Millainen koti, sellainen kukkakimppu
Piha ja puutarha
Millainen koti, sellainen kukkakimppu
Kukkakimppu on aina sopiva lahja ja tuliainen. Vielä onnistuneempi se on, jos se sopii saajansa kodin sisustukseen. Valitsimme sopivan kimpun niin graafiselle kontrollifriikille kuin kartanosisustajalle.

Maalaisromantikko

Maalaisromanttisen sisustajan koti on vaalea ja täynnä koristeellisia yksityiskohtia. Hän kerää vanhoja, ainutlaatuisia ja jännittävän tarinan kertovia esineitä. Maljakkojakin hänellä on varmasti kaapillinen. Hän rakastaa myös kukkia, joten kimppusi on todella tervetullut.
Kerää maalaisromantikon kimppuun vanhoja puutarhakukkia, kuten leinikkejä, anemoneja, lemmikkejä ja koiranputkia. Mitä enemmän yhdistät eri lajeja, sen parempi. Pitäydy kuitenkin valkoisissa ja pastellisissa sävyissä. Ystäväsi haluaa asetella kukat maljakoon rennon luonnollisesti, joten pyydä kauppiasta jättämään ne irtonasiksi.

Salaperäinen taidesisustaja

Salaperäinen taidesisustaja haluaa erottua massata ja tehdä kaiken toisin. Hänen kotinsa on tumma, värikäs, kekseliäs ja rohkea mutta silti trendikäs. Pröystäilyä, sievistelyä ja tavan mukaan valittuja asioita hän inhoaa. Eli kukkien valintaan on keskityttävä kunnolla, tai jätettävä ne kokonaan ostamatta. 
Taitavalla värien käytöllä ilmaiset ymmärtäväsi ystäväsi taiteellisuutta ja erityislaatuisuutta. Etsi kimppuun jännittäviä murrettuja, ruskeaan vivahtavia värejä. Kun ne ovat kohdallaan, kimppu on valmis. Jätä mitäänsanomattomat vihreät muille. Kuva: Järvenpään kukkatalo

Graafinen kontrollifriikki

Graafisen sisustajan koti on mustavalkoinen. Hän nauttii hyvistä sommitelmista, terävistä muodoista ja tyylikkäistä yksityskohdista. Hänen kodissaan kaikki on kontrollissa, eikä hän halua muidenkaan sitä sekoittavan. Ole siis tarkkana kukkakaupassa käydessäsi! 
Älä yritä vängällä tehdä ystävästäsi väri-ihmistä. Lähde siis liikkeelle sävyistä: valkoinen ja vihreä käyvät. Valitse nuoreikkaita ja persoonallisia kukkia, kuten unikkoa, tähtiputkea tai lumipalloheittä. Vain muutama oksa riittää eikä niitä tarvitse sitoa edes kimpuksi. Kuva: Plantagen.

Boheemi Peppi

Peppi Pitkätossun Huvikumpu on boheemin sisustajan esikuva. Hänen kotonaan yhdistellään ronskisti värejä, tyylejä ja materiaaleja. Huumori on tärkeä sisustuselementti. Siksi pönöttävä tai säntillisen siisti kimppu näyttäisi täällä naurettavalta.
Millaisen kimpun Peppi valitsisi? Kirkkaan värisen ja jotenkin hullun. Etsi rotevia kukkia, kuten auringonkukkia ja miksaa sekaan vaikka purjoja tai porkkanoita. Tai anna tuppaanit sipuleineen päivineen. Ja muista, että maailman vahvimman tytön kimpun on oltava suuri!

Kartanoesteetikko

Kartanosisustajan kotona on tyylikalusteita, kullattuja yksityiskohtia ja symmetriaa sekä hillittyjä värejä. Hän nauttii harmoniasta ja perinteistä. Hänen mieltymyksensä on helppo arvata, mutta jos kimppusi ei ylitä hänen laatuvaatimuksiaan, hän voi nyrpistellä puskallesi ja sijoittaa sen keittiöön.
Nyt tarvitset sopusointuisen ja tyylikkään kimpun. Valitse siihen suuria ja arvokkaita kukkia, kuten ruusuja, liljoja tai hortensioita. Yhdistä vain muutamaa lajia. Ne on sidottava huolellisesti kiinteän pallomaiseksi tai laakeaksi kimpuksi. Hyviä värejä ovat valkoinen, pastellit ja taitetut violetit. Yhdistele hienostuneesti lähisävyjä, mutta varo halpaa kirjavuutta.

Kulttuurikodin rakentaja

Hirsiseinäisessä kulttuurikodissa kohtaavat eri tyylit ja aikaudet ja eri kansojen perinteet. Täällä arvostetaan persoonallisuutta mutta kartetaan pinnallisia trendejä ja temppuilevaa erikoisuuden tavoittelua. Helppoa ja kuitenkin hankalaa? Jos annat lahjasi sydämestäsi, se otetaan varmasti ilolla vastaan.
Ystäväsi arvostaa luontoa, joten yhdistä kukkiin risuja, niintä, marjoja ja muita luonnonmateriaaleja. Lämpimän mausteiset värit sointuvat hirsipintoihin ja aasialaisvaikutteiseen elämänfilosofiaan. Muista, että suuri sali ja suuri sielu vaativat suuren kimpun – pyydä siis kukkakauppiastasi sitomaan mukaan vielä enemmän halpoja risuja! Kuva: Liisan Kukkapuoti.

Moderni minimalisti

Modernin minimalistin kodissa on vain vähän tavaroita, mutta ne mukaan hyväksytyt ovat sitäkin veistoksellisempia. Yksityiskohdat on karsittu minimiin ja värimaailma rajoittuu valkoiseen, harmaaseen, mustaan ja joihinkin ruskeisiin. Kaiken on oltava aitoa – ja se koskee myös sinun kukkiasi.
Nyt tarvitset veistoksellisen kimpun. Se muodostuu taiteellisesta karahkasta, suurista vihreistä lehdistä ja muutamasta näyttävästä ja vaaleasta kukasta. Kaikki pikkusievä saa jäädä kauppaan! Kuva: Verkkokukka.

Retrosisustaja

Retrosisustaja kerää 1960- ja -70-luvun esineitä. Harrastus voi ilmetä muutamana kahvipurkkina tai sitten koti voi olla kuin museo oransseine tapetteineen. Lähde kimppuinesi mukaan ystäväsi leikkiin, ja unohda 2000-luvun kukkatrendit.
Muistatko 1970-luvun kukkakimput? Maalta lähiöihin muuttaneet ihmiset rakastivat päivänkakkaramaisia krysanteemien, sinisten ruiskukkien ja punaisten ruusujen yhdistelmää. Anna retrosisustajalla mukaelma siitä. Kuva: Sotaniemi.
Hehkuvat ruusut ja sydämen muotoiseksi sidottu kimppu sopii moneen kotiin. Siitä ilahtuu ainakin taidesisustaja ja kartanosisustaja. Kuva: Purran Kukka- ja Hautauspalvelu.

Lue lisää:

1 kommentti