"Ihanaa puuhaa", kehuu lukijamme Anu-Maria – Katso, miten söpöjä tähtiä ihmiset ovat taitelleet (ja nappaa supersuosittu ohje!)

"Ihanaa puuhaa", kehuu lukijamme Anu-Maria – Katso, miten söpöjä tähtiä ihmiset ovat taitelleet (ja nappaa supersuosittu ohje!)
Suosittuja paperitähtiä askarrellaan nyt jopa iltapäiväkerhossa. Varo vain, näiden taitteluun jää koukkuun!
Kuva: Anu-Maria Aalto

Anu-Maria Aallon tähtitehtaassa on syntynyt jo reilusti yli 40 paperitähteä. Kun sukulaiset näkivät tähtiä, tilauksia on sadellut lisää. Aluksi Anu-Maria taitteli tähtiä Marimekon pakkausmateriaaleista ja mainoslehtisestä, sitten hän vaihtoi kartonkiin. "Ihanaa puuhaa", hän sanoo.

Kuva: Katriina Mäenpää

Katriina Mäenpää testasi tähtiohjetta työpaikallaan lasten iltapäiväkerhossa. Hänen mielestään oli kätevää, kun tähtiä sai tehtyä myös pienistä kartonginpalasista, joita oli iltapäiväkerhossa otettu talteen aiemmista askarteluhetkistä. Tähtiä tehdessä käytettiin myös tapettikirjojen sivuja ja lahjoituksena saatua rullapaperia. "Iltapäiväkerhon lapsilta onnistui taittelu hyvin!", Katriina kertoo.

Kuva: Joana Turpeinen

Joana Turpeinen sai ystävältään tapettirullan jämän. ”Koska olen vähän vinksallaan kaikkeen outoon, tiesin heti tähtiohjeen nähdessäni, mihin tapetin käytän”, hän kertoo.

Tähtiä syntyi yhdeksän kappaletta. ”Vasara ja moottorisaha istuvat paremmin käteeni kuin sakset ja kuumaliima, mutta voitin pelkoni ja ilokseni sain todeta, että osasin sittenkin!”

Kuva: Niina Ruuskanen

Niina Ruuskanen taitteli ohjeellamme mustan tähden olohuoneen ikkunaan ja vielä toisen, harmaan, keittiön ikkunaan. "Tähtiä oli helppo tehdä ohjevideon mukaan. Olen jakanut videota jo usealle kiinnostuneelle, ja eräs opettajakin aikoo tehdä näitä oppilaiden kanssa."

Kuva: Tiia Brisk

Tiia Brisk päätti askarrella tähtiä sunnuntain ratoksi. Hän aloitti tekemällä ensimmäiset kartongista ja vaihtoi sitten materiaalin askartelupaperiin. "Lopuksi kaivoin vielä tapetinjämätkin esiin. Innostuin toden teolla, sillä näiden parissa vierähti koko sunnuntaipäivä."

Kuva: Milla Jalonen

Milla Jalonen innostui paperitähdistä nähtyään niitä sosiaalisen median ryhmässä. "Ohje vaikutti yksinkertaiselta, ja päätin kokeilla tehdä niitä Marimekon paperikasseista. Tähdet ovat tyttäreni huoneessa."

Kuva: Johanna Näppinen

Johanna Näppinen ei halunnut ostaa kaupasta valmista tähteä. Kotona oli jo valmiina sopivia askartelutarvikkeita: punaista kartonkia ja glitter-limaa koristeluun. "Tähtien tekeminen oli helppoa ja mukavaa puuhaa! Olen tehnyt vasta muutaman, mutta teen todennäköisesti lisääkin", hän kertoo.

Kuva: Laura Kinnunen

Laura Kinnunen taitteli mustavalkoiset tähtensä Marimekon paperikasseista, kartongeista ja lahjapaperista. "Suosittelen kartongin tyylistä paperia. Testasin myös pelkällä lahjapaperilla, mutta liimaus tuotti hieman haasteita. Nättejä niistäkin kyllä tuli!"

Kuva: Kirsi Pihlajamäki

Kirsi Pihlajamäki hurahti tähtien tekemiseen niin, että taitteli joukon erikokoisia tähtiä. Hän modifioi ohjetta aavistuksen verran niin, että liimasi tähdet päällekäin eri päin kuin ohjeessa oli. "Ohje oli todella helppo, ja tähdet tulivat edullisiksi. Tein kaikki kuvan tähdet neljästä kartongista (2,50 euroa)."

Anu Pekonen on käyttänyt paperitähtiensä materiaalina vaikka mitä: vanhoja kirjekuoria, Marimekon mainoskuvaston sivuja ja lahjapaperirullan kovikepahvia. "Kaikkea, mitä kotona nyt on sattunut olemaan. Ohje on todella hyvä ja seikkaperäinen", hän sanoo.

Kuva: Outi Oinonen

Outi Oinonen innostui tekemään tähtiä nähtyään niitä monen muun tavoin sosiaalisen median ryhmässä. "Aion tehdä vielä isompia tähtiä samalla ohjeella", hän kertoo.

Kuva: Elisa Paananen

Elisa Paananen askartelee paljon, joten myös paperitähtiä oli pakko testata. Omansa hän toteutti askartelukartongista ja hieman kiiltävämmästä kartongista. Tähtiä on syntynyt jo kuusi kappaletta, ja lisääkin on tulossa. "Seuraavaksi teen tähdet siskoilleni", hän kertoo.

Julkaistu: 28.11.2019
1 kommentti