Intohimoisen kalastajan pelastus: helppohoitoinen kalanperkauspöytä, josta löytyy juokseva vesi ja tarpeeksi työskentelytilaa
Rakenna ja remontoi
Intohimoisen kalastajan pelastus: helppohoitoinen kalanperkauspöytä, josta löytyy juokseva vesi ja tarpeeksi työskentelytilaa
Kalanperkauspöytä muuttaa saaliin käsittelyn helpommaksi. Juokseva vesi ja hyvät työskentelytilat rakennettiin mökin seinustalle, kätevästi katoksen alle.
Julkaistu 4.4.2018
Meidän Mökki

Tuttu tilanne monella mökillä: kalastus on hauskaa, mutta saaliin perkaus ja käsittely laudanpätkän päällä milloin missäkin ei houkuttele. Ota mallia tästä kekseliäästä ratkaisusta ja rakenna oma kalanperkauspöytä helposti!

Mökin seinustalta löytyi perkauspöydälle sopiva paikka.
Uusi kalanperkauspöytä koostuu allastasosta ja Ikean Falsterbo-seinähyllystä.

Näin kalanperkauspöytä syntyi

Saaressa kesiään viettävän mökkikalastajan mielessä oli jo kauan muhinut ajatus nikkaroida toimiva perkauspöytä, jossa olisi juokseva vesi ja tarpeeksi työskentelytilaa.

Lopullisen sysäyksen rakentaa perkauspöytä antoi tuttavien remontista vapautunut rosterinen allastaso, joka oli kuin luotu kalankäsittelyyn. Ruostumaton teräs on helppo pitää puhtaana, ja se kestää ulkokäytössä.

Luonteva paikka perkauspöydälle oli tukeva terassi mökin seinustalla, missä se on lähes kokonaan räystään alla suojassa. Paikalta löytyi myös aiemmin asennettu, puutarhaletkulle suunniteltu vesipiste.

Perkauspöydän altaaseen kiinnitettiin viemäriputki, joka vie likavedet harmaavesisuodattimeen. Lisäksi seinälle asennettiin metallinen hylly, jossa perkausvälineet ovat helposti saatavilla. Koko muodonmuutos hoitui parissa tunnissa.

Valmis perkauspöytä tarvikkeineen sulautuu kauniisti tummanpuhuvaan hirsiseinään ja mökin tyyliin.

Vinkki!

  • Vanhoja allastasoja kannattaa haeskella nettikirpputoreilta tai ravintolakalusteita myyvistä liikkeistä, jos sellainen ei vapaudu oman tai tuttavan keittiöremontin vuoksi.
  • Pöytää voi käyttää apuna myös muuten kuin perkauspuuhiin: se sopii myös kesäkukkien istuttamiseen ja puutarhavälineiden huoltamiseen.
Suomustinrauta on mummolan peruja. Kala-pyyhe on Lapuan kankurien.
Vanhassa taikinatiinussa säilytetään verkkoja. Norfolkinterrieri Winston katselee merelle.
Kommentoi »