Taidetta sängyn yllä ja pehmoisia kokolattiamattoja! Kurkkaa ajankohtaiset makuuhuonetrendit, joilla teet rauhoittavan pesän lepäämiseen

Taidetta sängyn yllä ja pehmoisia kokolattiamattoja! Kurkkaa ajankohtaiset makuuhuonetrendit, joilla teet rauhoittavan pesän lepäämiseen
Makuuhuoneissa näkyy nyt hillittyjä luonnonsävyjä, persoonallisia sängyn päätyseiniä sekä kokolattiamattoja. Veistosmaiset sivupöydät korvaavat perinteiset yöpöydät. Kokosimme Lohjan asuntomessujen houkuttelevimmat makuuhuonetrendit.
Julkaistu: 23.7.2021

Makuuhuonetrendit Lohjan asuntomessuilla – 4 kiinnostavaa poimintaa

1. Huomio päätyyn

Sängyn päätyseinä on oivallinen paikka taiteelle ja erilaisille seinäasetelmille. Esimerkiksi pyöreistä koreista tehty kollaasi, kuvatapetti tai keraaminen veistos kerää katseet makuutilassa.

Huikea kolmiulotteinen seinäpinta on tehty kipsilevyistä, jotka on asennuksen jälkeen maalattu. VM Carpetin murretun vihreän sävyinen kokolattiamatto akustoi huonetta ja tuo tilaan ylellisen pehmeän tunnun. Kohde 10, Joutsela.
Makuuhuoneen ikkunasta voi ihailla lohjalaista maisemaa. Seinällä on Marianne Huotarin upea keraaminen veistos. Cafe-riippuvalaisimet ovat Innoluxin. Puuvillaiset petivaatteet ja runkopatja ovat Familonin. Stroy 188 -tammiparketti on Upofloorin. Sisustussuunnittelu Sanna Siik-Keskisarja. Kohde 4, Kastelli Veistos.
Makuutilan harmaa seinä on maalattu Tikkurilan Y500 Takorauta -sävyllä. Siinnen akustisista valopaneeleista on koottu värikäs seinäkollaasi. Pasila-lattiavalaisin on Innoluxin. Lakanat ovat Nanson. Sisustussuunnittelu Susanna Hammar. Kohde 1, Villa Ilta.

2. Luonnolliset sävyt

Makuutiloissa ovat vallalla hillityt värit, kuten beige, pellava ja valkoinen. Tummansinistä ja mustaa käytetään aksenttiväreinä petauksissa.

Hirsitalon makuuhuoneesta on kulku kylpytiloihin. Pellavakankaalla verhoiltu sänky ja pääty sekä vuodevaatteet ovat Matrin. Rouhea hamppumatto on Roots Livingin. Yöpöytä ja valaisin ovat Nordic Storiesista. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 9, Villa Nordic Stories.
Seinälle kiinnitetyistä koritarjottimista muodostuu trendikäs asetelma, jonka sävyt toistuvat kiiltävillä ja mattapintaisilla tekstiileillä tehdyssä petauksessa. Metallirunkoisessa yöpöydässä on kätevä teline lehdille ja kirjoille. Kalusteet ja tekstiilit ovat Snuggista. Sisustussuunnittelu Anu Vähäkallio. Kohde 22–24, TA-asumisoikeus.

3. Sivupöytä viimeistelee

Perinteisen yöpöydän korvaa pyöreä tai veistosmainen sivupöytä, joka antaa sisustukselle viimeistellyn ilmeen. Mustat ja tammiviilutetut pöydät ovat suosittuja.

Taiteilija Kreetta Järvenpään rehevä kukkatapetti tekee makuutilasta maalauksellisen paratiisin. Whispering-kuvatapetti ja vuodevaatteet ovat Cellon. Sisustussuunnittelu Anna Biström. Kohde 15, Ainoa Fiksu.
Messinkiseen kranssipohjaan tehty kuivakukka-asetelma on hauska idea ja sopii luontevasti bohotyyliseen, luonnonväriseen makuutilaan. Kuivakukkakranssin on valmistanut Johanna Tuominen. Xera Livingin pellavaiset petivaatteet ja Insert-sivupöytä ovat Cobellosta. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 13, Jukkatalo Jalava.
Asukkaan valokuvasta teetetty luontoaiheinen kuvatapetti on Dekotelista. Puupölkystä työstetty yöpöytä on B. Livingin. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 8 Talo Sensu.

4. Maton paikka

Rouhea pellavamatto, villamatto tai pehmoinen kokolattiamatto – makuutiloihin halutaan nyt akustoivia, pehmeitä mattoja, jotka tekevät makuuhuoneesta ylellisen ja tuntuvat miellyttäviltä jalkapohjissa.

Tässä makuuhuoneessa nukutaan, rentoudutaan keinussa ja työskennellään. Pehmeä kokolattiamatto tekee paluun ja sopii erityisen hyvin tilaan, jossa on betoniseinät. Golvabian akustinen Akvarell-kokolattiamatto on Flooriasta. Riippukeinu on Parolan rottingin. Muhkea runkopatja ja kalusteet ovat Boknäsista. Kohde 8 Talo Sensu.
Kommentoi »