Liesituulettimen katoamistemppu & värien paluu – kurkkaa, miltä tämän hetken trendikkäimmät keittiöt näyttävät!

Liesituulettimen katoamistemppu & värien paluu – kurkkaa, miltä tämän hetken trendikkäimmät keittiöt näyttävät!
Keittiöissä näkyy nyt pystyyn ladottuja kaakeleita ja runsaasti värejä. Tämän hetken isoin keittiöhitti lienee kuitenkin ruokakomero eli pantry. Isot liesituulettimet ovat sen sijaan kadonneet – uusia integroituja malleja hädin tuskin huomaa lieden pinnasta. Kokosimme Naantalin asuntomessujen kiinnostavimmat keittiötrendit.
Julkaistu 18.7.2022

Keittiötrendit Naantalin asuntomessuilla – 5 ajankohtaista poimintaa

1. Värejä ja viilupintoja

Vaaleiden puunsävyjen rinnalla nähdään tummanruskeita viilupintaisia kaapistoja, joissa on eläväiset puunsyykuviot. On ilahduttavaa, että keittiöissä ei ole yhtä suosikkiväriä. Puunsävyjen ohella vihreät, mustat, mudanväriset ja siniset keittiöt ovat suosittuja.

Tummasta jalavasta valmistetussa kaapistossa ja saarekkeessa on näyttävät puunsyykuviot, Puuvaja. Avohylly matalan ikkunan yllä ei peitä rouheaa hirsiseinää. Cosentino-tasot, Ylämaan graniitti. Veistoksellinen pöytä, pehmustetut tuolit sekä riippuvalaisin, Bendo Living. Lankkuparketti, Timberwise. Sisustussuunnittelu Avabel Design. Kohde 15, Wing.
Sininen keittiö on nousussa. Valkoiset dektontasot ja Timberwisen valkomattalakattu parkettilattia luovat raikkaan yhdistelmän. Kylmäkoneet on integroitu Noblessa-keittiön korkealle kaapistoseinälle. Uunin viereen kätkeytyy lasiovellinen aamiaiskaappi. Ruokailuryhmä on Maskusta. Sisustussuunnittelu Susanna Kivilahti. Kohde 19, Torppa Rauhala.
Vahvoin värein sisustetussa keittiö-ruokailutilassa on yhdistetty puuta ja ohueksi puristettuja keraamisia Coverlam-laattoja, joilla on pinnoitettu Gres Importin veistosmainen saareke. Lattiassa on Arles Blanco -laatat. B&B Italian ruokapöytä, MDF Italian tuolit ja Moooin valaisin, Skanno. Sisustussuunnittelu Seija Strand. Kohde 22, Casa los Pinos.
Vahva väri sopii hienosti valoisaan tilaan. Puustellin kattoon asti ulottuvat kaapistot toimivat myös tilaa jakavana seinäkkeenä. Ovien petsattu pinta jättää koivuvanerin eloisan pinnan kauniisti näkyviin. Woodnotesin tammipuiset Siro-tuolit sopivat hyvin jykevän ruokapöydän pariksi. Rima-ruokapöytä on Dejlig & Sinirannan. Kohde 11, Kastelli Kultaranta.

2. Näkymätön liesituuletin

Isot liesituulettimet eivät enää hallitse saarekkeita. Induktioliesiin on integroitu pyöreä tai suorakaiteen muotoinen hormiin liitettävä liesituuletin, jota tuskin huomaa lieden pinnasta.

Kompaktissa paritalon keittiössä on käytetty rimamaista tammipaneelia kekseliäästi. Paneelin sävy toistuu yläkaappien rungossa. Saarekkeen taustapaneeli on Novo Woodin. Kaapistot ovat Puustellin, keraaminen taso Tulikiven. Boran Pure-liedessä on integroitu tuuletin. Sisustussuunnittelu Jonna Lehti. Kohde 34, Isokoskelo.
Hirsiseinien sävy toistuu eleettömissä tammiviilupintaisissa kaapistoissa ja komeassa mäntyisessä ruokailuryhmässä. Kaapistot ja kalusteet valmisti puuseppä Ville Aakula. Saarekkeen ja välitilan terrazzotasot ovat Tulikiven. Lattia on betonia. Sisustussuunnittelu Maru Hautala. Kohde 3, Honka Haiku.

