Avotakka

Paluu lapsuudenmaisemiin! Jenni ja Jan rakensivat Lohjan messualueelle kodin, jossa nautitaan kokkailusta ja perheen yhteisestä puuhailusta

Paluu lapsuudenmaisemiin! Jenni ja Jan rakensivat Lohjan messualueelle kodin, jossa nautitaan kokkailusta ja perheen yhteisestä puuhailusta
Jenni ja Jan Storbjörkin ei pitänyt rakentaa taloa vielä vuosiin, mutta rantatontti Lohjan asuntomessualueella, Jennin lapsuudenkodin lähellä vetosi heti. Uudessa Kastelli Plazia -talossa on yhteistä tilaa koko perheen oleiluun.
Julkaistu: 19.7.2021
Paljon kokkaava Jan fanittaa mustia keittiöitä, mutta Jenni oli vaalean keittiön kannalla. Jenni huomasi kuitenkin jatkuvasti vilkuilevansa keittiövalmistajien tummia kaapistoja. Puustellin mattamusta keittiö aamiaiskaappeineen ja saarekkeineen miellytti molempia. Jan olisi halunnut myös mustan lattian, mutta Jenni sai vaalennettua tummuusastetta, ja niin lattiaan tuli Pukkilan Marble Boutique Fior di bosco -laatat. Dekton-tason yllä on Innoluxin Cafe-riippuvalaisin. Tammipöytä on Nikarin ja tuolit Woodnotesin.

Lastenhuoneen ikkunasta näkyy vehmas suomalainen perinnemaisema ja harjakattoinen puutalo. Se on Jenni Storbjörkin lapsuudenkoti. Ylipitkiä päiviä miehensä Janin kanssa uuden omakotitalon työmaalla huhkinut perheenäiti on ikionnellinen tuliterästä kodistaan Lohjan messualueella.

– On mieletön juttu ja pitkäaikaisen haaveeni toteutuma asua järven rannalla, jossa olen viettänyt lapsuudenkesiäni, Jenni sanoo.

Entisessä rivitalokodissa lastenhuoneet olivat alakerrassa, mikä ei ollut perheessä toimiva ratkaisu, sillä lapset halusivat leikkiä aina siellä, missä aikuiset ovat eli yläkerran olohuoneessa. Uudessa kodissa leikin ja oleilun yhdistäminen on helppoa, sillä tilat ovat yhtenäiset. Jennistä on hauskaa, että avarassa olohuoneessa sohvakin voi olla huoneen keskellä. Nojatuoli on Adean ja valaisin Innoluxin.
Jennin mielestä Adean valkoinen sohva on ihana mutta mahdoton lapsiperheessä. Nukkamatto on VM Carpetin, sohvapöytä Ylämaan graniitin ja senkki Lundian. Maalaus on Karoliina Peltokorven Heart of the Lake.

Yksikerroksisessa puutalossa on iso, vaalea olohuone, joka tavallaan jatkuu korkeiden ikkunoiden takana olevalle terassille. Oleskelutilan yhteydessä ovat tumma, tyylikäs avokeittiö ja ruokailutila. Leikkisät lastenhuoneet ja vanhempien makuuhuone ovat peräkkäin olohuoneen sivulla.

”Meidän piti rakentaa vasta viiden vuoden kuluttua, mutta päätimme pistää tuulemaan, kun kuulimme messualueen rantatonteista”, Jan kertoo. Talovalmistajia kilpailuttaessaan pari teki lukuisia pohjapiirroksia. Pohja vastaa nyt suunnilleen yhtä niistä. Jan tekee töitä Adean säädettävän Fokus-työtason ääressä. Istuimet ovat myös Adean ja matto Finarten.
Makuuhuoneessa on tilaa vain parisängylle ja yöpöydille. Seinän väriksi valikoitui Pergon vinyylilattian sävyyn sopiva Tikkurilan X487 Laasti. Pellavaiset vuodevaatteet ovat Familonin. Väre-yöpöydät ovat Halwestin ja valaisimet Innoluxin. Matto on Annon ja tuoli Adean.
Perheen vaatesäilytys on sänkyä vastapäätä olevassa walk in -vaatehuoneessa.

Yhtenäiset oleskelutilat olivat perheen toivelistan ykkösenä, kun he alkoivat suunnitella omakotitalon rakentamista kaksi vuotta sitten. Pari halusi kotiinsa kestäviä, ajattomia materiaaleja. Sisustussuunnittelija Sanna Siik-Keskisarja suunnitteli sisustuksen, joka nojaa vahvasti suomalaisiin pintamateriaaleihin ja kalusteisiin.

Jos epäröit maalata huonetta kauttaaltaan, jo yhden seinän maalaus on toimiva tehokeino. Huoneen kalusteisiin ja tekstiileihin sointuessaan sävy on hyvä pohja sisustukselle.
Kun Jenni haki rakentamisaikana Leonan ja Theon päiväkodista, lapset kysyivät: ”Voidaanko päästä hoitoon, ettei tarvitse tulla rakennukselle?” Sisarukset nukkuvat aluksi yhdessä, vaikka molemmilla on oma huone. Pyöreäkulmainen Wood Mini -kerrossänky on Li’l Decorista ja matto Finarten. Kotimainen pöytä ja jakkarat ovat Onni Designin.
Leonan huoneen suosikkikaluste on minikeittiö. Seinän väriin sointuva vuodekatosverho on Leonan mielestä ihana. Korkea verho tuo komean vastapainon lasten­huoneen matalille kalusteille. Kalusteet, tekstiilit ja juliste ovat Li’l Decorista. Matto on Finarten. Tehosteseinä on maalattu Tikkurilan sävyllä Y411 Pirtelö.
Jan on paiskinut 16-tuntisia työpäiviä päivätyö mukaan laskien, sillä hän on rakentanut pihan itse. Terassin edustan Jan laatoitti epäsymmetrisillä Ruduksen Luotokivi-laatoilla, jotka saavat nurmikon reunan polveilemaan orgaanisesti. Istutuspenkin hän rajasi muurikivistä. Terassin hän rakensi UPM:n Piazza-komposiittilaudoista. Ulkokalusteet ovat Maskusta.
Jennin ja Janin 153 neliön puurakenteinen omakotitalo on muokattu Kastellin Plazia -mallista.
Kommentoi »