Lohjan asuntomessut kutsuvat! Messukävijän opas kertoo kaiken olennaisen vierailua suunnittelevalle
Rakenna ja remontoi
Lohjan asuntomessut kutsuvat! Messukävijän opas kertoo kaiken olennaisen vierailua suunnittelevalle
Lohjan asuntomessut järjestetään 9.7.–8.8.2021. Messualue sijaitsee Hiidensalmen alueella Lohjanjärven rannalla. Kokosimme kattavan messukävijän oppaan, joka sisältää kaikki tärkeät tiedot lippuhinnoista aukioloaikoihin. Ei muuta kuin messureissua suunnittelemaan!
Julkaistu 3.6.2021
Meillä kotona

Lohjan asuntomessut – mitä on luvassa?

Lohjan asuntomessualue sijaitsee Hiidensalmessa, kauniilla paikalla Lohjanjärven rannalla ja parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Messuilla pääsee tutustumaan muun muassa 15 omakotitaloon, paritaloista koostuvaan osuuskuntaan ja lähes satavuotiaaseen, remontoituun entiseen sahanjohtajan taloon. Messualueella on myös kerrostaloja, joissa voi vierailla esimerkiksi neljässä asunnossa sekä kahdella kattoterassilla. Omistusasuntojen ja asunto-osuuskunnan lisäksi alueella on vuokra- ja asumisoikeuskoteja.

Villa Kokkokallio (kohde 25) on vanha sahanjohtajan koti ja konttori vuodelta 1928. Talon alakertaan valmistuu muun muassa kahvila, yläkertaan asunto.
Yksi messujen kiinnostava erikoisuus on pyöreä talo Pyörre, jonka rakennustyöt olivat vielä kuvausaikaan kesken. Kuva: Milla von Konow/asuntomessut.

Jos nälkä yllättää kesken messuvierailun, valinnanvaraa löytyy kahdesta messualueen ravintolasta: Buffet Ravintolasta ja Aurinkoterassilta. Ensimmäisessä on myös kabinetti, jonka voi varata yksityiskäyttöön. Lisäksi messuilla on kahviloita ja jäätelökioskeja.

Lohjan asuntomessujen poikkeusjärjestelyt

Suomen koronatilanne vaikuttaa myös asuntomessuilla vierailuun. Tapahtuman kävijämäärää rajoitetaan ruuhkien välttämiseksi. Tämän takia pääsyliput voi ostaa ainoastaan messujen verkkokaupasta. Lipun ostaneiden tulee myös varata itselleen ja seurueelleen sopiva vierailuajankohta ennen messuille saapumista.

Messualueella kävijöitä ohjeistetaan esimerkiksi huolehtimaan turvaväleistä, käsien pesusta, desinfioinnista ja maskin käytöstä.

Ainoa Fiksussa (kohde 15) on avara yhdistetty keittiö-olohuone.

Lohjan asuntomessujen aukioloajat ja liput

Messut alkavat 9. heinäkuuta ja päättyvät 8. elokuuta. Messuportit ovat avoinna yleisölle päivittäin kello 10–18, paitsi avajaispäivänä kello 13–18.

Tänä vuonna koronatilanteesta johtuen liput voi ostaa ainoastaan ennakkoon messujen verkkokaupasta. Aikuisten lippu maksaa 27 euroa, nuorisolippu 12–18-vuotiaille ja opiskelijoille 10 euroa. Alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi. Invalideille, työttömille, eläkeläisille ja varusmiehille messulippu maksaa 17 euroa. Invalidin avustaja pääsee alueelle maksutta.

Lisäksi myynnissä on kimppalippuja neljän aikuisen ryhmille 82 euron hintaan. Kimppalippu edellyttää samanaikaista sisääntuloa. Ryhmäliput vähintään kahdeksalle henkilölle maksavat 20 euroa/henkilö ja edellyttävät niin ikään samanaikaista sisääntuloa.

Pysäköinti maksaa verkkokaupasta tai messutoimistosta ostettuna 10 euroa, pysäköintialueelta ostettuna 10 euroa.

TA-Asumisoikeuden kerrostalon katolla on asukkaiden yhteinen, tilava kattoterassi (kohde 24), josta avautuu hienot näkymät Lohjanjärvelle. Terassilla on esimerkiksi asukkaiden käyttöön tarkoitettuja viljelylaatikoita.

Lohjan asuntomessuille saapuminen

Läntisellä Uudellamaalla sijaitsevan Lohjan asuntomessualueelle pääsee sekä omalla autolla että julkisilla liikennevälineillä. Esimerkiksi Helsingistä matkaa on noin 60 kilometriä ja Turusta 120 kilometriä.

Saapuminen autolla

Asuntomessujen yleisöpysäköinti sijaitsee osoitteessa Raviradankatu, Lohja. Pysäköintialueelta on bussikuljetus noin seitsemän kilometrin päässä sijaitsevalle messualueelle. Bussikuljetus sisältyy pysäköinnin hintaan. Pysäköinti maksaa ennakkoon verkkokaupasta tai messutoimistosta ostettuna 10 euroa, pysäköintialueelta 15 euroa.

Ruuhka-aikoina bussit liikennöivät tauotta, muina aikoina lähtöjen välissä on enintään 15 minuuttia. Menomatkalla kyytiin voi hypätä myös Lohjan keskustasta Koulukadulta, ja paluumatkalla keskustassa voi jäädä kyydistä Keskusaukion bussipysäkillä.

Saapuminen julkisilla kulkuvälineillä

Katso julkisen liikenteen aikataulut osoitteesta matkahuolto.fi. Esimerkiksi Helsingistä Lohjalle kulkee useita busseja päivässä. Matka taittuu reilussa tunnissa.

Lohjan keskustasta, johon Helsingin-bussit tulevat, on noin kaksi kilometriä messualueelle. Keskustasta loppumatkan voi taittaa messubussin kyydissä. Julkisen liikenteen pysäkiltä Kauppakadulta on lyhyt kävelymatka Koulukadun messubussipysäkille. Paluumatkalla Keskusaukion pysäkki on myös Helsingin suuntaan menevien linja-autojen pysäkki.

Lohjalta Karjalohjalle ja Sammattiin suuntaavien bussien Sahakadun pysäkki on aivan messualueen vieressä, mutta Helsingin suunnasta tullessa pysäkille pääseminen vaatii vaihdon Lohjan linja-autoasemalla.

Jukkatalo Jalavan (kohde 13) keittiö.
Hirsitalo Villa Nordic Storiesin (kohde 9) kaikista oleskelutiloista on näkymä järvelle. Kuva: Milla von Konow/asuntomessut.
Kommentoi »