Naantalin asuntomessut – mitä on luvassa? Suunnittele kesäreissu kätevän messuoppaamme avulla!

Naantalin asuntomessut – mitä on luvassa? Suunnittele kesäreissu kätevän messuoppaamme avulla!
Naantalin asuntomessut järjestetään luonnonkauniissa ja merellisissä maisemissa Luonnonmaan saarella 15.7.–14.8.2022. Kokosimme messuoppaan, josta löydät kaiken kiinnostavan ja olennaisen tiedon messuvierailuasi varten!
Julkaistu 10.6.2022

Naantalin asuntomessut – mitä on luvassa?

Vuoden 2022 asuntomessut järjestetään Naantalissa Luonnonmaan saarella, joka on tuttu erityisesti Suomen tasavallan presidentin kesäasunnosta Kultarannasta. Lounatuuleksi nimetty messualue sijaitsee merellisessä ja kallioisen metsäisessä miljöössä.

Messuvierailijaa alueella odottaa yli 30 kohdetta, joiden joukossa on parikymmentä erilaista omakotitaloa sekä rivitaloja, paritaloja, muutama pieni vapaa-ajanasunto sekä saunarivitalo lähellä rantaa. Messukohteiden joukossa on paljon hirsitaloja, mutta myös puutaloja, CLT-taloja ja kivitaloja. Talotehtaita on edustettuna toistakymmentä. Alueella on myös venesatama ja oma aurinkovoimala, joka tuottaa sähköä alueen kotehin.

Monista messukohteista avautuu upeat maisemat, mikä on huomioitu talojen suunnittelussa muun muassa suurin ikkunoin ja tilavin maisematerassein. Maasto on paikoin mäkistä. Kuva: Antti Rintala
Kohde 4, Kannustalon Auma. Kuva: Antti Rintala

Naantalin asuntomessualueella on muutama ravintola ja kahvila, joissa voi syödä, juoda ja lepuuttaa jalkoja messupäivän aikana. Lapsille on tilava leikkipuisto.

Naantalin asuntomessuilla järjestetään neljä artisti-iltaa, jolloin messualue on auki illalla tavanomaista pidempään. Artisti-iltojen aikataulu ja esiintyjät:

 • 21.7. klo 19 Ida Paul & Kalle Lindroth
 • 28.7. klo 19 Samuli Edelmann
 • 4.8. klo 19 Irina
 • 11.8. klo 19 Anssi Kela

Naantalin asuntomessut – aukioloajat ja liput

Tapahtuma on avoinna joka päivä klo 10–18. Poikkeuksena ovat yllä mainittut artisti-illat, jolloin suurin osa messukodeista ja näyttelypisteistä on avoinna klo 20.30 asti.

Liput messuille ostetaan päiväkohtaisesti osoitteesta asuntomessut.fi. Ostettu lippu käy vain lippuun merkitylle päivälle. Vierailupäivän voi muuttaa 24 tuntia ennen vierailulle valittua ajankohtaa Lippu.fi:n puhelinpalvelussa: 0600 900 900 (2€/alk.min+mpm/pvm).

Kun aikuisten lipun ostaa kesäkuussa, sen saa hieman edullisemmin kuin myöhemmin ostettuna. Lippujen hinnat:

 • Aikuisten lippu maksaa 30.6. asti 26 euroa, 1.7. alkaen verkossa 30 euroa ja portilla 32 euroa.
 • Maksavan aikuisen seurassa messuille tulevat alle 12-vuotiaat lapset pääsevät maksutta sisään.
 • Nuorison eli 12–17-vuotiaiden ja opiskelijoiden lippu 11 euroa.
 • Erityisryhmien eli eläkeläisten, työttömien, varusmiesten ja invalidien lippu 18 euroa.
 • Liikkumisesteisen avustaja pääsee ilmaiseksi saatettavan kanssa samalla lipulla. Avustajan tarpeen voi osoittaa EU:n vammaiskortilla tai Ystävänkortilla.
 • Iltapäivän tärppilippu (klo 15–18, ei voimassa torstaisin) 23 euroa.
 • Pysäköintilippu messujen pysäköintialueelle on 10 euroa ennakkoon verkkokaupasta tai messutoimistosta ostettuna. Paikalla hinta on 15 euroa.
 • Ryhmälipuista (10 henkeä ja suuremmat ryhmät) ja ryhmien ohjelmasta lisätietoa osoitteessa visitnaantali.com.

Naantalin asuntomessuille voi hankkia myös henkilökohtaisen kausikortin 50 euron hinnalla. Sen saa messutoimistosta ensimmäisen vierailun yhteydessä. Osta ensimmäinen pääsylippu normaalisti verkkokaupasta. Ota messutoimistoon mukaan valokuva ja henkilöllisyystodistus.

