Tee itse kissatyyny
Tee itse
Tee itse kissatyyny
Kissat ovat muodissa myös sisustuksessa. Tee kodin koristeeksi suloinen kissatyyny tyttökissan tai poikakollin tyyliin.
17.2.2014
 |
Kotivinkki

Kissatyyny

Näitä tarvitset Debbie Bliss Rialto Lace -lankaa 50 g kutakin: vaaleansinistä (A) ja beigeä (B). Debbie Bliss Angel -lankaa 25 g kutakin: petroolinvihreää (C), tummanruskeaa (D) ja vaaleaa beigeä ( E). Puikot nro 3-3,5 tai käsialan mukaan. Tyynyjen takaosaan kangasta 33x66 cm. Vanua täytteeksi  Beigeä kirjailulankaa ja kanavaneula  Vaaleanpunaista ja vaaleansinistä nauhaa ruseteiksi ja helmiä kaulapannaksi  Iso pyyhe Sileä neule Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin. Tee kuviot piirroksen ja ohjeen mukaan intarsiana. Eli ota jokaista väriosaa varten oma keränsä. Kierrä sitten eriväriset langat nurjalla toistensa ympäri niiden rajakohdissa joka krs jottei synny reikiä. Neuleen tiheys: 25 s ja 33 krs 2-kertaisella langalla sileää neuletta = 10 cm.

Tee näin

lanka A (2 lankaa yhdessä) lanka A+C lanka D (2 lankaa yhdessä) lanka B+E 1. Luo 2-kertaisella langalla (=A+C) 75 s ja neulo sileää neuletta sekä tee kissakuvio piirroksen mukaan. Kun olet tehnyt piirroksen valmiiksi (=100 krs), päätä s:t. Tee toinen kappale samoin. 2. Upota kappaleet haaleaan veteen, mutta älä vanuta neuleita yhtään. 3. Kun n. 20 min on kulunut, ota neuleet pois vedestä ja purista hellästi niin kuivaksi kuin saat. 4. Levitä kappaleet paksun pyyheliinan päälle vierekkäin ja rullaa pyyheliina tiukaksi rullaksi. Näin saat suurimman osan vedestä puristettua pois.

5. Avaa pyyhe ja levitä kappaleet imukykyiselle alustalle, esim. matolle n. 30x30 cm kokoiseksi. Kiinnitä reunat nuppineuloin ja anna kappaleiden kuivua. 6. Leikkaa kankaasta 2 n. 30x30 cm kappaletta ja silitä kappaleet.

7. Aseta neulekappaleet kankaiden kanssa oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä nuppineuloin.

8. Kiinnitä kappaleet reunoistaan toisiinsa tiuhalla koneompeleella, jätä kääntöaukko. 9. Käännä oikein päin ja täytä vanulla. 10. Ompele kääntöaukko umpeen. 11. Ompele kirjailulangalla ketjupistoin poikakissan yläpuolelle sanat `je suis élégant` ja tyttökissan yläpuolelle sanat `je suis élégante`. Jos haluat, voit myös keksiä oman tekstin. 

12. Kiinnitä helmiä tyttökissan kaulan alapuolelle. 13. Solmi tyttökissalle vaaleanpunainen rusetti ja kiinnitä se korvan juureen. Solmi poikakissalle vaaleansininen rusetti ja kiinnitä se pään alapuolelle.

Ohje: Benjamin G. Wilson / Mollie Makes Ohjeen käännös: Irja Mäkinen Kuvat: Future / Mollie Makes

Ohjeen on suunnitellut miestenvaatteisiin erikoistunut neulesuunnittelija Benjamin G. Wilson. Benjaminin blogin löydät osoitteesta http://knityounexttuesday.com/.

Kommentoi »