Ompele hauska kana pannumyssyksi ja pikkutipuset munanlämmittimiksi – nappaa ohje!
Tee itse
Ompele hauska kana pannumyssyksi ja pikkutipuset munanlämmittimiksi – nappaa ohje!
Kananmallinen pannumyssy ja hauskat munanlämmittimet ommellaan pikkukuvioisista tilkuista. Nosta tipuset pääsiäisen aamiaispöytään. Nappaa Diagnoosi sisustusmania -blogin Maria Mederin ohje!
5.4.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Pannumyssy ja ­munanlämmittimet – tarvikkeet:

  • pienikuvioista puuvillakangasta
  • yksiväristä vuorikangasta
  • ohutta levyvanua eristeeksi
  • jämäkkää askarteluhuopaa heltan, nokan ja silmien tekoon.

Pannumyssy ja ­munanlämmittimet – ohje:

Leikkaa kuviokankaasta ja levyvanusta kaksi samanmuotoista palaa. Voit leikata pannumyssyn kappaleet oman pannusi koon mukaan.

1. Leikkaa kuviokankaista ja levyvanusta kaksi samanmuotoista palaa kooltaan noin 33 × 33 cm. Pyöristä yläreunan kulmat. Leikkaa vuorikankaasta samanmuotoiset palat, mutta jätä niistä alareuna noin 1 cm lyhyemmäksi.

2. Muotoile ja leikkaa askarteluhuovasta, ­heltta, nokka ja silmät.

3. Aseta toinen kuviokangas ja vuorikangas oikeat puolet vastakkain ja ompele alasaumat yhteen. Tee sama toisille kappaleille.

Vanu pannaan nurinpäin yhteen ­liitettyjen kappaleiden alimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Kaikki kappaleet liitetään ­nuppineuloilla yhteen.

4. Liitä syntyneet pitkulaiset kappaleet oikeat puolet vastakkain ja liitä nuppineuloilla heltta ja nokka päällikankaiden väliin sisäpuolelle. Laita vanu sekä päällikankaan alapuolelle että päällimmäiseksi. Liitä kappaleet nuppi­neuloilla yhteen.

5. Ompele ulkoreunoista kaikki kappaleet yhteen, mutta jätä vuorikankaan alareunaan noin 15 cm aukko ompelematta ja käännä ­aukon kautta työ oikeinpäin ja ompele aukko käsin umpeen.

Leikkaamalla heltan ja nokan omaperäisiksi, saat ­pannumyssyysi personnallisuutta.

6. Työnnä vuorikangas työn sisälle, ompele alareuna yhteen ja harsi silmät paikoilleen.

7. Pienet munanlämmittimet syntyvät ­samalla tavalla ja kaavalla kuin pannu­myssy, mutta pienennä kaava suhteessa sopivan ­kokoiseksi, jätä vanu pois ja vaihda vuori­kangas paksumpaan. Ompele siivet vain yhdestä ­kulmasta niin, että ne jäävät lennokkaan näköisiksi. Mitat tipusten kankaille noin 10 × 10cm.

Kommentoi »