Liukuvärjätyt lasipullot
Tee itse
Liukuvärjätyt lasipullot
Lasipulloista tulee näyttävä kynttelikkö. Maalaa neljä lasipulloa sisältä valkoiseksi ja suihkaise ulkopuolelle spraymaalilla liukuväriefekti.
12.1.2016
 | Päivitetty 9.11.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Jos kotona ei ole tyhjiä lasipulloja, kirpputorilta löytyy kauniita entisaikojen virvoitusjuomapulloja. Projektiin voi käyttää maalinjämät ja maalata vaikka joka pullon eriväriseksi. Toisenlaisen efektin saa, jos maalaa sekä pohjavärin että sprayn ulkopuolelle tai jättää pohjavärin kokonaan pois. Jos pullon maalaa vain ulkopuolelta, siitä tulee myös oiva maljakko.

Tarvikkeet:

  • lasipulloja, 4 kpl
  • maalia, esimerkiksi akryylimaalia (myös seinä- tai kalustemaali käy)
  • spraymaalia
  • kynttilöitä, 4 kpl.

Pullojen liukuvärjäys – ohje:

1. Puhdista lasipullot huolellisesti tiskaamalla tai vielä paremmin spriillä. Vanhoja virvoitusjuomapulloja voi etsiä kirppareilta, mutta samanhenkisiä löytyy myös uutena.

2. Valuta maalia pulloon. Maalin täytyy olla tarpeeksi juoksevaa, jotta sen saa levittymään, mutta liian juokseva maali ei pysy lasissa kiinni. Maalin on parempi olla hieman paksumpaa, sillä maali, joka levittyy helposti, myös valuu saman tien pullosta ulos eikä ehdi kiinnittyä. Sopivan paksuuden löytäminen voi vaatia hieman testailua. Tässä on käytetty valkoista akryylimaalia, jota on laimennettu vähän vedellä. Jos haluat, voit pohjamaalata pullot myös ulkopuolelta. Käytä silloin spraymaalia saadaksesi tasaisen lopputuloksen.

3. Pyörittele, ravistele ja heiluttele pulloa, kunnes koko pinta on peittynyt. Muista peittää pullon suu kääntelyn ajaksi.

4. Laita pullot ylösalaisin esimerkiksi kertakäyttömukeihin ja anna ylimääräisen maalin valua ulos. Se voi kestää parikin päivää. Huolehdi, että pullonkaula on avoinna ja maali pääsee valumaan ulos.

5. Kun maalia ei enää valu, anna pullojen kuivua vielä oikein päin. Kuivuminen on aika hidasta, mutta voit nopeuttaa sitä puhaltamalla pulloon kylmää ilmaa hiustenkuivaimella.

6. Puhdista mahdolliset maalitahrat pullon ulkopinnalta. Huolehdi, ettei pullon sisään pääse vettä.

7. Suojaa pullonkaula esimerkiksi teippaamalla siihen pieni muovipussi maalarinteipillä.

8. Spraymaalaa pullo siten, että tähtäät vain pullon alareunaan. Käännä pulloa tasaisesti ympäri samalla kun maalaat. Maalaa niin monta kerrosta, että liukuväri näyttää hyvältä ja tasaiselta.

9. Poista suojamuovi ja laita pulloihin kynttilät.

Kommentoi »