Vaalean keittiön paluu, kaapistoja koko seinän täydeltä ja ripaus taidetta – kurkkaa, miltä trendikkäimmät keittiöt näyttävät juuri nyt

Vaalean keittiön paluu, kaapistoja koko seinän täydeltä ja ripaus taidetta – kurkkaa, miltä trendikkäimmät keittiöt näyttävät juuri nyt
Tämän hetken keittiötrendeissä näkyy tilan maksimointi eri tavoin. Täyskorkeat kaapistot asennetaan lattiasta kattoon, saarekkeet ovat aiempaa kapeampia ja avokeittiöt pitävät edelleen pintansa. Mustien keittiöiden sijaan nyt suositaan jälleen vaaleita sävyjä. Tee kierros Lohjan asuntomessujen keittiöissä!
Julkaistu: 14.7.2021

Keittiötrendit Lohjan asuntomessuilla – 5 ajankohtaista poimintaa

1. Vaaleat keittiöt tulevat

Mustan keittiön suosio on laimentunut, ja valkoiset ja beiget kaapit ovat taas suosittuja. Ilahduttavia poikkeuksia ovat tammiviilusta ja puukomposiitista valmistetut eläväpintaiset kaapistot, jotka tuovat persoonallisuutta ja lämpöä.

Hirsitalon saarekkeessa on Puustellin rouheat, kolmiulotteiseksi harjatut Fobs-puukomposiittiovet. Kylmäkoneet ja ruokakomero ovat korkeissa kaapeissa. Pesuallas on sijoitettu avohyllyn alle nurkkaan, jotta allastasolle jää laskutilaa. Tasot ovat laminaattia. Putkilomaiset riippuvalaisimet ovat Umagen. Aurinkokello-teos on Hannu Leimun. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 9, Villa Nordic Stories.
Puustellin harmaan saarekkeen takana ovat täyskorkeisiin kaapistoihin integroidut kylmäkoneet. Upofloorin tammiparketti tuo tilaan lämpöä. Koivusta valmistettu ruokapöytä on Nikarin. Sisustussuunnittelu Sanna Siik-Keskisarja. Kohde 4, Kastelli Veistos.
Taustaseinän Dekton Khalo -puristemateriaali toistaa kaikki keittiön sävyt. Sama materiaali toistuu myös työtasoissa. Petra-keittiöiden vitriiniyläkaapit ovat tammiviilua ja alakaapit usvan valkoiset. Lämminsävyinen parketti on Karelia Story 187 Cask. Kohde 16 Designtalo Idyll. Kuva Hans Koistinen.

2. Avokeittiö jyrää yhä

Perheet haluavat edelleen kokata olohuoneen kyljessä, sillä näilläkään messuilla ei esitellä ainuttakaan erillistä keittiötä. Tunnelmallinen, toimiva ja erillinen keittiöhuone olisi tulevilla asuntomessuilla kiinnostava nähtävyys.

L-mallisen keittiön mustat kivikomposiittitasot ja -välitila korostuvat Puustellin valkoisessa keittiössä. Eero Saarisen Ovalpöydän ympärillä ovat Knollin kromirunkoiset MR-tuolit, joissa on upeat nahkaiset istuinosat. Niiden sävyyn sopiva Horizonmatto on Woodnotesin. Sisustussuunnittelu Helena Karihtala. Kohde 3 Suomi.
Sekoittajaa ja kodinkoneita myöten täysin musta keittiö on Puustellin. Aamiaiskaappi piilottaa tarpeellisen, kuten pienkoneet, jolloin keittiön yleisilme säilyy yhtenäisenä. Ohuet tasot ovat Dektonia. Lattian eläväpintainen laatta on Pukkilan Marble Boutique Fior di bosco. Kohde 6, Kastelli Plazia Järven sydän.

3. Koko seinä kaappeja

Korkeat kaapistot sijoitetaan yhdelle seinälle siten, että koko tila tulee hyötykäyttöön lattiasta kattoon. Kaapistoseinän keskelle jätetään neliömäinen syvennys allastasolle. Yläkaapittomuus on poissa muodista.

Tolppajaloilla seisova Silta-saareke on avokeittiön vetonaula. Irtokalustemainen saareke on hyvä vastapaino koko seinän kokoiselle tammiviilupintaiselle kaapistolle, jonka ovet ovat tammiviilua. Dekton Laurent on helppohoitoinen ja kestävä puristemateriaali vesipisteen taustaan ja työtasoihin. Astiakaappien sijaan tässä keittiössä astiat kulkevat kätevästi kahden tiskikoneen välillä. Keittiö on Saari-keittiön valmistama. Sisustussuunnittelu Harri Koskinen. Kohde 10, Joutsela.
Erikokoisilla seinäkaapeilla on rakennettu maitokahvinvärinen kaapistoseinä, jonka ilmettä ja syvyysvaikutelmaa lisäävät kahdessa tasossa olevat yläkaapit. Keskiössä on allastasosyvennys. Tapwellin musta allas ja hana erottuvat terävästi Nerosteinin kvartsitasosta ja välitilasta. Keittiökalusteet ovat Petra-keittiöiden. Niemeke jakaa tilaa ja toimii kätevänä aamiaispöytänä. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 13, Jukkatalo Jalava.

4. Saareke kaventuu

Keittiösaarekkeet ovat selvästi hoikistuneet ja pidentyneet. Saareke näyttää sirolta, kun siinä on syvennys baarijakkaroille. Saarekkeisiin on nyt varattu usein myös paikka viinikaapille.

Ruokailu- ja olohuoneen sekä keittiön välissä oleva niemeke rajaa keittiön omaksi tilakseen. Niemekkeen etuosa on laatoitettu harmaalla Power Mud -kalanruotomosaiikilla. Keittiössä on Cello Otava -kalusteet. Tasot ovat laminaattia. Kohde 15, Ainoa Fiksu.
Keittiön työskentelytila on maksimoitu pitkällä työtasolla ja saarekkeella, jonka taso on rosteria. Päätyseinän kaapistoihin on integroitu uunit ja kylmäkoneet. Gesun kuparihanat täydentävät Diesel by Scavolinin keittiön urbaania tyyliä. Toscana-hartsipinnoitelattia on Belleartin. Baarituolit ovat Boknäsista. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 8, Talo Sensu.

5. Taide katseenvangitsijana

Keittiö ei ehkä ole ensimmäinen huonetila, josta ajattelisi löytävänsä taideteoksia – ainakaan kiinteänä osana kalustusta. Seinämaalaus, eläväpintainen välitila ja astianpesukoneen pintaa koristava taide keräävät taatusti messukävijöiden huomion.

Teräsrunkoinen vuokratalo on koottu moduuleista valmiiksi tehtaalla. Elinkaarensa lopussa runko on 95-prosenttisesti kierrätettävissä. Leikkisä keittiö on Novillon mallistosta. Elävä taustaseinä on Rument-mikrosementtiä. Astianpesukonetta koristaa magneettiin painettu kuva Johanna Oraksen teoksesta Ehjäksi särkynyt. Magneettikuvan voi halutessaan vaihtaa, Liune. Kohde 2, ProModi.
Johanna Oraksen seinämaalaus levittäytyy keittiön koko taustaseinään. Messinkiset yksityiskohdat tuovat hohtoa Puustellin tummansinisiin kaapistoihin. Allas ja hana ovat Tapwellin. Taso on kivikomposiittia. Sisustussuunnittelu Aulis Lundell oy. Kohde 7, Pyörre.
Kommentoi »