Messutalo tuhoutui tulipalossa – mitä kuuluu nyt?
Rakenna ja remontoi
Messutalo tuhoutui tulipalossa – mitä kuuluu nyt?
Seinäjoen asuntomessualueen kohde Riihi tuhoutui alkuvuodesta korjauskelvottomaksi. Nyt se on noussut tuhkasta.
10.6.2016
 |
Meidän Talo

Tammikuisena aamuna Peltokankaan perhe sai hirvittävän herätyksen. Puhelinsoitolla tuli tieto, että heidän rakenteilla oleva Riihi-talonsa Seinäjoen asuntomessualueella oli ilmiliekeissä eikä mitään ollut tehtävissä. Tulipalo oli saanut alkunsa autotallissa olleesta puupinosta.

– Paine ja lämpö olivat kohonneet pinon sisällä niin suuriksi, että puut olivat syttyneet itsekseen. Tämä on äärimmäisen harvinaista, rakennuttajaperhe kertoo.

Talon emäntä myöntää, että ensin tuli itku, heti sen jälkeen halu rakentaa talo uudelleen. Päänäytteilleasettaja Honkatalot oli samoilla linjoilla, ja jo muutaman viikon päästä moderni hirsitalo alkoi nousta tuhkasta.

Toukokuun puolivälissä talo oli juuri maalattu ulkoa ja yläkerran lattiavalu tehty. On epävarmaa, ehtiikö lattia kuivua pinnoitusta varten messujen avajaisiin mennessä. Muuten näyttää vahvasti siltä, että Riihi vastaanottaa messuvieraat heinäkuussa siinä kuin naapurinsakin. 

Vaikka talven kokemukset olisivat mieluusti saaneet jäädä väliin, rakennuttajaperheen mieli on nyt rauhallinen ja toiveikas. Muuttopäivä väikkyy jo mielessä: messujen jälkeen kolmihenkinen perhe pääsee vihdoin asettumaan unelmiensa taloon.

Lue lisää:

Kommentoi »