Kesän himotuimmassa kassissa yhdistyvät kaksi trendiä: paperinaru ja pyöreä muoto – näin teet virkatun kassin itse
Tee itse
Kesän himotuimmassa kassissa yhdistyvät kaksi trendiä: paperinaru ja pyöreä muoto – näin teet virkatun kassin itse
Pyöreä paperinarukassi on kesän suloisin veska! Virkattuun kassiin mahtuu paljon tavaraa, joten sen voi tempaista mukaan yhtä hyvin kauppareissulle kuin uimarannalle. Rento kassi valmistuu nopeasti pehmeästä paperinarusta.
29.5.2018
 |
Meillä kotona

Virkattu pyöreä kassi – tarvikkeet:

  • pehmeää paperinarua, mallikassiin meni 5 kerää Phil Papier-paperilankaa (Huom. Lankaa ei välttämättä ole enää saatavilla. Valitse silloin vastaava.)
  • virkkuukoukku numero 5 tai käsialan mukaan
  • valmiit nahkahihnat tai vanha vyö olkahihnoiksi
  • vuorikangasta, mallikassin vuori on ommeltu tyynyliinasta
  • reikämeisti tai -sakset
  • mattoveitsi
  • vasara ja kirjainstanssit, jos haluat nimikoida kassisi.

Virkattu pyöreä kassi – ohje:

1. Tee 6 ketjusilmukkaa ja sulje ne ympyräksi. Virkkaa ympyrään 12 kiinteää silmukkaa.

2. Jatka kiinteillä silmukoilla, mutta tee niitä 2 kpl joka toiseen silmukkaan. Tee seuraavalla kerroksella lisäsilmukat joka 3. silmukkaan. Jatka, kunnes työn halkaisija on 40 senttiä. Lisättävien silmukoiden väli on aina suunnilleen sama kuin työssä on kerroksia. Esimerkiksi kerroksella kahdeksan silmukoita lisätään joka 8. silmukkaan. Tarkkaile kassin muotoa jokaisen kerroksen jälkeen tasaisella pinnalla. Jos työ aaltoilee, lisäyksiä on liian tiheään. Jos työstä alkaa tulla kuppimainen, lisäyksiä on liian vähän. Virkkaa toinen puoli samoin.

3. Tee 90 kjs. Virkkaa reunakaitaletta kiinteillä silmukoilla 7 cm. Yhdistä osat toisiinsa piilosilmukoilla. Kierrä vielä kassin suu kiinteillä silmukoilla.

Yhdistä reunus virkatun kassin kylkiin piilosilmukoilla reunan puolelta.

4. Poista nahkavyön lukko leikkaamalla. Puolita vyö mattoveitsellä kahdeksi hihnaksi. Tee hihnojen päihin reikiä reilun sentin välein 10 sentin matkalle. Mallaa hihnojen pituus käyttäjälle sopivaksi. Ompele hihnat paperinarulla ja parsinneulalla kassin molemmille puolille.

Kirjoita halutessasi nimesi tai voimalauseesi kirjainstansseilla virkatun kassin hihnoihin.

5. Leikkaa vuorikankaasta kaksi kyljen kokoista ja yksi sivureunuksen kokoinen pala. Ompele osat toisiinsa ja mallaa vuorta kassin sisälle. Käännä vuoripussin yläreunat nurjalle sivujen korkeuteen, niin että sivukaitaleen päistä kääntyy myös sentti. Neulaa käänteet. Leikkaa ylimääräiset pois ja ompele reuna siistiksi. Aseta vuori paikalleen nurja puoli kassiin päin. Ompele vuorikangas käsin kiinni kassiin.

Vuorikankaan voi ommella vain suustaan kiinni kassiin. Kangas pitää kassin muodossaan, eivätkä tavarat venytä virkattua pintaa.
Mallikassissa käytetty pehmeä paperinarulanka on ostettu Tee Tee -shopista ja nimikointiin käytetyt kirjainstanssit Biltemasta.
Kommentoi »