3. Tärkeät yläkaapit

Säilytystilan maksimointi on noussut tärkeäksi keittiöissä. Yläkaappien molemmille sivuille sijoitetaan korkeat kaapistot ja kaapistoseinän keskelle jätetään usein neliömäinen syvennys allastasoa varten.

Aran kiintokalusteet ovat Erika Grigio Bromo -mallia. Lattian lämmin puun tuntu jatkuu kauniisti kalusteissa. Välitilan taustassa ja työtasossa on Dekton Aura Natural 20. Kohde 21, Lounatuulen Tiira.
Vaaleat tammiviilukaapistot tuovat kodikkuutta skandinaaviseen olohuoneeseen. Kaapistot, saareke ja kvartsitasot, Rakennusliike J. Hämäläinen. Rowicon ruokapöytä, Masku. Rowicon tuolit, Vepsäläinen. Matto, VM Carpet. Sisustussuunnittelu Mari Anttonen. Kohde 27, Talo Corten.

4. Aamiaiskaappi tai pantry

Kiinteä pantry eli ruokakomero on nousussa. Sen hyllyille mahtuu paljon enemmän ruokatarvikkeita ja keittiökoneita kuin tavalliseen kaappiin, mutta syvä, kiinteä komero vaatii enemmän tilaa kuin kaapistoihin integroitu aamiaiskaappi.

Erillinen ruokakomero lisää avokeittiöön säilytystilaa. Ruokakomerossa on Puustellin avohyllyt. Komeron seinien sävy on Tikkurilan M457. Kohde 4, Kannustalon Auma.
Ruokakomeroon on sijoitettu kätevästi myös kierrätyspiste. Lajittelu on sujuvaa, kun astiat ovat tarpeeksi isoja ja niille on oma paikkansa. Kohde 11, Kastelli Kultaranta.

Avokaapin runkosyvyyttä pienemmät hyllyt on upotettu hauskasti isompien kaappien suojaan. Ratkaisu on vähän kuin aamiaiskaappi mutta ilman ovia. Keittiön työtasot ovat kätevästi vastakkain. Kylmäkoneet integroitiin päätyseinän kaapistoihin, joissa on tilava aamiaiskaappi. Petra-keittiöiden Milka-kaapistot ovat sammaleenvihreät. Tasot ovat Ylämaan graniitin Silestone Royal Reef Suede -kvartsia. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 5, Jukkatalon Knaapi.

5. Pystyladontaa seinään

Pystyyn ladotut kaakelit ovat tämän hetken trendikkäin valinta seinään tai välitilaan. Pitkät ja kapeat laatat tuo keittiöön tilan tuntua ja korkeamman vaikutelman.

Välitilan pystyyn ladotut Cellon Lume-laatat tekevät Puustellin avokeittiöstä retrohenkisen kokkauspaikan. Saarekkeen avohyllyissä on Ruska-astioita. Luceplanin riippuvalaisin ja Tom Dixonin lasiset Press-seinävalaisimet, Nomart. Sisustussuunnittelu Helena Karihtala. Kohde 4, Kannustalon Auma.
Pystyyn ladotuilla Cellon Lume-laatoilla toteutettu eläväinen kaakeliseinä on raikas tausta Cellon Kasperi-kaapistoille ja avohyllyille. Coral Clay -kvartsitaso, Ylämaan graniitti. Valaisin on Trion. Sisustussuunnittelu Sari Pirttijärvi. Kohde 10, Villa Aalto.
Mattamustan Noblessa-keittiön ilmettä keventävät kiiltävät välitilan laatat ja vaaleat rimapaneelit. Uuni on sijoitettu ergonomiselle korkeudelle saarekkeen taakse. Kvartsitasot, Tulikivi, välitilan laatat, Equipe Cerámicas. Rimapaneeli ja valkomattalakattu tammiparketti, Sarokas. Sisustussuunnittelu Anna-Kaisa Sarokas. Kohde 29, Koti Neulanen.

Kommentoi »