Kynttilöiden valoa ja tuikkujen tuiketta – 12 tunnelmallista ideaa
Sisustus
Kynttilöiden valoa ja tuikkujen tuiketta – 12 tunnelmallista ideaa
Kynttilät nostattavat tunnelmaa ihan tavallisenakin arkipäivänä. Juhlaan ne tuo erityistä hohtoa, ja joulun lähetessä loiste saa lisääntyä entisestään!
Julkaistu 15.11.2017
Unelmien Talo&Koti
Pakkasen huurruttamat ikkunalasit, olkihimmeli, havut ja tuikkuasetelma hurmaavat kuistilla.
Yksinkertainen lasimaljakko ja vanhat, metalliset muffinssivuoat ovat kaunis pari.
Adventtikynttilöille tarkoitetun kynttilänjalan voi somistaa helposti juhlaan. Alustalle on laitettu koreimmat joulupallot mitä kodista löytyi.
Lapsiperheessä turvallinen vaihtoehto on polttaa tuikkuja lasin suojissa. Vuodenaikaan sopivat koristeet kerätään mukaan metsäretkeltä.
Kruunukynttilät, tuikut, erilaiset kynttilänjalat ja tuikkukipot on kerätty rennoksi asetelmaksi taulujen edustalle.
Vanhan omakotitalon porstuaan on asennettu ristikkoikkuna jälkeenpäin. Elävästä valosta voi nautiskella ikkunan molemmin puolin.
Perheen äiti on kerännyt jo vuosia köyhäinhopeisia kynttilänjalkoja ja muita esineitä. Joulunaikaan ne kaikki otetaan yhtaikaa esille näyttäväksi asetelmaksi.
Jo kahdesta pöytäkynttilästä syntyy näyttävä asetelma, kun nostat ne vadille ja lisäät kaveriksi muutaman koristeellisen yksityiskohdan. Havunoksat ja puolukat ovat jouluinen yhdistelmä.
Vanhanajan adventtikynttelikkö ja olkipukki kuuluvat perinteiseen jouluun. Simppeliin asetelmaan ei muuta tarvita!
Glögi maistuu tavallistakin paremmalta, kun tarjoilet sen kynttilänvalossa. Mitä eriparisempia jalkoja löydät jemmoistasi, sen rennompi tunnelma on tiedossa.
Erilaisista tuikuista, lasipurkeista ja koriste-esineistä syntyy tarjottimelle suloinen asetelma. Onnea ovat pimeät illat kynttilänvalossa!
Pöytäkalenterin päivämäärä on säädetty jo h-hetkeen. Ylevät metalliset lyhtykynttilänjalat ovat saaneet seurakseen muita metalliesineitä ja soman viherkasvikranssin.

2 suloista tee itse -ideaa kynttilöistä

Parittomasta posliinilautasesta – vaikka kirpparilta löytyneestä – ja kynttiläklipsistä voi tehdä nostalgisen kynttilänjalan. Kiinnitä ne toisiinsa kunnon liimalla.
Adventtikynttilät voi tehdä helposti itsekin vaikka keskenään erikokoisista lasipurkeista. Nämä purkit on täytetty karkealla suolalla ja valonlähteenä on tuikkukynttilä. Pelikortit kertovat, missä järjestyksessä kynttilät on tarkoitus sytyttää.

Juttua muokattu 3.12.2019: Juttuun lisätty uusia kuvia ja poistettu vanhoja.

Juttua muokattu 9.12.2019: Yhdessä kuvassa luki virheellisesti, että kranssi olisi tehty puolukanvarvuista. Virheellinen tieto poistettu jutusta.

2 kommenttia