Lehtikaalin kasvatusohje
Piha ja puutarha
Lehtikaalin kasvatusohje
Lehtikaalin kasvatus on helppoa, sillä sen siemen pystyy itämään jo +5-asteisessa maassa. Se on kuin luotu viljeltäväksi Suomen kesässä.

Lehtikaali on kuin luotu viljeltäväksi Suomen kesässä. Sen siemen pystyy itämään jo +5-asteisessa maassa. Kaalikasvi tuottaa satoa myös viileänä ja sateisena kesänä, mutta kasvu kärsii yli +30 asteessa. Syyspuolella karaistunut kasvusto voi kestää viottumatta jopa 15 asteen pakkasia.

Lehtikaalin kylvö ja istutus

1. Kylvä siemenet suoraan taimikennoihin tai potteihin. Tyydy lyhyeen, 3–4 viikon esikasvatusaikaan, jos kasvatat taimet huoneenlämmössä. Hyödynnä kasvilavaa taimikasvatuksessa.
2. Istuta taimet 40 x 50 sentin välein, jos haluat kasvattaa muhkeita kasveja. Jos haluat korjata versot nuorena, noin 5 x 20 sentin taimiväli riittää.
3. Huolehdi kastelusta istutuksen jälkeen. Kuivuus aiheuttaa alalehtien kellastumista.
4. Suojaa kasvusto harsolla istutuksen tai taimettumisen jälkeen. Kirppojen ja kaalikoin toukkien aiheuttana tuho voi koitua pikkutaimen kohtaloksi. Ota avuksi pyretriinivalmiste, jos taimissa näkyy runsaasti kaalikoin toukkia. Vihreät toukat ovat täysikokoisina noin sentin mittaisia. Kerää kaaliperhosen kellertävänvihreät toukat käsin.
5. Aloita sadonkorjuu jo keskikesällä, jolloin lehdet ovat ohuita ja maukkaita. Nuorten lehtien ruodit ovat rapeita eikä niitä tarvitse poistaa. Leikkaa tai riivi kookkaiden lehtien puisevat lehtiruodit. Korjaa latvaruusuke ennen kovien pakkasten alkamista.
2 kommenttia