Olohuoneen nurkkauksen uusi ilme
Sisustus
Olohuoneen nurkkauksen uusi ilme
Olohuoneen makuusoppi näytti kolkolta. Maalilla, taulusommitelmalla ja lämpimillä tekstiileillä siitä tuli suloinen löhöilypaikka.
10.6.2016
 |
Kotivinkki

Olohuoneessa sijaitseva sänky näytti kolholta, eikä se liittynyt luontevasti muuhun huoneeseen. Makuutila kaipasi levollista ilmettä. Lisäksi varapatjalle ja vieraspetivaatteille tarvittiin säilytyspaikka.

Nukkumatilan alue rajattiin maalaamalla seinät kahdesti. Kolhuille herkkä kalkkimaali sopii hyvin makuutilaan, sillä sen pinta on samettinen ja hengittävä. Oikea sävy saatiin yhdistämällä kahta harmaata maalia (Kalklitir-maalit Nougatista, sävyt Concrete ja San Saccaria). Herkkä struktuuri syntyi ristiin rastiin sivelemällä.

Seinälle sommiteltiin kollaasi rakkaista muistoista, kuvista ja kirppislöydöistä. Nurkan yli jatkuva sommitelma näyttää mielenkiintoiselta ja nitoo nurkkauksen yhtenäiseksi alueeksi.

Vieraspatjojen säilytyspaikka löytyi läheltä: ne pinottiin lisäpatjoiksi runkopatjan päälle. Koska sängyn alle ei mahtunut laatikoita, täkit piilotettiin suuriin tyynyliinoihin. Ne toimivat samalla loikoilupaikan selkänojina. Pehmeät tyynyt, peitteet ja matto lisäävät lämpöä ja mukavuutta ja houkuttelevat käpertymään torkuille.

Ennen kiinnittämistä seinäkollaasi suunniteltiin valmiiksi lattialla. Taulujen ja esineiden tiheä asettelu luo pieneen soppeen tilan tuntua. Yhdistä kollaasiin perintövalokuvia, postikortteja ja julisteita erimuotoisissa kehyksissä. Täydennä kokonaisuus kauniilla esineillä, kuten vanhoilla avaimilla.

Muhkealla tyynykasalla ja päiväpeitolla uudistettu sänky toimii päivällä sohvana. Valitse tyynyjen sävyt sointumaan toisiinsa. Corona-villahuopa on Lapuan kankureiden, Emilie-pellavatyynyliinat, Finlayson.

Valkoinen seinä koristeltiin herkkäviivaisilla sisustustarroilla (Hivibes-tarrat, Domestic). Vanha metallinen arkku toimii yöpöytänä ja petivaatelaatikkona.

Vintiltä löytynyt vanha ovi nojaa seinää vasten. Koukkuihin voi ripustaa päiväpeiton tai viltit − tai koristella viherkasveilla. Amppelit, Flora & Laura.

Vinkit ripustukseen

• Mitoita kollaasi sängyn mukaan. Leveän vuoteen ylle sopii suurempikin kollaasi. Pidä taulujen väli aina samana ja sijoita sommitelma katseen korkeudelle.

• Esineet voivat olla hyvinkin erilaisia ja erikokoisia, mutta niillä tulisi olla jokin yhdistävä tekijä, kuten teema tai muoto. Pitäydy muutamassa värissä.

• Sängyn päätyyn kiinnitetty tauluhylly on hyvä ratkaisu vaihtuville asetelmille.

• Helposti irrotettava sisustustarra on mainio etenkin vuokrakodissa, jonka seinille ei saa tehdä mitään. Kaunis oksa tai lintuparvi luo makuutilaan rauhoittavaa tunnelmaa.

Mitä maksoi?

Kalkkimaali 50 e

Sisustustarrat, 4 kpl 53 e

Villahuopa 109,90 e

Tyynyliinat, 2 kpl 60 e

Amppelit, 2 kpl 48 e

Yhteensä 320,90 e

Olohuoneen makuusoppi ennen ehostusta:

2 kommenttia