Näin saat johdot piiloon
Sisustus
Näin saat johdot piiloon
Lojuuko kotisi lattioilla rumia johtovyyhtejä? Näillä vinkeillä saat piuhat piiloon – tai teet niistä nätimpiä.
12.10.2016
 |
Avotakka

1. Piilota johdot rasiaan

Valmiiden johtorasioiden lisäksi johtojen säilytykseen sopii myös jokin muu ilmava laatikko tai säilytysrasia, johon raaskii tehdä reiän esimerkiksi päätyyn. Puhelimen laturin kaltaisia kuumenevia laitteita on turvallisinta käyttää ilmavassa paikassa tai varta vasten johdoille tarkoitetuissa laatikoissa, eikä sähkölaitteisiin tule jättää virtaa valvomatta.

2. Piilota johdot kalusteeseen

Tv-tasojen takaosassa on valmiina reikä, jonka kautta johdot saa kulkemaan siististi piilossa. Vastaavan reiän poraa helposti myös minkä tahansa muun tason tai senkin takaosaan. Näin saat esimerkiksi dvd-soittimen ja digiboksin piuhat nätisti piiloon mieleiseen ja sisustukseen sopivaan kalusteeseen.

3. Piilota johdot listojen taakse

Teippikiinnityksellä toimivat valmiit johtokotelot tai lukkopontilliset jalkalistat kätkevät johdot kätevästi lattianrajaan. Saatavilla on nykyisin paljon muitakin vaihtoehtoja kuin valkoisia muovikouruja. Hyvä höyläämö pystyy tekemään johtouran lähes mihin tahansa jalkalistaprofiiliin.

4. Kaunista ja korosta

Vanha viisaus pätee tässäkin: sitä mitä ei saa piiloon kannattaa korostaa. Jos pistorasioita on vähän ja ne sijaitsevat kaukana käytettävistä laitteista, hanki tyylikäs jatkojohto. Kangaspäällysteistä tai heleän väristä johtoa katselee paljon mieluummin kuin harmahtavaa muovipötköä. Johdot voi muokata mieleisekseen myös kierittämällä niiden ympärille kaunista washi-teippiä.

Kokeile näitä ratkaisuja

Kvissle-johtolaatikon kannessa ja päädyissä on reiät johdoille. Laatikko on maalattua terästä ja kansi korkkia, Ikea.

Mikset sujauttaisi pitkää johtokerää laatikon kannen alta piiloon? Vakka-säilytin, Iittala.

Bosignin johtolaatikko on valmistettu liekinkestävästä muovista ja siinä on useita tuuletusaukkoja, Scandinavian Design Center.

Muun muassa Domus Classica, Rakennusapteekki, Lundagård ja Kangasjohto.fi myyvät erivärisiä kangaspäällysteisiä ja punottuja johtoja. Kuvan kultainen johto Domus Classica.

Värikkäitä jatkojohtoja myyvät monet rautakaupat sekä muun muassa Johtoi.fi ja Finnish Design Shop. Kangaspäällysteisiä jatkojohtoja löydät Clas Ohlsonilta ja Antiikkiverstaalta. Kuvan jatkojohto Johtoi.fi.

Jos et saa johtoa piiloon tai löydä mieleistä, naamioi se kauniimmaksi kieputtamalla ympärille washiteippiä. Teipillä saa myös nätisti niputettua liian pitkän piuhan. Kuvan teippi Teippitarha.

Lue lisää:

Kommentoi »