Keittiön välitilan muodonmuutos
Sisustus
Keittiön välitilan muodonmuutos
Kerrostaloasunnon keittiön välitilan ilme raikastettiin viikonlopun aikana. Nyt keittiössä kimmeltää meri.
Julkaistu 5.7.2016
Kotivinkki

Keittiö oli remontoitu muutama vuosi sitten ja oli hyvässä kunnossa. 1920-luvulla rakennetun kerrostaloasunnon keittiö ei silti tuntunut uudesta asukkaasta omalta, vaikka tarvetta koko tilan uusimiselle ei ollut. Asukas halusi selkeyttää levotonta ilmettä ja tehdä keittiöstä omannäköisen. Muutos haluttiin toteuttaa edullisesti vanhaa freesaten.

Näkyvin muutos löytyy kaapistojen välitilasta. Laattojen uusimisen sijaan tilaan teetettiin mittojen mukaan akryyliset kuvatulostelevyt omista valokuvista. Levyt kiinnitettiin suoraan vanhojen laattojen päälle kaksipuoleisella kiinnitysteipillä. Reunat tiivistettiin kosteudenkestäviksi silikonilla.

Vanhat ruskeat hyllyt vaihdettiin massiivipuisiin. Ne maalattiin valkoiseksi. Samalla seinät saivat uuden maalipinnan. Valkoinen yläosa saa tilan tuntumaan avarammalta ja koko keittiön raikkaammalta. Vaikka muutos on pieni, sen vaikutus on suuri. Keittiöstä on tullut kodin rakastetuin huone, jossa voi nauttia auringonpaisteesta ja loman muistoista läpi vuoden.

Muovikasseista tehtyihin koreihin kerätään pulloja ja lehtiä. Valkoiset Kiondo-korit, Mifuko.

Ystävältä saaduista lasihyllyistä syntyi ikkunan äärelle hurmaava yrttitarha.

Välitilan kuvat ovat muistoja Sansibarin matkalta. Tiskatessa katsellaan laskuvettä.

Kaksinkertaisesta puuvillalangasta virkattu kuivausalusta imee hyvin vettä ja on oiva apuri tiskatessa.

Mitä keittiön välitilaan?

• AKRYYLILEVY

Tulostettu valokuva kestää aikaa haalistumatta. Levyt voi myös asentaa valmiin laatoituksen päälle. Kirkasta akryylilevyä voi käyttää lasin tapaan. Se tosin naarmuuntuu lasia herkemmin.

• MAALI

Märkätilaan soveltuva maalipinta (esim. Tikkurilan Luja) kestää kulutusta ja pintapesua, mutta ei rasvatahroja loputtomiin.

• LAMINAATTI

Keittiön välitilan laminaatti on ohuempaa ja kevyempää kuin lattialle asennettava. Se sietää hyvin lämpöä, vettä, rasvaa ja likaa. Sen voi kiinnittää laattapinnan päälle rakennusliimalla.

• LASI

Kirkasta lasia voi käyttää puupinnan, tapetin tai valokuvatulosteen päällä. Lisäksi on saatavana monenväristä maalattua lasia. Heijastaa valoa kauniisti.

Mitä maksoi?

Välitilatulosteet, 3 kpl 560 e

Hyllyt ja kiinnikkeet 50 e

Kiinnitysteippi 19 e

Maalit, silikoni 30 e

Yhteensä 659 e

Keittiön välitila ennen ehostusta:

Katso myös nämä

Kommentoi »