Legendaarisin arkiruoka ikinä! Murukastike, pyykkärin soosi, nyppysoosi – millä nimellä teillä kutsutaan lapsiperhesuosikkia?
Ruoka
Legendaarisin arkiruoka ikinä! Murukastike, pyykkärin soosi, nyppysoosi – millä nimellä teillä kutsutaan lapsiperhesuosikkia?
Konstailematon jauhelihakastike on todellista arjen turvaruokaa. Ja rakkaalla herkulla on toki loputon määrä nimiä! Mitkä näistä sinä olet kuullut?
Julkaistu 22.8.2019
Meillä kotona

Miten monta nimeä voi yhdellä simppelillä ruokalajilla olla? Tutulle ja turvalliselle jauhelihakastikkeelle löytyy lähes loputon määrä mitä erikoisempia nimiä, ainakin sosiaalisen median ja keskustelupalstojen perusteella.

Meillä kotonan Facebook-sivulla kotikokit kertoivat kutsuvansa soossia muun muassa murukastikkeeksi, miljoonakastikkeeksi, pyykkärin soosiksi, pirpanasoosiksi, nyppysoosiksi, sutturasoosiksi ja nyppyläkastikkeeksi.

Myös tällaisia nimiä mainittiin:

”Vieläkin joskus tehdään kipinäsoosia.”

”Meillä sanottiin sörsselikastike. Ja siihen laitettiin ketsuppia ja herkkukurkkua sekaan.”

”Meillä kulki nimellä kesälomakastike.”

”Meillä syödään sukkelaa soossia.”

Monessa suvussa kulkee oma resepti perinteisestä jauhelihakastikkeesta. Konstailematon kastike on tuttu myös koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta. Suosio on helppo ymmärtää, sillä kastike valmistuu edullisesti ja nopeasti vain muutamista raaka-aineista.

Enää pitää osata päättää, minkä kanssa jauhelihakastike maistuu parhaalta. Keitettyjä perunoita vai perunamuusia? Ketsuppia vai sinappia? Suolakurkkuja vai etikkapunajuuria? Mitä sinä valitset?

3 kommenttia