Kotivinkki

Paperin rapinaa ja tähtipölyä! Taittele upeat koristeet kierrätyspapereista – tarvikkeet löytyvät jo kotoa

Paperin rapinaa ja tähtipölyä! Taittele upeat koristeet kierrätyspapereista – tarvikkeet löytyvät jo kotoa
Talven koristehitit syntyvät vanhoista kirjoista, leivinpaperista, lahjapapereiden tai tapettien jämistä ja paperikasseista.
Julkaistu 13.12.2022
Ohjetta soveltamalla voit tehdä erimuotoisia koristeita. Teetkö oksille tähtiä, palloja, sydämiä vai timantteja?

Tähdet lahjapaperista – tarvikkeet:

 • lahjapapereiden paloja tai tapetteja ja askartelumaalia

 • liimapuikon, kynän ja sakset

 • tähdenmuotoisen piparimuotin

 • ompelukoneen ja -lankaa.

Kierrätä lahjapaperi tai tapetinjämät koristeiksi. Ompelu onnistuu myös käsin vahvalla neulalla ja langalla, mutta saatat tarvita pihtejä, jotta saat neulan paksun paperipinon läpi.

Tähdet lahjapaperista – ohje:

 1. Liimaa samankokoisia lahjapaperinpaloja vastakkain niin, että saat vahvaa, molemmin puolin kuviollista paperia tai maalaa tapetin valkoinen puoli värikkääksi. Anna kuivua ja piirrä paperi piparimuotin avulla täyteen tähtiä. Yhteen koristeeseen tarvitset yhdeksän tähteä. Leikkaa tähdet.
 2. Tee yhdeksän tähden pino ja ompele sen keskelle pitkällä tikillä suora ommel. Jätä langoista kunnon hännät alkuun ja loppuun ja päättele langat umpisolmuilla. Solmi toiseen päähän langoista ripustuslenkki.
 3. Avaa koriste taittelemalla tähdenpuolikkaat tasaisesti ompeleen molemmin puolin ja ripusta esille.
Vanhan kirjan kellastuneista sivuista syntyy herkkä tähtinauha. Ripusta tähdet ovi­aukkoon, kuuseen, ­ikkunalle tai seinälle.

Tähtinauha – tarvikkeet:

 • vanhan kirjan vahvoja sivuja

 • tähdenmuotoisen piparimuotin

 • kynän ja sakset

 • ompelukoneen ja -lankaa.

Tähtinauha – ohje:

 1. Irrota kirjasta sivuja. Yhdestä sivusta riittää tähtiä noin puoleen metriin tähtinauhaa.
 2. Laita kolme sivua päällekkäin ja leikkaa sivuista tähtiä piparimuotin avulla.
 3. Yhdistä tähdet suoralla ompeleella, pitkällä tikillä. Ompele keskeltä yksittäistä tähteä ylhäältä alas, vedä lankoihin sentin–pari väliin ja jatka ompelemalla seuraava ja seuraava tähti niin kauan, että nauha on haluamasi pituinen.

Rullaa ja kiinnitä! Juhlava joulukukka syntyy ihmeen helposti leivinpaperista

Leivinpaperista tulee näyttävä kukkakoriste seinälle, oveen tai ikkunalle. Koriste rakentuu paperista rullatuista terälehdistä, jotka liimataan taustapahviin. Katso ohje ja askartele oma paperikukka!

Yhdistele paketoinnissa kierrätyspapereita, kirjojen sivuja, nuotteja, tapettien ja lahjapapereiden paloja sekä nauhanpätkiä. Kruunaa paketti paperikassirusetilla.

Kauppakassi rusetille – tarvikkeet:

 • kaavapaperia tai muuta paperia kaavaa varten

 • kynän, sakset ja liimapuikon

 • ruskean paperikassin tai -pussin, voimapaperia tai suojapaperia.

Halutessasi voit koristella rusetin ennen taittelua.

Kauppakassi rusetille – ohje:

 1. Tee puolikkaan rusetin kaava kuten kuvassa: piirrä reilun sentin leveä ja korkea tasainen alku, sitten kaareva rusetti, perään reilun sentin leveä ja korkea väliosa ja loppuun rusettinauhan leveä pää. Kaavaa muokkaamalla voit tehdä rusetista muhkean tai kapean, ison tai pienen.
 2. Taita kaksi kertaa kaavan levyinen ruskea paperi kaksinkerroin ja leikkaa rusetti kaavan mukaan. Leikkaa myös keskikohdan levyinen suikale.
 3. Leikkaa lovi rusetin molempiin väliosiin, puoleen väliin osan korkeudesta. Toiseen väliosaan lovi tulee ylä- , toiseen alapuolelle. Taita väliosat keskikohdan taakse ja pujota lovet yhteen. Liimaa keskikohta lovien päälle. Kiepauta vielä suikale keskikohdan ympärille ja liimaa paikalleen. Kiinnitä rusetti pakettiin liimalla.

Vanhanajan paperienkelit tuovat jouluun nostalgista tunnelmaa – askartele helpot koristeet kierrätysmateriaalista

Paperienkeli on perinteinen joulukoriste, joita syntyy nopeasti isokin parvi. Katso paperienkelin ohje ja hyödynnä askartelussa vanhoja kirjan tai lehden sivuja, lahjapaperia tai vaikka tapetin jämiä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »