Kotivinkki

Kesäkassi

Kesäkassi
Uskoisitko, että tähän kassiin tarvitset vain läjän muovipusseja? Kun silität pussit yhteen, saat tukevaa muovia, jota on helppo ja hauska ommella. Pirteä kassi on ihana mökkituliainen!
Julkaistu 10.5.2011

Tarvitset: Värikkäitä ja läpinäkyviä muovipusseja Sakset Silitysraudan ja -laudan Leivinpaperia Ompelukoneen Paperikopion merikortista Paksumpaa tikkauslankaa ompalulangaksi 

Tee näin: 1. Leikkaa muovipusseista pohja ja kantimet pois. Leikkaa pussit auki toisesta sivusta. 2. Säädä silitysraudan lä,pö kahden ja kolmen pisteen välille. Suojaa silityslauta leivinpaperilla. 3. Aseta 4–5 pussia päällekkäin laudan päälle. Saat pusseihin kuvioita, kun leikkaat pusseista paloja ja sommittelet ne päällimmäiseksi kerrokseksi. Laita leivinpaperia muovikerroksen päälle, ja liikuta silitysrautaa tasaisesti reunasta reunaan. Jos pussit käpristyvät, säädä rautaa haaleammaksi. 4. Kun kerrokset ovat liimautuneet yhteen, nosta muovi pöydälle jäähtymään. Aseta muovin päälle painava pino lehtiä tai kirjoja, jotta muovi ei rypisty liikaa. Aseta jäähtyneen muovin päälle merikortin kopio ja läpinäkyvä, kirkas muovikerros. Silitä, kunnes kopio ja muovi ovat kiinnittyneet. Muovi vetää sulaessaan paperin ryppyyn, mutta hieman ryppyinen ja kulunut ilme kuuluu tähän tekniikkaan. Tee toinen kappale samoin, mutta ilman merikorttia. 5. Leikkaa jäähtyneistä kappaleista kaksi kassikappaletta, joiden korkeus on 40 cm ja leveys 34 cm. Tee kantimia varten oma ohuempi muovipala, josta leikkaat kaksi 8x40 cm kokoista kaitaletta. 6. Silitä kaitale kahtia leveyssuuntaan leivinpaperin välissä. Valmiin kantimen leveys on 4 cm. Tikkaa kantimet reunoista ja keskeltä suoralla ompeleella. Muovia on helpompi ommella, kun säädät piston pituuden hieman normaalia pidemmäksi (piston pituus 3–4, ompelukoneesta riippuen). 7. Tikkaa merikorttikopion reunat. Ompele kassikappaleet toisesta sivusta yhteen oikeat puolet vastakkain. Leikkaa kassin reunaan kantimia varten viillot 2,5 cm päähän kassin reunasta ja noin 7 cm päähän kassin sivuista. Pujota kantimien päät sisään viilloista oikealta puolelta ja ompele niiden päät kiinni kassin reunaan. 8. Taita reunasta 2,5 cm kassin sisäpuolelle ja tikkaa reuna isolla siksakilla. Ompele kassin toinen sivu ja pohja yhteen oikeat puolet vastakkain. 9. Leikkaa kassin kulmien saumanvaroihin lovet ja taita sivu- ja pohjasauma vastakkain. Käännä saumanvarat eri suuntiin. Ompele pohja ja sivu yhteen 3 cm päästä kulman kärjestä. Tee samoin toiselle kulmalle. Käännä kassi oikein päin.

Kotivinkki 11/09

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »