Kaisa ja Simo sisustavat 60-luvun kotiaan harkiten: ”Saatan miettiä viisikin vuotta, ennen kuin ostan haaveilemani tavaran”
Sisustus
Kaisa ja Simo sisustavat 60-luvun kotiaan harkiten: ”Saatan miettiä viisikin vuotta, ennen kuin ostan haaveilemani tavaran”
Kaisa ja Simo ovat sisustaneet Helsingin Kulosaaressa sijaitsevasta kerrostaloasunnostaan lapsiperheen vintagehenkisen kodin. Kalusteet pari hankkii mieluiten käytettyinä.
Julkaistu 3.11.2020
Kotivinkki

Kaisa ja Simo asuivat ennen Kruununhaassa, aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Molemmat kävivät töissä Porvoossa, joten pariskunta alkoi pohtia vuonna 2013 uuden kodin hankkimista kaupungin itäisemmältä laidalta, josta pääsisi kätevästi Porvoontielle. He ihastuivat Kulosaareen ja erityisesti taloon, josta oli upea näkymä merelle. Pariskunta pani talon seurantaan ja sai yllättävän nopeasti sähköpostiinsa ilmoituksen myyntiin tulleesta asunnosta.

Kaisa ja Simo haaveilivat kodista juuri tässä 1960-luvun kerrostalossa ja seurasivat myynti-ilmoituksia. Onni kävi myöten ja koti löytyi ylimmästä kerroksesta.
Eteiseen pariskunta suunnitteli ja teetti mittojen mukaan penkin, jonka sisään mahtuvat myös saappaat. Penkin valmisti Ukin kaluste Uudessakaupungissa. Seinällä on Svenskt Tennin elefanttitapetti
Kaisa äkkäsi kehystysliikkeessä roskikseen menossa olevan vanhan kauniin antiikkisen kehyksen. Hän kehysti sillä maalauksen sijaan kätevän liitutaulumaalilla maalatun levyn.

Mikä tekee kodistanne ainutlaatuisen? Mihin ihastuitte siinä ensimmäiseksi?

Oli tuuria, että asuntomme on ylimmässä kerroksessa. Koko kodin levyinen parveke ja merelle aukeava näkymä ovat jotain sellaista, mitä on vaikea löytää. Olemme asunnon toiset asukkaat, joten asunnossa oli myös paljon alkuperäistä jäljellä, kuten viilupintaiset väliovet sekä parkettilattiat.

Ilven kaasuliesi hankittiin keittiöön remontin yhteydessä, kun selvisi, että keittiössä aikanaan ollut kaasu oli mahdollista ottaa uudelleen käyttöön.
Keittiöstä tuli tuplasti suurempi ja avarampi, kun kaksi sitä ympäröivää seinää purettiin. Keittiöön johtavalla seinällä on suuri kokoelma valokuvia perheestä.

Miten olette remontoineet asuntoa?

Teimme remonttia osin ennen muuttoa ja jatkoimme täällä asuessamme. Ihastuimme asunnon alkuperäiseen sauvaparkettiin niin, että uusimme samanlaisella parketilla myös olohuoneen huonokuntoisen lattian.

Kaadoimme keittiöstä väliseinät ja avarsimme sitä suuremmaksi ja valoisammaksi tilaksi. Nyt sinne mahtuu mukavasti ruokapöytä, ja se on osin samaa tilaa olohuoneen kanssa.

Olen harkitseva sisustaja. Saatan miettiä viisikin vuotta ennen ostopäätöstä.
1960-luvun avotakka on olohuoneen katseenvangitsija. Sen ylle Kaisa ja Simo hankkivat Foscarinin klassikkovalaisimen. Seinällä on ranskalaisen Bienfait Parisin Carpates-mittatilaustapetti.
Laventelinsävyinen Ghost-sohva saa kesäksi ylleen valkoisen pellavahupun. Sivupöytä on kirpputorilta, Atollo-valaisin jo lopetetusta Aerosta ja vaalea sohva on Bitcon klassikko.

Viihdytte hyvin ja olette laittaneet asunnon juuri teidän näköiseksenne. Mikä kodissanne on parasta?

Parasta on suuri, valoisa olohuone, jonne mahtuu kaksi suurta sohvaa. Vietämme siellä perheen kanssa eniten aikaa. Sisustimme olohuoneen tarkoituksella väljästi. Pojallamme Fransilla on ihanasti tilaa leikkiä lattialla. Myös toimiva takka on mieluinen yksityiskohta.

Ruokapöytä on Kaisan kirpputorilöytö, samoin wieniläistuolit, jotka Kaisa on itse kunnostanut. Keittiön kaapistot ovat Ikeasta. Välitilan kiiltäväpintainen levy on Bauhausista.
Kaisa ja Frans nauttivat auringosta kotinsa suurella parvekkeella, josta aukeavat upeat näkymät merelle.

Teillä on runsaasti design-esineitä. Miten teet löytöjä?

Hankin kalusteet mieluiten käytettyinä ja olenkin intohimoinen kirpputorien koluaja. Lomien aikana kierrämme paljon vanhojen tavaroiden liikkeissä Varsinais-Suomessa, jossa meillä on vapaa-ajan asunto. Olen tehnyt siellä upeita löytöjä vuosien varrella.

Saimme myös asunnon mukana useita design-valaisimia ja Artekin huonekaluja, jotka odottavat vielä varastossamme kunnostamista.

Makuuhuoneessa on Ikean kaunis rottinkikaappi, jonne Kaisa on säilönyt toimistotarvikkeet etätyöpäiviä varten. Sängynpääty on Sits-mallistoa Vepsäläiseltä.
Makuuhuoneen seinustalle mahtuu etäpäiviä varten työpiste. Pöytätaso ja putkijalat ovat Ikean Sinnerlig-sarjaa. Musta wieniläistuoli on vintagea ja Joe Colombon Coupe-valaisin on hankittu aikanaan edelliseen kotiin Aerosta.
Fransin huoneen tekstiileissä toistuu musta ja valkoinen. Kaisan suosikin Svenskt Tennin elefanttityyny sai seuraa Åhlensin pandoista.
Muuramen sänky on kirpputorilta.

Millainen sisustaja olet?

Sisustan kerroksellisesti yhdistämällä uutta ja vanhaa. Isoissa hankinnoissa olen erittäin harkitseva. Saatan miettiä viisikin vuotta, ennen kuin ostan haaveilemani tavaran, kuten valaisimen.

Toivoin uusia, luonnollisia seinäsävyjä ja sain maalit lahjaksi.

Suosin luonnollisia sävyjä ja luonnonmateriaaleja. Kodin seinät on maalattu Farrow&Ballin sävyllä Pointing, ja siihen liittyy hurmaava tarina: toivoin äitienpäivälahjaksi uusia sävyjä ja sain maalit.

Wieniläistuolit ovat suosikkejani ja olen kerännyt niitä jo reilun kymmenen vuoden ajan. Rakkaimpia tuoleista ovat raatoina hankitut, jotka olen kunnostanut itse tai kunnostuttanut ammattilaisella.

Simon äidin vuosikymmeniä sitten ompelemat pellavaverhot pääsivät käyttöön, kun Kaisa löysi löytökorista kankaan jatkopalaksi. Thonet-tuoli on Huuto.netistä. Kattovalaisimen pari hankki lomamatkalta Bordeaux’sta.
1 kommentti