Kesäkassi on täydellinen kaveri kaupungille ja rannalle – poimi 8 ohjetta ja tee suven kaunein kassi itse
Kiva kesäprojekti
Kesäkassi on täydellinen kaveri kaupungille ja rannalle – poimi 8 ohjetta ja tee suven kaunein kassi itse
Kesäkassi viimeistelee asun niin kaupungille kuin rantareissullekin. Nämä rennot ja kivan kevyet kassit valmistuvat virkkaamalla, neulomalla ja solmeilemalla.
Julkaistu 6.6.2023
Meillä kotona

1. Pyöreää paperinarusta

Pehmeästä paperinarusta virkattu kassi on yhdistelmä tyyliä ja käytännöllisyyttä. Reilun kokoiseen veskaan mahtuu välttämättömien tavaroiden lisäksi helposti niin kirja kuin vesipullokin. Hauskan pyöreä laukku viimeistellään nahkahihnoilla. Katso virkatun kassin ohje!

2. Suloisesti solmeiltu

Makrameesolmeilu on mukavaa kesäpuuhaa, ja palkinnoksi saat kauniin eläväpintaisen laukun. Kassi valmistuu parilla makrameen perussolmulla. Materiaalina on vesipesua kestävä puuvillainen punoskude. Nappaa makrameekassin ohje!

3. Pala kerrallaan

Iloisen värikkäistä afrikankukista syntyy täydellinen kesäkassi. Veska virkataan vahvasta kalalangasta pala kerrallaan. Näin kassin kokoa on helppo muokata oman maun mukaan. Kurkkaa afrikankukkakassin ohje täältä!

4. Yhden kerän taktiikalla

Nämä kaksi kassia valmistuvat yhdestä lankakerästä. Isomman kassin verkkopinta virkataan pylväillä ja ketjusilmukoilla. Ylä- ja alareunat vahvennetaan kiintein silmukoin. Pieni olkalaukku virkataan kokonaan kiinteillä silmukoilla. Katso laukkujen ohjeet ja virkkaa vaikka molemmat!

5. Kuteesta virkattu

Käsityötaiteilija Molla Millsin suunnittelema rento Räsylä-kassi sopii loistavasti kesäveskaksi. Laukku virkataan saumattomaksi kiinteillä silmukoilla räsykuteen ympärille. Kierrätysmateriaalin ansiosta kassi on taatusti uniikki! Hihnat ommellaan lopuksi leveästi matonkanttinauhasta. Räsylä-kassin ohjeen löydät täältä.

6. Kelpaa vaikka juhliin

Pyöreä pikkulaukku valmistuu vauhdilla ohuesta ontelokuteesta. Laukku virkataan kahdesta samanlaisesta puoliskosta, jotka vuorataan kankaalla ja yhdistetään sitten toisiinsa. Hihnaksi käy niin metalliketju kuin nahkanauhakin. Kurkkaa virkatun pikkulaukun ohje!

7. Täpliä virkaten

Tähän projektiin on helppo tyhjentää jämälankavarastoa! Raitakassi virkataan erivärisistä puuvillalangoista. Kassin jujuna on täplävirkkaus, jossa joka toinen kerros virkataan eri värillä. Nappaa ohje virkattuun raitakassiin.

8. Neulottua verkkoa

Helppo verkkokassi ei vaadi virkkauksen osaamista, sillä pinta tehdään neuloen. Simppeli pitsineule syntyy kokonaan oikeilla silmukoilla ja langankierroilla. Yläreuna ja kahvat neulotaan ainaoikeinneuleella. Kestävän kassin materiaalina on paksu kalalanka. Katso neulotun verkkokassin ohje!

Kommentoi »