Naantalin asuntomessualueen omassa satamassa voi messujen ajan tutustua lähes sataan erilaiseen veneeseen. Matalahden messurantaan ei ole pääsyä omalla veneellä, mutta sinne kulkee vesibussi Turusta ja Naantalista (lisätietoa alempana jutussa). Kuva: Krista Keltanen/Asuntomessut.

Naantalin asuntomessualueella on lapsille tilava leikkipuisto. Koirat ovat tervetulleita messualueelle, mutta koteihin ei lemmikkiä voi ottaa mukaan. Kuva: Antti Rintala
Monissa messukohteissa on tilavat terassit. Kuvassa kohde 11 Kultaranta. Kuva: Johanna Myllymäki

Naantalin asuntomessuille saapuminen

Varsinais-Suomen Naantalissa sijaitsevalle asuntomessualueelle pääsee sekä julkisilla kulkuneuvoilla että omalla autolla. Messuorganisaatio suosittelee käyttämään ensisijaisesti julkisia. Helsingistä Naantalin Luonnonmaan saarelle on matkaa reilut 180 kilometriä, Turusta noin 20 kilometriä. Etäisyys Naantalin keskustasta on nelisen kilometriä.

Naantalin asuntomessuille saapuminen julkisilla – bussilla, pyörällä tai vesibussilla

Turusta ja Raisiosta tulevat Turun seudun joukkoliikenteen Föli-bussit 6 ja 7 ajavat messujen aukioloaikoina messuportille noin 10 minuutin välein. Myös Naantalin saaristosta tuleva linja N2 ajaa Särkänsalmentietä pitkin, kävelymatka pysäkiltä messuportille on vajaat puoli kilometriä.

Messualueelle on helppo saapua myös pyörällä. Pyöräparkki löytyy messuportin läheisyydestä.

Hauska vaihtoehto on matkata messuille vesibussilla, joka lähtee aamuisin Turusta Naantaliin ja asuntomessualueelle. Päivän mittaan vesibussi kulkee Naantalin satama-alueen ja messualueen välillä. Lipun vesibussiin voi ostaa asuntomessujen kotisivuilta.

Taksilla ja liikkumisesteisen pysäköintitunnuksilla osoitteeksi navigaattoriin kannattaa laittaa Lounatuuli 3, Naantali. Voit käyttää myös osoitetta Särkänsalmentie, Naantali, ja seurata messujen opasteita.

Naantalin asuntomessuille saapuminen autolla

Yksityisautojen pysäköinti sijaitsee Luolalassa, navigaattoriin kannattaa näppäillä Viestitie, Naantali. Parkkialueelta on maksuton bussikuljetus messualueelle ja takaisin. Bussit kulkevat tauotta.

Pysäköinti maksaa 10 euroa ennakkoon ostettuna, paikan päällä 15 euroa. Bussikuljetus parkkialueelta messuille ja takaisin kuuluu lipun hintaan.

Kohde 28 Aurinkolinna. Kuva: Antti Rintala
Kohde 8 Betoniviidakko. Kuva: Suvi Elo

Mitä muuta tehdä Naantalissa?

 • Viehättävä Naantalin vanha kaupunki puutalokujineen, putiikkeineen ja ravintoloineen sekä Naantalin vierasvenesatama sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä messualueesta.
 • Lapsiperheiden suosikki Muumimaailma sijaitsee vartin ajomatkan päässä Lounatuulen asuntomessualueelta.
 • Suomen presidentin kesäresidenssin Kultarannan puutarha on yksi Naantalin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Puutarhassa järjestetään yleisökierroksia, ja lisäksi siihen voi tutustua omatoimisesti useimpina perjantai-iltoina kesällä.
 • Paikallishistoriaan voi tutustua Naantalin museossa ja taiteilijakoti Casa Haartmanissa. Historiakurkistuksen tarjoaa myös Marsalkka Mannerheimin syntymäkoti Louhisaaren kartanolinna Askaisissa.
 • Aivan asuntomessualueen läheisyydessä on myös 18-reikäinen golfkenttä Golf Kultaranta.
Wing-talon (kohde 15) muotokieli herättää huomiota. Kuvausaikaan toukokuussa rakennustyöt olivat vielä kesken. Kuva: Antti Rintala
Talo Cortenissa (kohde 27) on käytetty julkisivumateriaalina säänkestävää terästä. Kuva: Antti Rintala
Mäellä sijaitsevan Talo Cortenin terassilta avautuu näkymät luontoon. Kuva: Krista Keltanen / Asuntomessut

Tietolähteenä jutussa käytetty asuntomessut.fi-sivustoa, visitnaantali.com-sivustoa ja Naantalin asuntomessujen kohdeluetteloa. Aukioloajat ynnä muut tiedot on tarkistettu 10.6.2022.

Kommentoi »