Näe ainakin nämä – 5 vinkkiä Habitare-messuille
Sisustus
Näe ainakin nämä – 5 vinkkiä Habitare-messuille
Kiinnostavia puhujia, inspiroivia näyttelyitä ja hauskoja uutuuksia. Poimimme kiinnostavimmat tärpit Habitare-sisustusmessuille 7.–11. syyskuuta.

1. Signals-näyttely

Trendianalyytikko Susanna Björklund on jälleen kerännyt Signals-näyttelyyn sisustuksen ja muotoilun tulevaisuuden trendejä ja heikkoja signaaleja. Ahead-designalueella oleva näyttely on koottu taidokkaasti tiloiksi, jotka herättävät ihmetystä ja ihastusta.

2. The Block

Uusia lupauksia ja ideoita etsivä suunnistaa Habitaren nuorten tulokkaiden alueelle The Blockiin. Siellä Talentshop esittelee seitsemän nousevan muotoilijan töitä. Yksi heistä on Hanna-Kaarina Heikkilä, jonka Keshiki-lasiteoksista (kuva yllä) on tarkoitus kehittää myöhemmin valaisimia. Protoshopissa puolestaan nähdään jälleen nuorten suunnittelijoiden nokkelia uusia tuoteideoita (pääkuva). Mikä on oma suosikkisi? Kuva: Kimmo Metsäranta.

3. Toimittajien tusina

Haluatko nähdä kertaheitolla parhaat kotimaiset uutuustuotteet? Sisustustoimittajien yhdistys valitsee vuosittain Toimittajien tusinan eli 12 viime vuoden kiinnostavinta kotimaista, tuotantoon otettua sisustuksen uutuustuotetta ja esittelee ne omalla osastollaan. Valintakriteerinä on hyvä muotoilu, joka vetoaa käyttäjän arvoihin ja kaikkiin aisteihin.

4. Plastic Livingroom

Mihin muovia kannattaa muotoilussa käyttää ja mihin kaikkeen vanhat muoviesineet taipuvat? Aina kiinnostavan Trash Materials -kierrätysmuotoilunäyttelyn teema on tänä vuonna Plastic Livingroom. Näyttely pohtii, onko muovin käyttö muotoilussa uhka vai mahdollisuus. Vai molempia? Kuva: Henrik Enbom.

5. Alice Rawsthorn

Miltä suomalainen muotoilu näyttää ulkomaisin silmin? Brittiläinen designkriitikko Alice Rawsthorn on kutsuttu Habitaren ensimmäiseksi kansainväliseksi ystäväksi, joka valitsee messujen kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt. Hän esittelee valintansa Ahead-alueen lavalla keskiviikkona 7.9. klo 12.30 sekä puhuu designmaailman kuumimmista haasteista klo 13.30. Kuva: Michael Leckie.

Lisätietoja:

Lue lisää:

Kommentoi »