoinen (1)
 • metallirengas, halkaisija 25 cm
 • muoviämpäri
 • sakset
 • liimaa
 • höyheniä
 • pajunkissoja
 • pätkä juuttinarua.

Tee narsissikranssi näin

Koko: halkaisija noin 30 cm

Heteet

 1. Tee kuusi hedenippua. Leikkaa keltaisesta paperinarusta 12 pätkää, jotka ovat 13 sentin pituisia sekä kuusi noin 5 sentin pätkää.
 2. Tee pidempien narujen molempiin päihin solmut ja taita ne keskeltä kahtia.
 3. Yhdistä kaksi taitettua narua yhteen nippuun. Avaa lyhyt naru, liimaa ja kierrä sen toinen pää tiiviisti heteiden taitteen päälle noin 2 sentin matkalta.

Kukat

 1. Tee kuusi kukkaa. Leikkaa keltaisesta vahvasta paperinarusta 12 pätkää, jotka ovat pituudeltaan 6 senttiä.
 2. Kostuta naruja kevysesti ja avaa ne arkeiksi. Anna kuivahtaa.
 3. Liimaa kuivien arkkien leikkaamattomat sivut yhteen niin, että muodostuu sylinteri. Supista sylinterin alareunaa suppiloksi ja taivuta yläreunaa ulospäin noin 2 sentin matkalta niin, että suppilo muistuttaa narsissin kukkaa.
 4. Pujota hedenippu suppilon sisään heteiden taitekohta edellä. Solmupäät jäävät suppilon avoimeen päähän. Lisää liimaa ja purista suppilon alareuna heteiden sidontakohdan päälle.
 5. Tee kukkien terälehdet. Leikkaa valkoisesta vahvasta paperinarusta kaksi 7 sentin pituista pätkää. Kostuta ja avaa narut arkeiksi.
 6. Taita arkit leveyssuunnassa kolmeen yhtä suureen osaan. Leikkaa taitoksen molemmat sivut kaareviksi ja avaa taitos. Supista nämä lehtinauhat alareunoistaan. Liimaa ja muotoile sitten jokaisen teriön alareunan ympärille kaksi lehtinauhaa. Anna liiman kuivua.
 7. Tee kukan varsi. Ota 20 sentin pituinen ruohonvihreä paperinaru ja avaa sen toinen pää. Liimaa ja kierrä avattu pää kannaksi kukan tyveen.

Runko

 1. Leikkaa ruohonvihreästä paperinarusta kuusi 30 sentin pituista pätkää kranssin sitomiseen sekä kuusi 20 sentin pituista pätkää kukkien varreksi.
 2. Keri ruohonvihreästä loppunarusta noin 20 metriä kranssin runkoa varten. Keri myös limenvihreää paperinauhaa.
 3. Päällystä metallirengas limenvihreällä paperinauhalla: Ota nauhasta noin 2 metrin pätkä ja tasoita sitä auki. Kierrä ja liimaa nauha tiiviisti metallirenkaan ympärille.
 4. Laita ämpäri alassuin ja metallirengas vanteeksi ämpärin päälle. Kierrä noin 70 grammaa limenvihreää paperinauhaa vanteen kohtaan ja jätä loppunauha odottamaan. Ota ruohonvihreä paperinarukerä ja jatka kiertämistä sillä. Teippaa narunpää lopuksi ämpärin kylkeen ja kierrä loput paperinauhasta narun päälle.
 5. Pujota ja solmi apulanka metallirenkaan alta kranssin ympärille ja poista runko ämpäristä.
 6. Solmi kukat runkoon umpisolmuilla tasaisin välein ja jätä varsien päät etupuolelle. Kierrä sidontanarut kukkien kohdista kranssin ympärille ja kiristä sidontakohdat niillä paikoilleen.
 7. Tee sidontanaruihin tiukat solmut kranssin etupuolelle ja tarkista samalla kukkien paikat. Etupuolella on nyt kolme vihreää narunpäätä. Lyhennä ne, avaa niiden päät ja kierrä kärjet takaisin kiinni niin, että narujen päihin muodostuu noin 3 sentin pituiset lehdet.

Viimeistely

 1. Tee pajunkissoista kimppu ja sido se kranssin kehälle juuttinarulla. Pujottele sinne tänne vielä muutama höyhen.

Malli: Leena Olli, Lappajärven Värjäämö

Lanka- ja ohjetiedustelut: Lappajärven Värjäämö Oy, 040 838 5449, www.filona.fi

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »