Soma käpymaljakko puulusikoista! Anniina ja Viivi innostuivat helposta askarteluideasta – katso ohje

Soma käpymaljakko puulusikoista! Anniina ja Viivi innostuivat helposta askarteluideasta – katso ohje
Puisista kertakäyttölusikoista valmistuu nopeasti hauska käpymaljakko, joka somistaa jouluiset asetelmat. Samalla tekniikalla onnistuu myös tunnelmallisen käpylyhdyn teko. Instagramin Tonttukanava-askartelutilin Anniina Raaterova ja Viivi Tuoma jakavat ohjeensa, löydät sen jutun lopusta!
Julkaistu: 16.11.2022

Anniina ja Viivi, mistä saitte idean käpymaljakkoon?

Viivi: Näin kauan sitten Tiktokissa ulkomaisen kanavan videon, jolla tehtiin kukkamaljakko lusikoista ja tosi isosta säilykepurkista. Sitä oli kommentoitu lohikäärmeen munan näköiseksi. Kotonani on pilttipurkkeja, koska esikoiseni syntyi puolitoista vuotta sitten, joten testasin ideaa niihin. Hoksasimme, että maljakko näytti ihan kävyltä.

Anniina: Monet läheiseni ovat myös innostuneet ideasta ja alkaneet tehdä käpymaljakoita itse.

Käpymaljakon askartelusta ylijäävät lusikanvarret voi käyttää vaikka lyhtyyn.

Jaatte jouluisia askarteluohjeita ja fiilistelyvinkkejä tuoreella Instagram-tilillänne. Mikä sai teidät perustamaan @tonttukanavan?

Viivi: Olemme olleet kavereita yläasteelta asti ja työkavereita viime keväästä saakka. Kehittelemme työssämme kaikille Sodankylän kuntalaisille avointa toimintaa ja aloimme lokakuussa pitää ”tonttupajailtoja”, joihin saa tulla askartelemaan yhdessä. Kun mietimme ideoita iltoja varten, niitä alkoi pursuta. Innostuimme siitä perustamaan some-tilin, joka olisi hyödyllinen kaikille. Tykkäämme muutenkin somettaa.

Haluamme välittää kanavan kautta inspiraatiota. Ainakin itse innostun aina hirveästi, kun muut tekevät jotain ja jakavat ideoitaan.

Anniina: Haluamme jakaa myös vinkkejä siihen, miten pystyy itse tekemään edullisesti esimerkiksi lahjoja. Meilläkin on tänä vuonna tavoitteena tehdä itse joululahjoja kavereille ja perheelle.

27-vuotiaat Anniina Raaterova (vas.) ja Viivi Tuoma ovat olleet kavereita yläasteelta alkaen.

Kertokaa vähän itsestänne: ketkä ovat Tonttukanavan takana?

Viivi: Olen hirveän luova ihminen ja innostun kaikenlaisesta itse tekemisestä. Ostimme asuntomme pari vuotta sitten, ja olen koittanut esimerkiksi entisöidä huonekaluja siten, että ne sopisivat tänne.

Anniina: Olen aloittanut pikkunäpertelyn vasta nyt, mutta olemme mieheni kanssa rakentaneet esimerkiksi sängynpädyn, arkkupöydän ja yöpöydän laatikoita. Meillä on vanha pupuherra Väinö, joka saa pian tyttöystävän, joten teemme nyt pupuille yhteisasutusta.

Oletteko jouluihmisiä?

Viivi: Minulle joulu ei ole aikuisiässä aiemmin ollut niin tärkeä, koska olen ollut joulut niin tiiviisti töissä, etten ole ehtinyt edes miettiä sitä. Kun sain raskaana ollessani viettää joulun kotona, se oli ihan parasta ja hullaannuin täysin. Joulu muuttui myös lapsen tulon myötä ihan erilaiseksi. On ihana järjestää pikkuiselle omia elämyksiään. Toistaiseksi olen tuunannut hänelle lahjat, mutta kun hän on vähän vanhempi, voimme tehdä tonttuovia ja kaikkea satumaista. Pystytimme jo kuusen, ja lapseni oli siitä aivan innoissaan. Tänä jouluna saan kunnian kestitä minun ja mieheni molempien perheet.

”Itse tehtyjä lahjoja on ihana antaa, kun on nähnyt vähän ekstravaivaa.”
Anniina Raaterova

Anniina: Olen aina ollut jouluhöperö. Tykkään tosi paljon jouluperinteistä, mutta luovuin tänä vuonna yhdestä. Meillä on aina ollut oikea kuusi, koska siinä on niin ihana tuoksu, ja jouluun on kuulunut sen haku kelkalla. Halusin kuitenkin, että kuusi tulisi meille jo pian ja olisi esillä joulun yli, joten hankimme muovikuusen.

Olen myös joululeffafiilistelijä, ja olen tehnyt aiempinakin vuosina paljon lahjoja itse. Niitä on ihana antaa, kun on nähnyt vähän ekstravaivaa.

Viivi on laittanut omiin käpymaljakkoihinsa tekokuusenoksat. Millä sinä koristaisit omasi?

Käpymaljakko – ohje:

Ohje: Anniina Raaterova ja Viivi Tuoma

Käpymaljakko – tarvikkeet:

  • Pilttipurkki
  • puisia kertakäyttölusikoita (pieniä ja isoja)
  • kuumaliimapistooli ja -patruunoita.

Käpymaljakko askarrellaan näin:

  1. Leikkaa lusikoista varret suurimmaksi osaksi pois, mutta jätä hieman vartta. Säästä leikatut varret muuhun askarteluun.
  2. Aloita lusikoiden liimaus purkin yläreunasta. Liimaa pieniä lusikoita vierekkäin lusikan kupera puoli ulospäin. Käytä pieniä lusikoita myös toiseen riviin, mutta liimaa ne lomittain ensimmäisten lusikoiden kanssa.
  3. Vaihda isoihin lusikoihin ja etene samaan tapaan rivi riviltä, kunnes jäljellä on vain purkin alareuna.
  4. Käytä purkin alareunaan pieniä lusikoita. Valmista! Käytä maljakkoa vaikka havunoksalle tai haluamallesi koristeelle.

Toimituksen vinkki: Tunnelmallinen käpylyhty onnistuu samaan tyyliin

Voit askarrella samaan tapaan myös käpylyhdyn, jonka raoista valo hohtaa kauniisti. Valitse tällöin isompi purkki, johon mahtuu ledivalo, ja varaa enemmän lusikoita. Valoksi sopii vaikkapa ledituikku. Paloturvallisuuden vuoksi lyhdyssä ei tule käyttää elävää kynttilää.

Käpymaljakko etenee lusikkarivi kerrallaan. Kuvassa vaiheet etenevät vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas.

Oletko sinä suunnitellut ja tehnyt kiinnostavan diy-luomuksen? Tai onko sinulla läheinen, jonka käsissä syntyy vaikka mitä ihanaa? Lähetä meille juttuvinkki!

Voit lähettää vinkin ja kuvan meille myös yksityisviestillä Instagramissa @meillakotona_fi tai Facebookissa @meillakotona tai sähköpostitse osoitteeseen meillakotona@a-lehdet.fi. Kiitos!

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Pue koti jouluun! Tilaa hurmaavat joulukoristeet Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »