Oot siäkii menos Kouvolaan asuntomessuille? Käytä tilaisuus hyväksesi ja vieraile myös näissä kohteissa
Sisustus
Oot siäkii menos Kouvolaan asuntomessuille? Käytä tilaisuus hyväksesi ja vieraile myös näissä kohteissa
Suuntaatko tänä vuonna asuntomessuille? Tutustu samalla Kouvolan nähtävyyksiin ja parhaisiin ruokapaikkoihin. Suomen betonipääkaupunki on nimittäin mainettaan monipuolisempi.
Julkaistu 3.7.2019
Meillä kotona

1. Uniikkeja käsitöitä (ja ehkä maailman parasta ruisleipää)

Kuva: Pekka Hyvärinen

Kuusankosken Kymintehtaalla sijaitseva Taideruukki on vierailun arvoinen paikka. Siellä myydään esimerkiksi uniikkeja käsitöitä ja sisustustarvikkeita, vintagevaatteita ja ehkä maailman parasta ruisleipää, Tuomon luomun ruisvuokaleipää. Taideruukki on messujen oheiskohde, eli siellä on monenlaisia tapahtumia messujen teemaviikkoihin liittyen. Kyminväylä 2

2. Tee kuten kouvolalaiset tekevät

Pieni paikallinen salaisuus: yksi kesän kouvolalaisimmista asioista on käydä Käyrälammella eli Käyskillä uimassa. Hiekkapohjaisen uimarannan lisäksi alueella on rantalentiskenttiä, sauna, campingalue ja erilaisia palveluja. Samalla reissulla voi pistäytyä kivenheiton päässä olevassa Tykkimäen huvipuistossa, jossa etenkin perheen junnut varmasti viihtyvät. Kannattaa käydä ainakin Taifunissa!

Tykkimäki, Kanuunakuja 2

Käyrälammelle ja Tykkimäkeen pääsee Kouvolan rautatieasemalta autolla, bussilla tai vaikka pyöräillen, matkaa on muutama kilometri.

3. Perinnepuutarha, kalliomaalauksia & käsintehtyä kuohuvaa

Kuva: Lassi Kujala

Kouvolan seutu on kuuluisa paperitehtaistaan. Verlan tehdasmuseo ympäristöineen on Unescon maailmanperintökohde, jossa on paljon nähtävää: museoita, perinnepuutarha ja esihistoriallisia kalliomaalauksia. Verlassa voit myös pistäytyä syömässä, ostoksilla pienissä käsityöpuodeissa tai Viiniverlan myymälässä, josta voit ostaa tuliaisiksi paikallisesti valmistettuja viinejä, mehuja ja liköörejä. Jos haluat jäädä yöksi, Verlassa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, joista kiinnostavimpia ovat tehtaan vanhat mökit ja puiden varaan ripustetut riippumattoteltat.

Verla on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kouvolan rautatieasemalta. Museoon ja puutarhaan pääsee opastettujen kierrosten mukana, joiden ajat kannattaa tarkistaa etukäteen.

4. Jylhiä kalliomaisemia ja asumatonta metsää

Kuva: Juho Rahkonen

Verlan vieressä on Repoveden kansallispuisto, josta kouvolalaiset ovat syystäkin ylpeitä. Olhavan melkein pystysuora seinämä (jonka voi myös kaikeksi onneksi kiertää) ja Mustalamminvuori tarjoavat mahtavat näkymät laajojen metsä- ja vesialueiden yli. Retkeilyn ja patikoinnin lisäksi Repovedellä voi myös meloa, kiipeillä ja telttailla. Osa reiteistä soveltuu myös liikuntarajoitteisille.

Syömistä ja juomista kävelymatkan päässä rautatieasemalta:

  • Allun torikahvila on paikka, jossa paikalliset istuvat kahvilla ennen kukonlaulua. Kesällä se on auki ympäri vuorokauden, ja sieltä kannattaa ostaa Koppasen leipomon lihapiirakka. Kauppatori
  • Betony tarjoaa konstailematonta pubiruokaa ja erilaisia käsityöläisoluita. Myös kasvissyöjille on valinnanvaraa. Oikokatu 2
  • Papulaarista saa paikallisesti paahdettua kahvia, lounaskulhoja ja makeita leipomoherkkuja. Kannattaa valita tummapaahtoista Sysikymi-kahvia. Kauppamiehenkatu 1
  • Pub Old Tomin eli Tompan terassi on kaikista kouvolalaisin paikka nauttia huurteiset. Käsityöläiskatu 4 (ja terassi tien toisella puolella puistossa)
  • Kouvolan lakua on pakko ostaa! Sitä saa melkein mistä tahansa kaupasta tai kioskista

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.
Kommentoi »