Katonrajaan kurottava kollaasi, tauluhylly vai sittenkin vain yksi katseenvangitsija? Nämä 9 ideaa saavat taulusi loistamaan
Sisustus
Katonrajaan kurottava kollaasi, tauluhylly vai sittenkin vain yksi katseenvangitsija? Nämä 9 ideaa saavat taulusi loistamaan
Taulut ja julisteet nousevat uudella tavalla esiin, kun ripustus on toimiva. Näiden vinkkien avulla lempiteoksesi löytää arvoisensa paikan!

1. Ota tila haltuun isolla taideteoksella

Suurikokoinen nykytaideteos vaatii tilaa ympärilleen. Jos seinäpintaa on paljon, voi ison taulun hyvin sovittaa kirjahyllyn viereen, kunhan mittasuhteet ovat tasapainossa. Jenni Hiltusen Kesämekko on ripustettu siten, että sen ylä- ja alareuna eivät ole tasan hyllykön raamien kanssa.
Tässä kodissa huonekalut sijoitettiin Samuli Heimosen maalauksen mukaan.

2. Valitse taululle yllättävä paikka

Vanha perintötaulu korostaa kaupunkiasunnon pikkukeittiön maalauksellista tunnelmaa. Herkullinen asetelma ja kultaiset kehykset ovat hieno kontrasti kuluneille talonpoikaiskalusteille.
Tässä kodissa on sisustukseen teetettyä tilaustaidetta. Korkea maalaus nojailee keittiössä rennosti seinään.

3. Lisää väripilkkuja

Neliön mallinen maalaus sopii hyvin keskelle sängynpäätyä. Sen molemmin puolin sijoitetut seinävalaisimet korostavat taulun keskeistä paikkaa makuuhuoneessa. Harmaa seinä saa värit hehkumaan.

4. Kokeile tauluhyllyä

Tauluhyllyyn on helppo koota persoonallinen asetelma valokuvista ja julisteista. Kerää yhteen riviin erikokoisia kuvia ja laita hyllyt kolmeen kerrokseen. Saat näyttävän taideseinän. Kuva House Doctor.
Taulu ja pikkuesineet lepäävät linjakkaasti hyllyn päällä.

5. Älä unohda julisteita

Mustavalkoisista grafiikan vedoksista, valokuvista ja julisteista koottu seinäkollaasi on yhtenäinen ja rauhallinen, vaikka teokset on ripustettu eri tasoihin. Taulut muodostavat päädyn rennolle divaanille.
Tee vaihtuva näyttely ripustamalla julisteet ja tapettikaistaleet kollaasiksi kevyillä kehyksillä. Kuvan sommitelmassa on käytetty tammisia Stiicks-magneettikehyksiä.

6. Tee tiivis kokonaisuus

Sijoita tauluasetelma olohuoneen säilytys­kalusteen ylle. Keskitetty mustavalkoinen taulukollaasi korostaa senkin pelkistettyjä linjoja. Pöytävalaisin nousee esiin, kun sen tausta on jätetty tyhjäksi.
Mustavalkoiset printit on sommiteltu sohvan päälle ryhdikkäästi.

7. Kurota katonrajaan

Korkeissa huoneissa tauluja voi ripustaa myös oven­karmien yläpuolelle. Erikokoisista teoksista on koottu inspiroiva kollaasi. Kokonaisuus on leikkisä, koska taulujen reunat eivät ole tasan.
Tämän kodin taulukollaasiin on yhdistetty toimivasti valokuvien ja grafiikan oheen pieni televisio, perhoskokoelma ja valokirjain.

8. Toista väriä

Kuvataiteilijan ruokailutilassa taulut esittävät pääroolin ja korallinpunainen About a Chair -tuoli komppaa.
Tässä kodissa taulujen vihreä väri toistuu tyynyissä ja viherkasveissa.

9. Nosta seinälle yllättäviä asioita

Erilaisista peileistä saa kiinnostavan ja nyt myös kovin trendikkään kollaasin.
Seinälle on nostettu taidokkaasti kirjotut tyynynpäälliset, jotka on kehystetty.
Kommentoi »