Kari-Otson neljä messutärppiä
Rakenna ja remontoi
Kari-Otson neljä messutärppiä
Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma on kiertänyt Vantaan asuntomessukohteet jo tarkasti. Hänestä ainakin näissä neljässä kannattaa ehdottomasti käydä.
Julkaistu 10.7.2015
Meidän Talo

1. Urban Villan kattoterassi, kohde 34–35

Toinen Urban Villa -kohteista on auki yleisölle. Sen kattoterassilta näkee hyvin koko messualueen. Voisin hyvin kuvitella, että siellä viihdytään lämpiminä kesäiltoina myöhään yöhön asti. Ehkä sinne voisi jopa jäädä nukkumaan.

2. Villa Falken, kohde 30

Ruotsalaisen Fiskarhedenvillanin talo ei ehkä sovi maisemaan, mutta se viehättää minua hillittömästi. Villa Falken tuntuu laadukkaalta. Sisälle mennessä ei tunnu siltä, että menee talopakettitaloon, vaan astuu vähän kuin toiseen maailmaan. Jos haluaa kokea klassista luksusfiilistä, kannattaa mennä sinne.

3. Vivola, kohde 19

Vaalea puu on tullut voimakkaasti ja lyönyt itsensä läpi. Nyt puun oma kauneus päästetään esiin, eikä sitä peitetä maalin tai muun pinnoituksen alle, ja trendi näkyy hyvin Vivolassa. Kannattaa käydessä laskea, kuinka monta erilaista oleskelusoppea melko kompaktiin taloon on mahdutettu. Viereinen kohde 18 Honka Savukvartsi on toinen esimerkki siitä, että hirsi ja vaalea puu eivät todellakaan ole vain mökkimateriaaleja.

4. Spinelli, kohteet 8–10

Asuntomessuilla on perinteisesti vähän kerrostalokohteita, mutta nämä ovat kiinnostavia ja näppärästi vierekkäin. Julkkisten suunnittelemat sisustukset ovat värikkäitä, ja niistä voi pitää tai olla pitämättä. Niiden tarkoitus ei olekaan miellyttää ketään vaan tehdä vaikutus: ilahduttaa, hämmästyttää tai tyrmistyttää. Monesti messusisustusten ongelma on, että ne tehdään liian varman päälle. Niissä voidaan käyttää mielenkiintoisia pintamateriaaleja, mutta varsinainen sisustaminen jää puolitiehen. Tietysti monessa talossa on tarkoituskin jättää tilaa messujen ajaksi kaikenlaisille plakaateille ja mainoksille. Näissä kerrostalokohteissa sisustus ei kuitenkaan jää sivurooliin.

Kommentoi »