Muuta teräsallas keittiöpuutarhaksi
Piha ja puutarha
Muuta teräsallas keittiöpuutarhaksi
Ruostumattomaan, vanhaan teräsaltaaseen mahtuu hulppeasti multaa, ja jalkojen ansiosta työskentelykorkeus on sopiva. Kierrätyshenkinen keittiöpuutarha on vain multaa ja istuttamista vailla valmis.
3.6.2014
 |
Viherpiha

Tarvikkeet:

  • vanha teräsastia
  • kiviä tai kevytsoraa
  • siemeniä
  • puutarhamultaa.

Näin muutat teräsaltaan satoisaksi

1. Voit jättää jalallisen teräsastian taivasalle, sillä vesi valuu ulos paljun pohjareiästä. Irrota ja laita muovitulppa talteen ja asettele pohjalle kerros pikkukiviä tai kevytsoraa. Ne toimivat salaojina ja estävät multaa tiivistymästä ja tukkimasta veden poistoaukkoa.
2. Täytä teräsastia ravinteikkaalla ja kalkitulla puutarhamullalla. 25–30 senttiä syvä kasvualusta on sopiva lehteville vihanneksille kuten mangoldille. Voit kylvää vihannekset suorakylvönä tai käyttää esikasvatettuja taimia. Istuta taimet tiiviisti noin viiden sentin välein, sillä sadonkorjuu tuo lisätilaa uusille lehdille.

Teräsaltaasta saa liikkuvan puutarhan, kun jalkoihin kiinnitetään pyörät.

3. Keittiötarha puhkeaa kukkaan, kun laitat joukkoon muutaman kesäkukan taimen. Valitse kapeakasvuinen laji, jonka kukkavarsi kohoaa vihannesten yläpuolelle. Tässä mangoldin seuralaisena kasvaa koreatörmäkukka.

4. Värikkäät mangoldit kehittyvät meheviksi ja satoisiksi runsaassa valossa, kun kastelet ja lannoitat niitä säännöllisesti.

Kommentoi »