Kierrätä metallijäte säilytysrasioiksi
Tee itse
Kierrätä metallijäte säilytysrasioiksi
Pistä pikkutavarat järjestykseen luomalla säilyketölkeistä käteviä laatikoita ja purkkeja. Tuunaus onnistuu ilmaiseksi, jos metallijätteen lisäksi hyödynnät maalaamiseen vanhoja maalinjämiä.
27.12.2015
 |
Meidän Mökki

Kannelliset peltilaatikot ovat mainiota ompelutarvikkeiden, ensiapupaketin ja monenlaisten pikkutavaroiden säilyttämiseen. Pyöreissä purkeissa viihtyvät yrtit ja huonekasvit. Kahdella pienellä maalipurkilla, valkoisella ja harmaalla, voit sekoittaa useita kauniita hiirenharmaita sävyjä.

Peltisten makeis- ja keksirasioiden lisäksi voit haalia tyhjiä säilykepurkkeja pienistä ananastölkeistä isoihin kurkkupurkkeihin. Jos kaapeistasi ei löydy purkkeja, vieraile metallinkeräysastialla.

Tarvikkeet:

  • tyhjiä säilyketölkkejä ja peltirasioita
  • kiiltävää alkydimaalia, esimerkiksi Miranolia
  • pieni tasoitussivellin
  • puukko
  • pala kontaktimuovia, kynä, viivoitin ja paperiveitsi
  • sakset
  • hienoa hiomapaperia
  • suojakäsineet
  • lakkabensiiniä tai pensselipesua.

Näin teet metallijätteestä säilytysrasioita

1. Liota lämpimässä vedessä kaikki paperietiketit irti purkeista. Pese ja kuivaa kaikki purkit. Etiketin liimajäämät irtoavat parhaiten puukolla raaputtaen. Puukon naarmut voit pyyhkiä hiomapaperilla.
2. Kaada maalia matalaan astiaan ja sävytä sitä toisella värillä. Sekoita tikulla sävy tasaiseksi. Valitse harjoittelukappaleeksi säilykepurkki. Maalaa ulkopuoli urien suuntaisesti. Käytä maalia mahdollisimman vähän, kuitenkin peittävästi. Kun olet maalannut koko pinnan, sivele pinta toiseen kertaan ilman lisämaalia, jolloin pinta tasoittuu eikä tuore maali lähde niin helposti valumaan.
3. Jos mahdollista, kuivata purkki vaakatasossa, saumakohta alhaalla. Mikäli maali valuu, se valuu saumakohtaan, jonka voi aina kääntää näkymättömiin. Jos purkki kuivuu pystyasennossa, maalivaluma kiertää puhviverhon lailla koko purkin. Anna purkkien kuivua kuivassa ja lämpimässä tilassa vuorokauden tai pari. Maali kovettuu vielä pidempään.
4. Maalaa rasiat halutessasi myös sisäpuolelta ja anna kuivua. Parin päivän kuluttua kanteen voi maalata merkin kertomaan rasian sisällöstä. Piirrä merkki, esimerkiksi risti, tarralle ja leikkaa se pois. Siirrä ristisabloni kanteen ja painele tarrareunat hyvin kiinni alustaan.
5. Maalaa risti siveltimellä tai töpöttele maali vaahtomuovipalasella.
6. Nosta tarran kulmasta ja vedä koko arkki varovasti pois. Anna kuivua vuorokauden. Puhdista sivellin lakkabensiinillä tai pensselipesulla. Samalla tavalla voit tehdä kynttiläpurkin k-kirjaimen. Kun teet kirjaimen kontaktimuovin paperipuolelle, muista piirtää se peilikuvana.
Roskistavarasta syntyy maalaamalla käteviä säilytysrasioita vaikkapa mökin pikkutavaroille.

Tarvikkeiden ostopaikka: K-rauta.

Lue lisää:

Kommentoi »