Tupla-altaita ja kaiteettomia lauteita – 8 inspiroivaa ideaa, jotka näkyvät kylpyhuoneissa ja saunoissa juuri nyt
Kylpyhuone- ja saunatrendit
Tupla-altaita ja kaiteettomia lauteita – 8 inspiroivaa ideaa, jotka näkyvät kylpyhuoneissa ja saunoissa juuri nyt
Kylpytiloihin valitaan nyt näyttäviä keraamisia laattoja, eläväisiä viilupintoja ja kahden altaan tasoja. Saunoissa näkyy rytmikästä rimapaneelia sekä laatikkomaisia lauteita, joissa ei ole kaiteita. Poimimme Loviisan asuntomessujen pesutilojen kiinnostavimmat trendit.
Julkaistu 24.7.2023
Meillä kotona

Kylpyhuoneet ja saunat Loviisan asuntomessuilla – nämä 8 trendiä näkyvät nyt pesutiloissa

1. Näyttävät laatat

Kiveä jäljittelevät ja marmorikuvioiset keraamiset laatat ovat ekologisia. Luonnollinen ja puhdasmineraalinen keraaminen laatta kestää vuosikausia. Valkoinen ja ruskean sävyt sopivat pelkistettyihin kylpytiloihin.

Lattian ja seinien yhtenäiset kivijäljitelmälaatat sekä suuri peili tekevät tilasta ylellisen. Vihertävä allaskaluste sulautuu seinien sävyihin. Valaistu, iso pyöreä peili on näyttävä ja käytännöllinen yksityiskohta. Eterna mix beige -laatat, Värisilmä. Iconic Nordic Roomsin toimittamat allaskalusteet, hanat, suihkuseinä ja peili, Sanka. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 19 Kuningattaren helmi.
Kiiltävä pystyladottu kaakeliseinä heijastaa valoa ja tuo eloa vaaleaan kylpytilaan. Svedbergsin Barb-amme on näköalapaikalla. Seinä- ja lattialaatat, RTV. Puujakkara, Cobello. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 23 Linnatuuli.
Kylpyhuoneissa tavoitellaan kylpylähenkeä. Sen myötä ammeet ovat tehneet vahvan paluun.

2. Viilupintoja

Allaskalusteiden eläväiset viilupinnat korostuvat kylpytiloissa, jotka on toteutettu yhtenäisellä laatoituksella. Kylpykalusteissa suosituimpia ovat nyt vaaleat puun sävyt, mutta myös tummanruskea on vähitellen rantautumassa suomalaisiin kylpyhuoneisiin.

Pitkulaiseen tilaan on toteutettu ylellinen kylpyhuone, jonka päädyssä on kylpyamme. Peilien kaareva muoto on jälleen ajankohtainen. Seinäpintaa on jaettu hienostuneesti Caislan laatoilla. Seinään kiinnitetyt allaskalusteet ovat tammiviilua, Arkki­kaluste. Komposiittitasot ja hanat, Gessi. Peilit, Lasitehdas. D-Neo-amme, Duravit. Sisustus­suunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 13 Villa Kruunu.
Säilytystila on maksimoitu sijoittamalla korkeat kaapit allaskalusteen molempiin päihin. Viilupintainen kaapisto, Mirror Line. Slope-tasoallas on kivikomposiittia, Tervastaso. Hana, Tapwell. Laatat, Pukkila. Kohde 14 Ledvance.
Kuusilaudalla verhoillut seinät ja keraaminen allas ovat komea yhdistelmä. Seinissä on lautakuvioiset HVL-seinälevyt, Hollolan viilu ja laminaatti. Kookkaan altaan ja tasot on työstänyt Louhi Stones. Krominen allashana, Axor. Seinä-wc-istuin on Laufen Kartell 490. Sisustussuunnittelu Laura Seppänen. Kohde 20 Villa Havu.

3. Altaan malli

Minimalistiset kahden altaan allastasot ovat näillä messuilla suositumpia kuin malja-altaat. Valkoisen allastason vaihtoehtona on tyylikäs beige taso. Musta on suosittu pyöreiden ja soikeiden malja-altaiden värinä. Kotimaisesta puukomposiitista valmistetut malja-altaat ovat nousussa.

Yhtenäinen tumma väritys tekee kylpytilasta tunnelmallisen. Svedbergsin rimapintainen Epos-allaskaappi, musta Stora-malja-allas ja Epos Laurent -taso, RTV. Valopeili, Petra-keittiöt. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 23 Linnatuuli.
Marokkolaisten lattialaattojen kuvioissa on sama ruskean sävy kuin seinä-wc-istuimessa. Puukomposiitista valmistettu kotimainen wc-istuin ja pesuallas ovat Woodion. Allaslaatikosto, Mirror Line. Lattialaatat, Värisilmä. Sisustussuunnittelu Maria Pennanen. Kohde 10 Villa Kuningatar.

4. Ihanat hanat

Messinkiset ja pronssinsävyiset hanat ovat kylpyhuoneiden hohtavia väripisteitä, ja yhä suosittuja ovat myös graafiset mustat hanat. Monen sisustajan suosikki on nyt valkoinen hana.

Huippuunsa pelkistetyn kylpyhuoneen pinnat ovat helppohoitoista mikrosementtiä. Harmaa ja musta ovat tehokas väripari. Suihku, Tapwell. Kohde 10 Villa Kuningatar.

5. Lauteen malli

Saunoissa näkyy matalia, laatikkomaisia lauderakenteita, joissa ei aina ole kaiteita. Vankkojen kaiteettomien lauteiden selkeät linjat korostuvat pienissä tiloissa. Saunan ja suihkutilan lattia pinnoitetaan yhtenäisillä lattialaatoilla.

Kohteelle leimalliset isot ikkunat jatkuvat myös saunassa, josta avautuu kallioinen näkymä. Matalia portaita lauteille on helppo kavuta. Sauna on erotettu suihkutilasta kirkkaalla lasiseinällä ja -ovella. Kaikki puupinnat ovat kuusipuuta, Sauna Manager. Kiuas, Harvia. Lattiassa on keraaminen laatta LPC Temple Crema. Sisustussuunnittelu Laura Seppänen. Kohde 20 Villa Havu.

6. Luonnollinen

Saunoissa suositaan luonnollisen vaaleita puun sävyjä, ja kestosuosikki on lämpöhaapa. Tunnelmallinen tumma sauna on luonteva kohteissa, joissa sisustuksen pääväri on musta.

Erilevyisten saunapaneelien yhdistelmä tuo kolmiulotteisuutta pieneen saunaan. Seinäpaneelit ja lauteet ovat terva­leppää, Sun-sauna. Kiuas, Harvia. Pesutilan laatat, Cello. Suihku, Tapwell. Sisustussuunnittelu Anne Melender. Kohde 4 Pikku maininki.
Saunoissa trendikkäin lauderatkaisu on kaiteeton ja selkänojaton.

7. Valoa

Valaistuksen merkitys korostuu tummissa saunoissa, joissa on energiatehokkaita, älykkäitä led-valaisuratkaisuja. Lämpötilasäädettävällä valaistuksella voidaan korostaa seinäpintoja ja luoda saunaan erilaisia tunnelmia.

8. Rytmikäs paneeli

Leveän laudepuun ja rimapaneelin yhdistelmästä rakentuu eloisa kokonaisuus. Liimalevystä valmistetut leveät lankut ovat suosittu laudemateriaali. Saunoihin on saatu tilallisuutta yhdistämällä tummia ja vaaleita saunapaneeleita.

Musta rimapaneeli luo vahvan kontrastin vaaleille lauteille. Rimapinta erottuu hyvin sivuikkunasta tulevan valon ansiosta. Vaakalinjaiset pinnat ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Saunaosasto on sävyiltään muita tiloja tummempi rauhoittumisen paikka. Sisustussuunnittelu Anna Segerstråle-Garmsiry. Kohde 15 Queen's Stone.

Asuntomessut 2023 järjestetään Loviisassa 7.7.–6.8. Tutustu myös muihin messusisältöihimme!

2 kommenttia