Meidän Mökki

Herkkä käpysydän on kaunis näky sisustuksessa tai ulko-ovea koristamassa – katso ohje, jolla askartelet sydämen itse

Herkkä käpysydän on kaunis näky sisustuksessa tai ulko-ovea koristamassa – katso ohje, jolla askartelet sydämen itse
Käpysydän pysyy hyvänä vuodesta toiseen, kun ripustat sen sisälle. Ulkoilmassa kävyt saattavat reagoida ilmankosteuden vaihteluihin. Koristeen askarteluun tarvitset vain metalliverkkoa ja muutaman muun tarvikkeen.
Julkaistu: 12.12.2019

Käpysydän – tarvikkeet:

  • metalliverkkoa, ruudun koko esim. 19× 19 mm
  • männynkäpyjä
  • kuumaliimapistooli
  • sivuleikkurit
  • spraymaali (mattavalkoinen)
  • punaista niininauhaa.

Käpysydän askarrellaan näin

1. Katko sivuleikkureilla verkosta 23 × 23 ruudun pala. Muotoile pala sydämeksi. Taivuta rullalla ollut verkkosydän suoraksi. Valitse kahden ruudun levyisiä, kuivia, tasakokoisia käpyjä.

2. Pursota kuumaliimaympyrä sentin etäisyydelle kävyn tyvestä. Odota, että liima jäähtyy hieman ja paina käpy verkkoon, toiseen ruuturiviin. Tue käpyä hetkisen liiman jähmettyessä.

3. Pidä verkkoa irti työtasosta ja liimaa käpy kerrallaan joka toiseen ruutuun. Puolitoista ruutua suuntaansa täyttävät kävyt peittävät pohjaverkkoa mahdollisimman hyvin.

4. Käytä samanmuotoisia ja samankorkuisia käpyjä, jotta pinnasta tulee mahdollisimman tasainen. Kun kaikki 120 käpyä on liimattu verkkoon, sydän on valmis.

5. Varmista, että kaikki kävyt ovat hyvin kiinni. Jos jokin käpy heiluu, käännä sydän nurinpäin ja pursota liimaa verkkolankaan, josta se valuu käpyyn vahvistamaan kiinnitystä.

6. Aseta käpysydän sanomalehtien päälle ja suihkuta kävyille muutama ohut maalikerros. Ohuet kerrokset maalaavat kävyt peittävästi ja siististi.

7. Korista sydän jouluisella rusetilla ja ripusta roikkumaan oveen tai seinälle.

Kommentoi »