Näin hoidat kodinonnea
Piha ja puutarha
Näin hoidat kodinonnea
Kodinonni on mätästävä rentovartinen kasvi, joka viihtyy melkein missä vain. Opi oikea kastelurytmi, niin kasvisi kukoistaa.
Julkaistu 15.2.2017
Viherpiha

Kodinonni (Soleirolia soleirolii) on melko hankala huonekasvi, sillä se kuolee varmasti, jos se pääsee kerrankin pahasti kuivumaan. Se kuolee myös, jos multa on jatkuvasti märkä. kasvattajan onkin opittava tasapainoilemaan näiden kahden välillä niin, että multa pysyy jatkuvasti hieman kosteana.

Paikka

Pidä kasvi poissa suorasta auringosta joko puolivarjoisessa tai varjoisessa paikassa. Normaali huoneenlämpö sopii kodinonnelle, mutta se voi olla myös paljon viileämmässäkin, kunhan lämpötila ei laske pakkaselle. 

Kastelu

Kastele kodinonnea vain aluslautaselle, sillä päältä kasteltaessa lehtihankoihin ja lehtien väleihin jää helposti vesipisaroita, jotka mädännyttävät versot nopeasti, etenkin kasvuston keskeltä.

Opettele ruukkua nostamalla, milloin kasvi tarvitsee vettä. Jätä kastelematta, jos ruukku on painava, ja kastele pikaisesti, jos ruukku tuntuu hyvin kevyeltä. Kasteluväli on sopiva, kun mullassa on vielä hiukan kosteutta jäljellä ja nostettaessa ruukku tuntuu hiukan painavalta.

Lannoitus

Lannoita keväällä ja kesällä kerran viikossa kasteluveden mukana annettavalla kukkalannoitteella.

Lisääminen

Kodinonnea on helppo lisätä. Nosta ruukun reunan yli työntyviä versoja vieressä olevan toisen ruukun kostean mullan pinnalle. Versot juurtuvat siihen itsekseen omaan tahtiinsa. Kun ne ovat terhakkaassa kasvussa, leikkaa ne irti emokasvista.

Lue lisää:

Kommentoi »