Nallesuojus kuumavesipullolle
Tee itse
Nallesuojus kuumavesipullolle
Ompele ihana hali nalle kuumavesipullon suojaksi. Katso helppo ohje ja tee itse!
Julkaistu 24.3.2014
Kotivinkki

Hali nalle eli kuumavesipullon suojus

Näitä tarvitset

1 metri valkoista fleece-kangasta

1 metri tekomokkaa tai puuvillakangasta (vuorikankaaksi)

vähän kukkakuvioista puuvillakangasta koristeisiin

vähän mustaa huopaa kuonoon

muliinilankaa tai helmilankaa: mustaa kuonoon ja kukkakankaaseen jotain sopivaa väriä

ompelulankaa

Tee näin

1. Suurenna kaavat 400 %, Isot kaavat isoon nalleen ja pienet kaavat pikkunalleen. Iso nalle sopii 2 litran vesipulloon ja pikkunalle 0,8 litran pulloon. Tarkista, että takakappaleen koko on ainakin 1,5 cm suurempi kaikilla sivuilla kuin kuumavesipullosi, ennen kuin leikkaat osat.

2. Neulaa kaavat kankaalle nuppineuloilla, lisää kaavojen reunoille 1½ cm:n saumanvarat ja leikkaa kappaleet.

3. Ompele kukallinen masu nallen etukappaleen oikealle puolelle ja korvien kukkapalat reunoistaan jälkipistoin. Käytä muliinilangan 2 säiettä tai helmilankaa. Ompele myös silmät ja kuono päähän (katso kuvia).

4. Laita kaksi etukappaletta (vuori ja päällinen) oikeat puolet vastakkain ja ompele yläreunan kaareva kohta A – B, käännä nyt työn oikea puoli päälle. Työnnä saumanvaroja taitteelle, niin että yläreuna kaartuu kauniisti.

5. Laita  takakappaleet nurjat puolet vastakkain (op päällä) ja etukappaleet samoin oikeat puolet päällä päällekkäin niin, että päällipuolen kankaat on vastakkain. Neulaa kaikkien 4 kankaan ulkoreunat yhteen. Ompele ulkoreunat yhteen = nallen alaosan reunat, etukappaleen käännetty reuna jää keskelle saumojen väliin.

6. Laita pääkappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele pään alaosan kaari A – B. Käännä oikeinpäin ja paina saumanvaroja taitteelle kauniiksi kaareksi.

7. Laita pää, oikea puoli päällä, vartalolle päällikankaat vastakkain ja neulaa pää paikoilleen (takakappaleen yläosaan), ompele pää reunoistaan yhteen niin, että ommel jatkuu sujuvasti vartalo-ompeleesta.

8. Leikkaa saumanvarojen kaareviin kohtiin pienet poikkileikkaukset ja käännä nalle oikeinpäin.

10. Pujota kuumavesipullo paikoilleen.

Ohje: Mollie Makes Ohjeen käännös: Anne Sneck Kuvat: Mollie Makes / Future

Katso myös: 

1 kommentti