Kasvihuoneen rakentaminen – nappaa 9 ideaa kasvihuoneen materiaaleihin
Piha ja puutarha
Kasvihuoneen rakentaminen – nappaa 9 ideaa kasvihuoneen materiaaleihin
Kasvihuone on jokaisen viherpeukalon unelma. Se aikaistaa puutarhan sesonkia keväällä ja pidentää sitä syksyllä. Lämpimässä kasvihuoneessa viihtyvät tomaatit, paprikat ja kurkut. Valitsetko lasin, kennolevyn vai muovin?
Julkaistu 3.5.2016
Viherpiha
1. Puurunkoisen kasvihuoneen voi rakentaa itse puutavarasta tai ostaa valmiina. Valitse lämpökäsitelty mänty tai muu kosteutta sietävä puumateriaali.
2. Lasikasvihuone on tyylikäs ja perinteinen. Lisäksi se on pitkäikäinen. Suosittua on myös yhdistää lasiseinät ja lumikuormaa kestävästä kennolevystä tehty katto.
3. Kevyt vaihtoehto on koota kasvihuone paksusta UV-suojatusta kasvihuonemuovista ja valmiista teräs- tai alumiinirungosta. Muovihuone kasataan talveksi varastoon.
4. Kasvihuoneen päätyseinä voi olla myös osittain tiilistä muurattu. Tiilet keräävät lämpöä ja luovuttavat sitä vähitellen. Laattalattia on helppo pitää siistinä.
5. Kennolevystä tehdyt kasvihuoneet ovat nykyään yleisiä. Kennolevy on helppo asentaa ja se eristää hyvin lämpöä. Kerrosrakenteen ansiosta se on kestävää.
6. Kasvihuoneessa tomaattien kasvatus onnistuu myös suurissa kasvatuslaatikoissa. Vuoraa laatikoiden sisäosa patolevyllä tai muovilla, niin laatikon puumateriaali kestää pidempään.
7. Pienen kevytkasvihuoneen rakennat valuverkosta ja pakkausmuovista. Katoksi ja oveksi riittää pala harsoa, jonka voi kiinnittää seiniin pyykkipojilla. Idean isä on ekokeksijä Raimo Flinck.
8. Vanhat ikkunalasit ovat mitä parhainta materiaalia kasvihuoneen seiniksi. Tee kunnon routasuojaus perustuksiin, jotta routa ei liikuttele huonetta ja riko laseja.
9. Parhaimmillaan kasvihuoneessa on tilaa sekä kasvattaa herkkukasviksia että viettää aikaa lämmöstä ja tuulensuojasta nauttien. Hyllyt tuovat lisää kasvatuspinta-alaa.
Kommentoi »