Hirsi saa näkyä sisustuksessa
Rakenna ja remontoi
Hirsi saa näkyä sisustuksessa
Vantaan asuntomessuilla on kolme kaupunkiasumiseen suunniteltua hirsitaloa. Hirrellä on iso rooli myös näiden talojen moderneissa sisustuksissa.
6.7.2015
 |
Meidän Talo

Kontion Harunire-talossa sisustus on rakennettu vaaleiden hirsipintojen ympärillesisustussuunnittelija Piia Kalliomäen visiota noudattaen. Hirsipintojen vaaleutta tehostavat harmaat ja mustat yksityiskohdat sekä tekstiilien graafiset kuviot.

– Koska Haruniren asukkaat ovat japanilais-suomalaisia, sisustuksessa on käytetty hienostuneesti japanilaisia elementtejä kuten sinistä väriä ja kauniita japanilaisia astioita, Kalliomäki kertoo. 

Haruniren olohuone on tyylikkään eleetön. Sisätilojen hirsipinnat sekä vuorilaudat ja kattopaneelit on käsitelty luonnollisen vaaleiksi uudenlaisella pintakäsittelyaineella, jossa on mukana valkoista. Luonnonöljypohjainen käsittely estää auringonvaloa ajan myötä tummentamasta puun omaa väriä.

Hongan kolme sukupolvea sisäänsä kätkevä Savukvartsi on on moderni ja terve painumattomasta Honka Fusion -hirrestä rakennettu kaupunkitalo, jolla on messujen pienin hiilijalanjälki. 

Myös siinä hirsi näkyy kauniilla tavalla niin sisällä kuin ulkona. Yllä olevassa kuvassa on kohteen olohuone, jossa on yhdistetty luonnonsävyjä: metsänvihreää, puuta sekä harmaata kiveä. 

Kommentoi »